Beste gratis desktoppublicatiesoftware voor Mac

Inhoudsopgave:

Beste gratis desktoppublicatiesoftware voor Mac
Beste gratis desktoppublicatiesoftware voor Mac
Anonim

Er zijn veel opties beschikbaar voor desktop publishing-software, en veel ervan, hoewel erg krachtig, hebben ook een flink prijskaartje.

Als je zelf desktop publishing wilt doen, maar niet all-in wilt gaan op een duur commercieel stuk software, zijn er geweldige opties gratis beschikbaar op de Mac.

Pagina's

Image
Image

Apple's Pages, dat op alle Macs wordt geleverd, is een krachtige tekstverwerker die kan worden gebruikt als programma voor het publiceren van documenten. Als u zakelijke basisdocumenten, enveloppen en visitekaartjes nodig heeft, kan dit programma deze gemakkelijk aan.

Pages wordt geleverd met een selectie sjablonen waarmee u gemakkelijk en in korte tijd professioneel ogende documenten kunt maken. U kunt ook vanaf een lege pagina werken, lettertypen toevoegen, tekststijlen personaliseren en afbeeldingen en foto's toevoegen om uw document te ontwerpen.

Pages exporteert naar PDF- en Microsoft Word-formaten en importeert Word-documenten.

Scribus

Scribus is open source desktop publishing-software die beschikbaar is voor verschillende platforms, waaronder Mac. Scribus biedt ondersteuning voor CMYK-kleurmodellen, het insluiten en sub-instellingen van lettertypen, het maken van PDF's, het importeren/exporteren van EPS, basistekengereedschappen en andere functies op professioneel niveau.

Scribus werkt op een manier die vergelijkbaar is met Adobe InDesign en QuarkXPress met tekstkaders, zwevende paletten, vervolgkeuzemenu's en heeft de functies van de pro-pakketten, maar zonder het hoge prijskaartje.

Scribus is echter misschien niet de beste keuze als je niet de tijd of interesse hebt om te besteden aan het overwinnen van de leercurve die gepaard gaat met hoogwaardige software op professioneel niveau.

Apache OpenOffice Productivity Suite

OpenOffice biedt volledig geïntegreerde tekstverwerkings-, spreadsheet-, presentatie-, teken- en databasetools in een open source softwaresuite. Onder de vele functies vindt u PDF- en SWF- (Flash)-export, verbeterde ondersteuning voor Microsoft Office-indelingen en meerdere talen.

Als uw desktoppublishing-behoeften eenvoudig zijn, maar u ook een volledige reeks kantoorhulpmiddelen wilt, probeer dan Apache OpenOffice Productivity Suite. Voor complexere desktop publishing-taken ben je misschien beter af met Scribus of een van de creatieve titels voor printen voor de Mac.

Publisher Lite

Publisher Lite van PearlMountain Technology is een gratis desktoppublishing- en paginalay-outtoepassing voor zakelijk en thuisgebruik. Deze gratis software is beschikbaar in de Mac App Store en wordt geleverd met meer dan 45 professionele sjablonen en honderden clipartafbeeldingen en achtergronden. Extra sjablonen voor brochures, flyers, nieuwsbrieven, posters, visitekaartjes, uitnodigingen en menu's worden aangeboden als in-app-aankopen voor een betaalbare $ 0.99 elk.

Inkscape

Inkscape is een populair gratis, open source vectortekenprogramma. Het maakt gebruik van het bestandsformaat schaalbare vectorafbeeldingen (SVG). Gebruik het voor het maken van tekst- en grafische composities, waaronder visitekaartjes, boekomslagen, flyers en advertenties. Inkscape is qua mogelijkheden vergelijkbaar met Adobe Illustrator en CorelDraw. Hoewel het een grafisch softwareprogramma is, is het goed in staat om bepaalde paginalay-outtaken aan te pakken.

Aanbevolen: