Hoe meerdere contacten tegelijk aan een Gmail-groep toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere contacten tegelijk aan een Gmail-groep toe te voegen
Hoe meerdere contacten tegelijk aan een Gmail-groep toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Geadresseerden toevoegen: Ga naar het Apps-raster. Kies Contacten. Selecteer contacten en kies Labels beheren. Kies een label en selecteer Toepassen.
  • Toevoegen aan contacten: beweeg de muis over een naam in een e-mail en selecteer More Info > Add to Contacts.
  • Verzenden naar groep: Selecteer tijdens het componeren Naar. Kies in het vak Selecteer contacten een groep. Vink Alles selecteren > Invoegen aan. Bericht opstellen/verzenden.

Gmail maakt het gemakkelijk om groeps-e-mails naar meerdere adressen tegelijk te sturen. Leer hoe u meer mensen aan een bestaande groep toevoegt, hoe u ontvangers toevoegt aan een contactenlijst en hoe u een e-mail naar een groep verzendt met behulp van de desktopversie (webbrowser) van Gmail.

Voeg ontvangers toe aan een Gmail-groep

Volg deze stappen om bestaande Google-contacten toe te voegen aan een Gmail-groep:

  1. Open Gmail. Selecteer in de rechterbovenhoek, naast je avatar, het pictogram Google apps (vierkant raster van negen stippen). Kies uit de lijst Contacten.

    Als je Contacts niet ziet, selecteer dan More om extra keuzes te zien.

    Image
    Image
  2. In je contacten beweeg je de muis over de avatar (of omcirkelde initiaal voor mensen voor wie je geen foto hebt) voor de naam van elk contact dat je aan een groep wilt toevoegen. Er wordt een selectievakje onthuld. Selecteer het vakje om er een vinkje in te plaatsen.

    Image
    Image
  3. Bovenaan de lijst verschijnen verschillende nieuwe pictogrammen. Selecteer het Labels beheren (pijl naar rechts) icoon.

    Image
    Image
  4. Kies in de lijst de groep of het label waaraan je de contacten wilt toevoegen. Selecteer onder aan de lijst Toepassen.

    Als de groep niet bestaat, selecteert u Label maken in de lijst Labels beheren. Voer in het dialoogvenster Label maken een labelnaam in en selecteer Opslaan.

  5. Je kunt je werk controleren door het juiste label in het linkerdeelvenster te selecteren. De contacten die je aan de groep hebt toegevoegd, zouden er nu in moeten verschijnen.

Voeg nieuwe ontvangers toe aan uw contactenlijst

Als de ontvangers niet in je contactenlijst staan, duurt het proces iets langer omdat je ze als contacten moet toevoegen voordat je ze aan een groep kunt toevoegen. Er zijn een aantal manieren om een nieuw contact toe te voegen.

  1. De snelste manier om een nieuw contact toe te voegen is door de muisaanwijzer op een naam in een e-mail te plaatsen en More Info te selecteren op de contactkaart.

    Image
    Image
  2. Kies in de zijbalk die verschijnt de knop Toevoegen aan contacten. Herhaal dit voor elk nieuw contact dat u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  3. Als je Contact maken selecteert, krijg je twee opties: Een contact maken en Meerdere contacten maken.

    Als je de eerste kiest, heet het nieuwe venster dat verschijnt Maak een nieuw contact aan. De tweede optie is ideaal als u meerdere contacten tegelijk moet toevoegen, hetzij door ze te typen of door ze uit een bestand te importeren.

    Image
    Image
  4. Gebruik de stappen in het gedeelte 'Ontvangers aan een Gmail-groep toevoegen' hierboven om de nieuwe contacten aan een groep toe te voegen.

    Je kunt contacten afzonderlijk aan een groep toevoegen door het Meer acties (drie stippen) pictogram naast hun naam te selecteren en de juiste groep te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Stuur een e-mail naar een groep

Nu je je groepen hebt zoals jij ze wilt, kun je als volgt een e-mail naar een van hen sturen:

  1. Selecteer in Gmail in de linkerbovenhoek Compose. Selecteer in het vak Nieuw bericht Naar.

    Image
    Image
  2. Selecteer het vervolgkeuzemenu in het vak Selecteer contacten, rechts en boven de lijst met namen. Kies de groep waarnaar je de e-mail wilt sturen.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een lijst met de contacten in die groep. Vink bovenaan het dialoogvenster Selecteer alles aan. Selecteer onder aan het dialoogvenster Insert.

    Image
    Image
  4. Alle namen in de groep verschijnen in het To veld van je bericht. Stel uw onderwerp en bericht samen. Selecteer Verzenden.

    Als je groep bestaat uit mensen die elkaar niet kennen, of die je niet goed kent, plaats dan hun adressen in het Bcc veld in plaats van het Naar veld. Deze actie voorkomt dat ontvangers elkaars e-mailadressen zien. Om dit te doen, selecteert u Bcc in plaats van To en doorloopt u dezelfde stappen. Voer vervolgens in het veld To uw e-mailadres in en verzend de e-mail.

    Image
    Image

Aanbevolen: