Waarom gebruiken we geen pennen om al onze computers te bedienen?

Inhoudsopgave:

Waarom gebruiken we geen pennen om al onze computers te bedienen?
Waarom gebruiken we geen pennen om al onze computers te bedienen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Surface Slim Pen 2 gebruikt haptiek om een pen-op-papier gevoel te simuleren.
  • Pennen kunnen comfortabeler en beter bestuurbaar zijn dan muizen en trackpads.
  • Muizen waren er het eerst en zijn nog flexibeler.
Image
Image

Microsoft's nieuwe Surface Slim Pen 2 gaat tot het uiterste om je te laten geloven dat je op papier schrijft.

Pen en papier zijn onze meest fundamentele manier van schrijven en tekenen, en waarschijnlijk ook de meest comfortabele. En toch, buiten grafisch ontwerp en ander specialistisch gebruik, gebruiken we het zelden voor interactie met onze desktopcomputers.

De nieuwe Surface-pen verandert daar misschien niets aan, maar brengt wel één gekke innovatie in het pen-op-glas-spel: haptische feedback die de pen laat trillen om het gevoel van schrijven en tekenen op papier na te bootsen. En, in tegenstelling tot de Apple Pencil, werkt de Surface Pen een beetje op een laptop.

"Het grootste voordeel van de pen ten opzichte van de muis is dat hij op de lange termijn veel gezonder is. Het langdurig gebruiken van een muis kan heel comfortabel zijn, maar veel mensen die muizen gebruiken, krijgen dan een carpale tunnel, terwijl een invoerapparaat met een pen in de eerste plaats niet veel belasting op je pols legt, "vertelde gezondheids- en fitnessuitgever Erik Pham via e-mail aan Lifewire.

Surface Slim Pen 2

De pen is ontworpen om te werken met de al even indrukwekkende Surface Laptop Studio, die een dubbel scharnier heeft waarmee je het scherm over het toetsenbord kunt draaien en zelfs het scherm plat en open kunt klappen. Het is net als Apple's iPad Magic Keyboard, alleen ingebouwd.

Image
Image

De pen kan op elk moment worden gebruikt, in laptop- of studiomodus, en hij plakt aan de zijkant met magneten voor opladen en opbergen. Nogmaals, net als de Apple Pencil.

Maar de pen van Microsoft heeft haptische motoren aan de binnenkant om voelbare feedback te geven aan de gebruiker. Het klinkt onmogelijk, maar de kracht van veelgebruikte haptiek is indrukwekkend. De Digital Crown van de Apple Watch is een goed voorbeeld. Het voelt echt alsof je een kroon draait met een ratelmechanisme erin, maar het is gewoon een vrijdraaiende knop.

Idem voor alle huidige trackpads van Apple. Geen van hen heeft een fysieke schakelaar binnenin, en toch bedriegen de haptiek, gecombineerd met een subtiel klikgeluid, je hersenen volledig.

"Het is een subtiele interactie die een enorm verschil maakt", zegt het persbericht van Microsoft, en we verwachten van wel. Het gevoel van pen (of potlood) op papier is een integraal onderdeel van de ervaring.

Zoveel high-tech middelen besteden om het te laten lijken op de NASA-ruimtepen-mythe, maar het is niettemin welkom. En de haptiek kan worden gebruikt voor andere soorten feedback. Bevestiging van bijvoorbeeld het wisselen van tools of feedback om u te laten weten dat uw interactieve gebaren zijn gedetecteerd.

Twee soorten pennen

Er zijn twee soorten computerpennen. Een daarvan is de pen die op een aanraakscherm schrijft, het soort waar je ziet wat je tekent. Het andere type is de pen en het tablet, gepopulariseerd door Wacom.

Image
Image

Dit was in wezen een elektronische muismat met een pen. Je zou op het pad tekenen en de resultaten op het scherm zien. Het is even wennen, maar voor iedereen die met afbeeldingen werkt, is er niets zoals het, en het werkt met elke computer en elk schermformaat, niet alleen de iPad of Surface waarvoor het is ontworpen.

Als pennen zo goed zijn in invoer, waarom gebruiken we ze dan niet voor computers? We weten tenslotte allemaal hoe we ze moeten gebruiken, en voor veel mensen zijn ze ergonomisch gezien veel beter dan muizen of trackpads, omdat je je pols niet hoeft te draaien om ze te gebruiken.

Een deel hiervan is waarschijnlijk momentum. Net als het QWERTY-toetsenbord gebruiken we ze al zo lang dat geen enkele fabrikant ze kan veranderen. En als er een muis in de doos komt, dan is een pen een extra kostenpost en een onbekende daarbij.

"Voor mij is de reden dat pennen niet op grotere schaal worden gebruikt dan muizen gewoon een kwestie van wat mensen gewend zijn - iedereen leert eerst een muis te gebruiken en mensen zijn bestand tegen verandering, tenzij de andere optie biedt een overweldigend voordeel, "vertelde CEO Dragos Badea van bedrijfssoftware Lifewire via e-mail.

Misschien als Apple een pen had gebruikt om de originele Mac te besturen, zou het vandaag anders zijn geweest. Aan de andere kant heeft de muis een paar voordelen, sommige inherent en sommige geëvolueerd. In tegenstelling tot een pen blijft de muis waar u hem verlaat. Een pen moet in een houdertje worden neergelegd of opgeborgen om hem rechtop te houden. Een muis kan ook gemakkelijker scrollwielen en meerdere knoppen bevatten.

En kun je je voorstellen dat gamers zich met een potlood een weg banen door een first-person shooter? Echt niet. Maar voor de rest van ons is het misschien tijd voor het potlood.

Aanbevolen: