6 Beste gratis softwareprogramma's voor videobewerking voor 2022

Inhoudsopgave:

6 Beste gratis softwareprogramma's voor videobewerking voor 2022
6 Beste gratis softwareprogramma's voor videobewerking voor 2022
Anonim

Je kunt gratis videobewerkingssoftware gebruiken om ondertitels toe te voegen, een dvd-menu te maken, videobestanden samen te voegen, andere audio te extraheren of toe te voegen, speciale effecten toe te voegen en delen van de video uit te knippen. De meeste vloggers hebben een of andere video-editor nodig.

Omdat de meeste gratis video-editors hun functies beperken om reclame te maken voor hun professionele versies, kunt u obstakels tegenkomen die u ervan weerhouden geavanceerde bewerkingen uit te voeren. Voor editors met meer geavanceerde functies die niet gratis zijn, bekijk digitale videosoftware op het middenniveau of de beste professionele videobewerkingsprogramma's.

Beste gratis video-editor voor alle platforms: OpenShot

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken interface.
  • Het is open source.
  • Geweldig gebruikersforum.

Wat we niet leuk vinden

  • De applicatie heeft meerdere installatielagen.
  • Af en toe vertraging.

Video's bewerken met OpenShot is buitengewoon als je ziet wat je er allemaal mee kunt doen. Je kunt het gratis downloaden voor Windows-, Mac- en Linux-systemen.

Functies omvatten desktopintegratie voor slepen en neerzetten, beeld- en audio-ondersteuning, op curven gebaseerde keyframe-animaties, onbeperkt aantal tracks en lagen, en 3D-geanimeerde titels en effecten. OpenShot is ook goed voor het wijzigen van de grootte, het schalen, trimmen, snappen en roteren van clips, plus scrollen met filmcredits, frame-stepping, time-mapping, audiomixing en re altime previews.

Het feit dat je dit allemaal gratis krijgt, is reden genoeg om het zelf te downloaden en uit te proberen voordat je een video-editor aanschaft.

Video's exporteren naar YouTube op Windows en Mac: VideoPad

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt een reeks video-indelingen.
  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen geavanceerde functies.
  • Geen Linux-versie.

Een ander videobewerkingssoftwareprogramma voor zowel Windows als Mac is VideoPad van NCH Software. VideoPad is gratis voor niet-commercieel gebruik en ondersteunt slepen en neerzetten, effecten, overgangen, 3D-videobewerking, tekst- en bijschrift-overlay, videostabilisatie, eenvoudige gesproken tekst, gratis ingebouwde geluidseffecten en kleurregeling.

VideoPad kan ook de videosnelheid wijzigen, de video omkeren, dvd's branden, muziek importeren en films exporteren naar YouTube en andere vergelijkbare sites en een verscheidenheid aan resoluties, waaronder 2K en 4K.

Eenvoudig te gebruiken Video Editor voor Windows: Freemake Video Converter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt vele invoerformaten.
  • Brand bestanden rechtstreeks op een schijf.
  • Eenvoudig te gebruiken bewerkingsfuncties.

Wat we niet leuk vinden

  • Mogelijk moet u de benodigde functies aanschaffen.
  • Kan traag zijn om conversies te maken.
  • Beperkt aantal uitvoerformaten.

Freemake Video Converter is een gratis video-omzetter met eenvoudige en gebruiksvriendelijke bewerkingsfuncties die het onderscheidt van enkele van de meer complexe en verwarrende editors. Het is uiterst handig om lichte bewerkingen aan uw video's uit te voeren met dezelfde tool die u gebruikt om het bestand naar verschillende andere formaten te converteren, of zelfs om de bestanden rechtstreeks op een schijf te branden.

Sommige van de videobewerkingsfuncties van dit programma omvatten het toevoegen van ondertitels, het wegknippen van secties die u niet in de video wilt, het verwijderen of toevoegen van audio en het samenvoegen of samenvoegen van video's.

Gratis Windows-video-editor met de meeste functies: VSDC gratis video-editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Functies die je nergens anders zult vinden.
  • Exporteert naar verschillende bestandsformaten.
  • Inclusief een optionele schermrecorder.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet super gebruiksvriendelijk.
  • Sommige videovertraging met de gratis versie.

VSDC is een volledig uitgeruste gratis videobewerkingstool die u op Windows kunt installeren. Een goede waarschuwing echter: dit programma is misschien een beetje moeilijk te gebruiken voor beginners vanwege het aantal functies en menu's. Als je echter een tijdje rondneust en met je video's speelt in de editor, zul je merken dat het niet zo ontmoedigend is als het leek toen je het voor het eerst opende.

Er is zelfs een wizard die je kunt uitvoeren om dingen gemakkelijker te maken. Gebruik het om lijnen, tekst en vormen toe te voegen, evenals grafieken, animaties, afbeeldingen, audio en ondertitels. Plus, zoals elke goede video-editor zou moeten, kan VSDC video's exporteren naar verschillende bestandsindelingen.

Met de VSDC Video Editor-installatie kunt u eenvoudig het video-opnameprogramma en de schermrecorder van het bedrijf installeren. Deze zijn optioneel, maar kunnen bij bepaalde projecten van pas komen.

Beste video-editor voor Mac: iMovie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken interface.
  • Veel tools om de video- en audiokwaliteit te verbeteren.
  • Ondersteunt 4K.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte functies beschikbaar.
  • Uitvoercontroles ontbreken.

iMovie is gratis voor macOS-gebruikers. Het biedt veel opties voor het bewerken van video en audio en het toevoegen van foto's, muziek en gesproken tekst aan je video's. Beginners kunnen er gemakkelijk mee aan de slag.

Een van de beste eigenschappen van iMovie is de mogelijkheid om films met 4K-resolutie te maken. Je kunt zelfs beginnen met bewerken op je iPhone of iPad en vervolgens afmaken op je Mac.

Beste basisvideo-editor voor Windows: Movie Maker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruiksvriendelijk met een klassiek Microsoft-gevoel.
  • Geweldig voor beginnende video-editors.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte functionaliteit.

Movie Maker was de voorgeïnstalleerde gratis videobewerkingssoftware van Windows. Hoewel het niet langer vooraf is geïnstalleerd (vanaf Windows 8), kunt u deze applicatie nog steeds downloaden van Microsoft en deze gebruiken om films van hoge kwaliteit te maken en te delen.

Het is opgenomen in deze lijst omdat het op veel Windows-computers staat, wat betekent dat je misschien niet eens iets hoeft te downloaden om het te gebruiken.

Alleen online opties

Als je deze videobewerkingsprogramma's hebt uitgeprobeerd, maar een andere optie verkiest, of je bent meer geïnteresseerd in het gratis online bewerken van video's dan in het downloaden van software, dan werken verschillende online video-editors hetzelfde als deze downloadbare tools. Deze services zijn uitstekend geschikt voor het opnieuw bewerken en remixen van webvideo's, en bij sommige kunt u zelfs dvd's van uw video's maken.

Aanbevolen: