Hoe de Google Docs Outline Tool te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Docs Outline Tool te gebruiken
Hoe de Google Docs Outline Tool te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Bureaublad: Open een document en ga naar View > Toon documentoverzicht. De omtrek van uw document verschijnt in het linkerdeelvenster.
  • iOS/Android: Tik op More (het menu met drie stippen) en kies Document Outline.
  • Om een overzicht te maken, maakt u koppen op met behulp van het Format menu om Kop 1, Kop 2 aan te duiden, Kop 3 , of Kop 4.

Lange documenten kunnen moeilijk te navigeren zijn in Google Documenten. Google Docs heeft een functie genaamd de Outline Tool, en het helpt je snel door je document te bladeren en de secties te vinden die je nodig hebt. Leer hoe u het kunt gebruiken in de desktop- en mobiele versies van Google Docs.

Hoe de Google Docs Outline Tool te openen

Volg deze stappen om het Overzichtshulpmiddel te openen:

Desktop/Web

De stappen voor het openen van de overzichtstool verschillen enigszins, afhankelijk van de versie van Google Documenten die u gebruikt. Volg deze stappen als u op een desktop werkt.

  1. Open het item waaraan u werkt in Google Documenten.
  2. Klik op het View menu.
  3. Selecteer Toon documentoverzicht.

    U kunt ook de sneltoetsen gebruiken Ctrl+Alt+A of Ctrl+Alt+H.

    Image
    Image
  4. Zodra je het overzichtshulpmiddel hebt ingeschakeld, verschijnt de omtrek voor je document in het linker documentvenster.

Android/iOS

Om het documentoverzicht op een Android- of iOS-apparaat in te schakelen, tikt u op Meer (het driepunts-menu in de rechterbovenhoek hoek) en kies Documentoverzicht. De omtreklijn verschijnt onderaan het scherm.

Image
Image

Om de documentomtrek op het web uit te schakelen, klikt u op X in de linkerbovenhoek van het Overzichtsgereedschap. Tik op Android of iOS ergens buiten de omtrek om het te verbergen.

Hoe maak je een overzicht van Google Docs

Zodra het hulpmiddel Overzicht is ingeschakeld, is het maken van of toevoegen aan het overzicht voor het document eenvoudig.

Desktop/Web:

Google Documenten ha alt items op voor de overzichtsweergave op basis van koppen die u heeft gemaakt. Zo markeert u tekst om te navigeren in de webversie:

  1. Maak voor nieuwe documenten een enkele regel vetgedrukte of onderstreepte tekst om automatisch een kop aan de omtrek toe te voegen.

  2. Maak voor bestaande documenten een enkele regel tekst op met vetgedrukte of onderstreepte opmaak, of gebruik het opmaakmenu om een kopoptie te kiezen.

    Om niveaus in uw overzicht te maken, maakt u de koppen op met behulp van het Format menu om koppen aan te duiden als Kop 1, Kop 2, Kop 3 of Kop 4. Hoewel de titel in een overzicht verschijnt, zal de ondertitel dat niet doen.

    Image
    Image
  3. Uw overzicht begint vorm aan te nemen in het deelvenster Overzicht aan de linkerkant van het document.

Android/iOS:

De Google Spreadsheets-app voor Android en iOS gebruikt dezelfde criteria als de webversie om een overzicht te maken.

  1. Maak voor nieuwe documenten een enkele regel vetgedrukte of onderstreepte tekst om automatisch een kop aan de omtrek toe te voegen.
  2. Maak voor bestaande documenten een enkele regel tekst op met vetgedrukte of onderstreepte opmaak, of gebruik het opmaakmenu om een kopoptie te kiezen.

    Als u koppen wilt opmaken zodat ze worden toegewezen aan bepaalde niveaus in uw overzicht, tikt u op Formatteren > Text > Styleen kies vervolgens het gewenste kopniveau. Ook, terwijl de titel in een overzicht zal verschijnen, zal de ondertitel niet.

  3. Uw overzicht wordt onder aan uw scherm weergegeven.

Navigeren door een overzicht van Google Documenten

Als je eenmaal een overzicht hebt gemaakt in je Google Docs-document, is het gemakkelijk om door het document te navigeren met behulp van het overzicht. Klik op internet op het gedeelte van het overzicht dat u wilt openen en uw cursor zal naar het begin van dat gedeelte gaan.

Op Android- en iOS-apparaten opent u het overzicht en tikt u op de plaats in het overzicht waar u naartoe wilt. Als alternatief, als de omtrek is ingeschakeld, ziet u een schuifregelaar met dubbele pijl aan de rechterkant van het document. Tik erop om de omtrek te openen en selecteer vervolgens een locatie om je cursor daarheen te laten springen.

Aanbevolen: