Een PSD-bestand opslaan voor oudere versies van Photoshop

Inhoudsopgave:

Een PSD-bestand opslaan voor oudere versies van Photoshop
Een PSD-bestand opslaan voor oudere versies van Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Bestandsverwerking, selecteer Maximaliseer de compatibiliteit van PSD- en PSB-bestanden en stel in op Always of Ask.
  • Het inschakelen van deze optie resulteert echter in grotere bestandsgroottes. Als u deze functie slechts af en toe nodig hebt, stelt u deze in op Ask.
  • Als je een nieuwer PSD-bestand in een oudere versie opent, worden de nieuwe functies niet overgedragen naar een versie die deze functies niet bevat.

Meer informatie over het opslaan van PSD-bestanden voor oudere versies van Photoshop met alle momenteel ondersteunde versies van Adobe Photoshop voor Creative Cloud op Windows en macOS.

Een Photoshop-bestand opslaan voor een oudere versie

Stel de standaardoptie in de Photoshop-voorkeuren in met de naam Maximaliseer PSD- en PSB-bestandscompatibiliteit (onder menu Bewerken > Voorkeuren > Bestandsverwerking). Deze instelling is permanent, dus u hoeft deze maar één keer in te stellen.

Zorg ervoor dat het gebied onder aan het gebied Bestandscompatibiliteit is ingesteld op Altijd of Vragen Als u deze optie inschakelt, resulteert in grotere bestanden. Als u deze functie slechts af en toe nodig hebt, stelt u deze in op Ask Op deze manier zal Photoshop u vragen of u de compatibiliteit wilt maximaliseren telkens wanneer u een bestand opslaat. Wanneer deze compatibiliteitsoptie wordt aangeroepen, worden de lagen opgeslagen samen met een afgeplatte compositie van de afbeelding.

Image
Image

De gemakkelijkste manier om een bestand voor een oudere versie op te slaan, is door het plat te maken door het op te slaan als jpg-, gif- of png-afbeelding. De effecten die met de nieuwere versie zijn toegevoegd, zijn opgenomen in het resulterende bestand.

Open nieuwere PSD-bestanden met oudere software

Wanneer u een nieuwer Photoshop PSD-bestand opent in een oudere Photoshop-versie, worden de nieuwe functies van Photoshop niet overgedragen wanneer het bestand wordt geopend in een versie die deze functies niet bevat. Als het bestand wordt bewerkt en opgeslagen in de oudere versie, worden de niet-ondersteunde functies verwijderd.

Image
Image

Er zijn bijvoorbeeld enkele nieuwe overvloeimodi toegevoegd aan Creative Cloud sinds Photoshop 6 uitkwam. Als u een van deze in uw bestand gebruikt en het vervolgens in de oudere versie bewerkt, kan de afbeelding er anders uitzien. Andere nieuwe functies zoals slimme objecten, bepaalde effectlagen, lagensets of -groepen en laagsamenstellingen worden niet overgedragen. Maak een duplicaat van het bestand en vereenvoudig het zo veel mogelijk voordat u het in een oudere versie opent.

Hetzelfde geldt voor het openen van Photoshop-bestanden in andere niet-Adobe-software die PSD-bestanden leest.

Sommige programma's bieden een Opslaan als PSD optie. Elk programma slaat een specifieke versie van een PSD-bestand op. Tenzij u specifiek weet voor welke versie van Photoshop de PSD-optie voor opslaan als is geoptimaliseerd, kunt u compatibiliteitsproblemen ondervinden bij het openen van die documenten in oude versies van Photoshop.

Aanbevolen: