Hoe u uw Gmail-contacten kunt bekijken in macOS-contacten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Gmail-contacten kunt bekijken in macOS-contacten
Hoe u uw Gmail-contacten kunt bekijken in macOS-contacten
Anonim

Wat te weten

  • Maak eerst een back-up van contacten door naar Contacts > File > Export >Contactenarchief > Opslaan als.
  • Om contacten te synchroniseren, navigeert u naar Contacts > Add Account > Google en volgt u de instructies op het scherm.
  • Als u bent aangemeld bij Google, gaat u naar Contacts > Accounts, selecteert u uw Gmail-account en vinkt u deContacten box.

Overal up-to-date contacten hebben is een fluitje van een cent als je de applicatie Contacten in macOS Catalina (10.15) en later om uw Gmail-contacten te spiegelen. Als je een van je Gmail-contacten wijzigt of een contact toevoegt of verwijdert, wordt die informatie naadloos gesynchroniseerd met de toepassing Contacten op je Mac.

Maak een back-up van uw macOS-contacten voordat u begint

Maak voordat u wijzigingen aanbrengt een back-up van uw contacten, zodat u alles in de huidige staat kunt herstellen als er tijdens het proces een fout optreedt.

Een back-up van uw contacten maken:

  1. Open de applicatie Contacten op je Mac.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het File menu Export.

    Image
    Image
  3. Selecteer Contactenarchief.

    Image
    Image
  4. Gebruik in Opslaan als de standaardnaam of voer een bestandsnaam naar keuze in. Kies in Waar waar u het back-upbestand wilt opslaan. Selecteer Opslaan als je klaar bent.

    Image
    Image

Synchroniseer Gmail-contacten met macOS-contacten

Als je geen Google-services gebruikt op je Mac en je wilt gewoon Gmail-contacten toevoegen aan de Contacten-applicatie op je Mac, volg dan de instructies die volgen. Als je Google-services op je Mac hebt, ga dan verder naar het gedeelte 'Als je al Google-services op je Mac hebt'.

  1. Op je Mac, open de applicatie Contacten.
  2. Selecteer in de menubalk Contacten > Account toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Google en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  4. U wordt gevraagd om te verifiëren in uw webbrowser. Selecteer Browser openen.

    Image
    Image
  5. Voer het e-mailadres van uw Google-account in en klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Voer het wachtwoord van uw Google-account in en klik op Volgende.

    Image
    Image
  7. Selecteer Allow om macOS toestemming te geven om toegang te krijgen tot uw Google-accountinfo.

    Image
    Image
  8. In Selecteer de apps die u met dit account wilt gebruiken, selecteer het Contacts selectievakje en selecteer vervolgens Klaar.

    Image
    Image
  9. De contactgegevens van Gmail verschijnen in de toepassing Contacten op je Mac. Om toegang te krijgen tot uw Gmail-contacten, selecteert u in het navigatievenster aan de linkerkant van de toepassing Contacten All Google (of de naam van uw Gmail-account).

    Image
    Image

    Als u de contacten van elk account tegelijk wilt bekijken, selecteert u in het navigatievenster van de toepassing Contacten Alle contacten.

Als je al Google-services op je Mac hebt

Als je Google-services op je Mac hebt, zoals een Gmail-account in de macOS Mail-toepassing, is het gemakkelijker om je adresboek te koppelen aan Gmail-contacten.

  1. Selecteer in de Contacts menubalk Contacts > Accounts.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw Gmail-account.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Contacts selectievakje.

    Image
    Image

Synchroniseren versus contacten importeren

De bovenstaande stappen laten zien hoe u uw contacten kunt synchroniseren met macOS. Wanneer u deze methode gebruikt, blijven uw Gmail-contacten op de servers van Google staan, maar verschijnen er wijzigingen op uw Mac. Als je je geen zorgen wilt maken over het verplaatsen van je contacten, gebruik dan synchronisatie om toegang te krijgen tot contacten op je Mac.

Als je daarentegen je Gmail-contacten importeert, voeg je je Gmail-contacten volledig samen met de applicatie Contacten op je Mac. Dit is een handige optie als u de Google-services wilt verlaten, maar uw Gmail-contacten wilt behouden. Het proces begint wanneer u uw Gmail-contacten exporteert en ze vervolgens importeert naar een nieuwe service.

Aanbevolen: