Een 3D-tekening maken in Microsoft Paint 3D

Inhoudsopgave:

Een 3D-tekening maken in Microsoft Paint 3D
Een 3D-tekening maken in Microsoft Paint 3D
Anonim

Wat te weten

  • Kies Canvas in de menubalk en schakel de Transparant canvas schuifregelaar in. Pas het formaat van het canvas aan indien nodig.
  • Kies in het 3D Shapes-menu het gereedschap sharp edge of soft edge. Teken een gesloten vorm die op dezelfde plaats begint en eindigt.
  • Gebruik de gereedschappen die automatisch verschijnen om de vorm te veranderen en te draaien. Voeg indien nodig extra gesloten vormen toe.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een 3D-tekening maakt in Microsoft Paint 3D door vormen te tekenen, hun kenmerken te wijzigen en ze te roteren. Microsoft Paint 3D is geïntroduceerd in de Windows 10 Creators Update en wordt standaard geïnstalleerd voor die en nieuwere versies.

Een 3D-tekening maken in Microsoft Paint 3D

Microsoft's Paint 3D-programma biedt een gratis en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het maken van driedimensionale tekeningen en kunst. Gebruik de harde en zachte doodle-tools om je foto's te verfijnen.

Je canvas instellen

Image
Image

Stel het canvas in waarop je gaat tekenen. Kies Canvas bovenaan het programma om te beginnen.

Activeer een transparant canvas zodat de achtergrond opgaat in de kleuren eromheen met de optie Transparant canvas. Deze schakelaar is optioneel, maar het vermijdt een eindproduct met een witte achtergrond.

Verklein het Paint 3D-canvas. Het canvas wordt standaard in procenten gemeten en is ingesteld op 100% bij 100%. Verander die waarden in wat je maar wilt of selecteer Percent om de waarden te veranderen in Pixels zoals hierboven weergegeven.

Het kleine slotpictogram onder de waarden kan een optie schakelen die de beeldverhouding vergrendelt. Indien vergrendeld, zijn de twee waarden altijd hetzelfde.

Gebruik een 3D Doodle-tool

Image
Image

De 3D-doodle-tools bevinden zich in het 3D Shapes menu dat toegankelijk is vanaf de bovenkant van het Paint 3D-programma.

Twee van de 3D-doodle-tools bevatten een tool voor scherpe randen en zachte randen. De scherpe rand doodle voegt diepte toe aan een plat object, wat betekent dat je het kunt gebruiken om 3D-ruimte letterlijk uit de 2D-ruimte te "trekken". De soft edge-doodle maakt 3D-objecten door 2D-objecten op te blazen, iets wat handig kan zijn voor het tekenen van objecten zoals wolken.

Een derde tool, 3D Tube, werd in Paint 3D geïntroduceerd in een volgende functie-update.

Hoe de Sharp Edge 3D Doodle te gebruiken in Paint 3D

Image
Image

Selecteer het sharp edge 3D doodle gereedschap. Kies een kleur voor het 3D-object.

Teken een eenvoudige cirkel om mee te beginnen. Terwijl je tekent, wordt je startpunt verlicht met een kleine blauwe cirkel. Klik en sleep voor de vrije hand of klik eenmaal en ga dan naar een andere locatie en klik nogmaals om een rechte lijn te maken. Combineer beide technieken in één terwijl u het model tekent. Hoe je het ook doet, eindig altijd terug waar je begon - bij de blauwe cirkel - om de tekening te voltooien.

Als het object klaar is, blijft het slechts een beetje 3D totdat je de gereedschappen gaat gebruiken die automatisch rond het object verschijnen wanneer je erop klikt. Elk gereedschap verplaatst het object op een andere manier. Men zal het heen en weer duwen tegen het achtergronddoek. De anderen zullen het model draaien of draaien in de gewenste richting. De acht kleine vakjes rondom het object zijn ook handig. Houd een van deze vast en sleep om te zien hoe dit het model beïnvloedt. De vier hoeken wijzigen het formaat van het object, waardoor het groter of kleiner wordt, afhankelijk van of u de doos naar binnen of naar buiten trekt. De bovenste en onderste vierkanten beïnvloeden de grootte in die richting, zodat u het object kunt afvlakken. De linker- en rechtervierkanten kunnen een klein object veel langer of korter maken, wat handig is bij het maken van echte 3D-effecten. Als u op het object zelf klikt en sleept zonder die knoppen te gebruiken, kunt u het op een conventionele 2D-manier over het canvas verplaatsen.

De 3D-doodle met scherpe rand is geweldig voor objecten die moeten worden verlengd, maar niet zo ideaal voor afgeronde effecten. Dat is wanneer het gereedschap voor zachte randen in het spel komt.

Hoe de Soft Edge 3D Doodle te gebruiken in Paint 3D

Image
Image

Lokaal en selecteer de soft edge 3D doodle uit het 3D doodle gebied van de 3D Shapes > Selectmenu. Kies een kleur voor het model.

Net als bij de 3D-doodle met scherpe randen, moet je de tekening voltooien door op dezelfde plaats te beginnen en te eindigen.

Wanneer het object is geselecteerd, gebruikt u de bedieningselementen in het selectievak om het model rond elke mogelijke as te draaien, inclusief het heen en weer duwen naar en weg van het 2D-canvas en andere 3D-modellen.

Wanneer u objecten maakt met de 3D-doodle met zachte rand, draai deze dan in een bepaalde richting om de manipulatieknoppen te waarschuwen hoe u het model wilt bewerken.

Modellen downloaden

Gebruik deze 3D-tekentools om helemaal opnieuw modellen te maken en om 2D-afbeeldingen om te zetten in 3D-modellen. Als je echter liever niet je eigen 3D-kunst in Paint 3D maakt, download dan modellen die door andere gebruikers zijn gemaakt via de Remix 3D-website.

Aanbevolen: