Nieuwe studie toont aan dat iPhone 13 zijn waarde beter behoudt dan de Pixel 6

Nieuwe studie toont aan dat iPhone 13 zijn waarde beter behoudt dan de Pixel 6
Nieuwe studie toont aan dat iPhone 13 zijn waarde beter behoudt dan de Pixel 6
Anonim

Een nieuw rapport laat zien hoe de nieuwe iPhone 13 zijn waarde langer behoudt dan de Pixel 6-telefoon van Google, aangezien de vraag van klanten naar het Apple-apparaat hoog blijft ondanks apparaattekorten.

Het rapport is afkomstig van Sell Cell, een online marktplaats voor oudere mobiele apparaten. Het bedrijf deed onderzoek naar inruilwaarden op de apparaten van 45 leveranciers om de gegevens te bekijken. Volgens de bevindingen blijft de iPhone 13 maanden na de lancering goed presteren, terwijl de Pixel 6 het sinds de release niet goed heeft gedaan.

Image
Image

De belangstelling van consumenten voor de nieuwste smartphone van Apple is niet afgenomen. Sterker nog, het ziet een gestage stijging. In de eerste maand werd de iPhone 13-serie gemiddeld 24,9 procent afgeschreven, maar dat afschrijvingspercentage daalde in de loop van de tijd.

De Pixel 6 daarentegen heeft het moeilijk om te concurreren. Over de vijf apparaatopties is de Pixel 6-lijn in de eerste maand gemiddeld 42,6 procent afgeschreven en die waarde blijft dalen. Ondanks de aanvankelijke problemen van de iPhone 13, lijkt de Pixel 6 moeite te hebben om het gat te dichten. Het rapport suggereert dat de kracht van naamsbekendheid deze trend voedt.

Image
Image

Sell Cell ontdekte dat de vraag naar iPhone stabiel is en dat mensen bereid zijn geduldig te zijn om er een te bemachtigen. Zelfs als de Pixel 6 in sommige opzichten beter is dan de iPhone 13, zullen consumenten nog steeds voor het apparaat van Apple kiezen omdat het een apparaat is dat ze vertrouwen en associëren met waarde.

Op basis van zijn rapport beveelt Sell Cell de iPhone 13 aan als de betere investering als je van plan bent het apparaat later te verkopen. En de algemene bevindingen van het onderzoek van Sell Cell lijken de theorie te ondersteunen dat iPhone-apparaten de neiging hebben om in de loop van de tijd beter in waarde te dalen dan andere merken.

Aanbevolen: