Hoe contacten aan Alexa toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe contacten aan Alexa toe te voegen
Hoe contacten aan Alexa toe te voegen
Anonim

Wat u moet weten

  • In de app: Tik op Communiceren > pictogram in de vorm van een persoon > rechtsboven Menu> Contacten importeren > Schakelen Contacten importeren.
  • Om contacten te bewerken: Selecteer Communiceren > Contacts > Bewerken. Breng uw wijzigingen aan en druk op Opslaan.
  • Om één contactpersoon toe te voegen: Ga naar Communicate > Contacts > three-dot Menu> Contact toevoegen. Voer uw contactgegevens in en Save.

Dit artikel legt uit hoe je je contacten in Alexa kunt importeren om ze te gebruiken met je Amazon Echo Show of andere Echo-producten, hetzij met behulp van de Alexa-app of door ze handmatig toe te voegen.

Contacten toevoegen aan Alexa met behulp van de Alexa-app

  1. Download de Alexa app als je die nog niet hebt en open deze.

    Download voor:

  2. Tik op het Communicate icoon onderaan het scherm.
  3. Tik op het persoonspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Als dit de eerste keer is dat je de app gebruikt, kan deze om toestemming vragen om toegang te krijgen tot je contacten.

    Image
    Image
  4. Tik in je contactenlijst op het menu met drie knoppen dat in de rechterbovenhoek verschijnt.
  5. Tik op de Import Contacts optie.
  6. Als het niet is ingeschakeld, tik je op de blauwe schakelknop om Contacten importeren. in te schakelen

    Image
    Image
  7. Nu kun je Alexa vertellen om een van deze contacten te bellen of een bericht te sturen, of "binnenlopen" bij degenen die ook Alexa-accounts hebben.

    Je kunt voorkomen dat contacten contact met je opnemen via je Echo-apparaat(en) en de Alexa-app. Selecteer hiervoor Conversations > Contacts > [ three-dot icon] > Block Contacts Selecteer Unblock naast de persoon die je wilt blokkeren.

  8. Als u contacten wilt bewerken, brengt u de wijzigingen aan in uw contacten-app en opent u vervolgens de Alexa-app. Contacten uit je adresboek verschijnen automatisch in de Alexa-app.

Als jij of andere leden van je huishouden een Alexa-apparaat gebruiken en je hebt allebei een Alexa-account, dan heb je via het apparaat toegang tot contacten van elk account. Je hebt echter alleen toegang tot je contacten via de app.

Uw Alexa-contacten bijwerken

Wanneer je Import Contacts inschakelt, wordt Alexa automatisch geüpdatet wanneer een nieuwe naam of een nieuw nummer wordt toegevoegd aan je smartapparaat. Dit gebeurt vrijwel direct. Het is niet nodig om uw contactenlijst binnen Alexa handmatig bij te werken. Dit maakt het ook gemakkelijk om al je contacten in één keer toe te voegen nadat je een nieuw Alexa-apparaat hebt gekocht.

De functie Contactpersonen importeren heeft geleid tot enige verwarring bij klanten. Het is er vooral voor het gemak. Hoewel het mogelijk is om handmatig een contactlijst te maken in de Alexa-app, maakt het inschakelen van de importfunctie dat overbodig. Wanneer de app automatisch wordt bijgewerkt met wijzigingen die zijn aangebracht in de contactenlijst van uw apparaat, hoeft u geen nieuw item voor Alexa aan te maken.

Hoe u uw Alexa-contactlijst kunt bewerken

Alexa importeert informatie uit de contactenlijst van uw smartapparaat. De geïmporteerde contacten kunnen vervolgens rechtstreeks in Alexa worden bewerkt met behulp van de app.

  1. Open de Alexa-app en tik op Communiceren.
  2. Tik op het Contacten-pictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op het contact dat u wilt bewerken en selecteer vervolgens Bewerken.

    Image
    Image
  4. In het volgende scherm kun je de voor- en achternaam van een contact wijzigen, een bijnaam geven en meer. De enige manier om contactgegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres te wijzigen, is door naar de lijst met contactpersonen van uw apparaat te gaan en de wijziging daar aan te brengen. Wanneer u klaar bent met het bewerken van het contact, tikt u op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Een individueel contact toevoegen aan Alexa

Misschien hoef je niet een hele lijst met contacten naar Alexa te importeren. Of misschien wilt u een nieuwe persoon aan uw lijst toevoegen. Hoe dan ook, u kunt eenvoudig afzonderlijke vermeldingen maken in de Alexa-app. Hier is hoe:

  1. Open de Alexa-app en tik op Communiceren.
  2. Tik op het Contacts icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.
  4. Tik op Contact toevoegen en voer de relevante informatie in.

    Image
    Image
  5. Tik op Opslaan als je klaar bent.

Hoe om te gaan met contacten met Alexa

Zodra je een contact hebt toegevoegd, kun je erop tikken om te zien hoe je ermee kunt communiceren. Contacten die geen Alexa-account hebben, geven alleen de informatie weer die je voor hen hebt opgeslagen in je contacten-app. Contacten die wel een Alexa-account hebben, geven pictogrammen voor berichten, bellen en drop-in weer. Selecteer de schakelaar onder Allow Drop In om deze contacten in staat te stellen rechtstreeks contact met u op te nemen via een echo-apparaat.

Nu kun je Alexa vertellen om een van deze contacten te bellen of een bericht te sturen of langs te gaan bij degenen die ook Alexa-accounts hebben.

Je kunt voorkomen dat contacten contact met je opnemen via je Echo-apparaat en de Alexa-app. Selecteer hiervoor Conversations > Contacts > three-dot icon > Block Contacten. Selecteer Deblokkeren naast de persoon die je wilt blokkeren.

Aanbevolen: