Hoe lettertypen aan Word toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe lettertypen aan Word toe te voegen
Hoe lettertypen aan Word toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste optie voor Windows: Klik met de rechtermuisknop op het.ttf- of.otf-bestand en selecteer Install.
  • Volgende makkelijkste: Ga naar Start > Configuratiescherm > Fonts. Sleep in een ander venster het.ttf- of.otf-bestand naar de lettertypemap die u zojuist hebt geopend.
  • Voor Word voor Mac: dubbelklik op het lettertypebestand om een voorbeeld te openen > Install Font.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u lettertypen installeert in Windows, Word voor macOS, Microsoft Word Online, Word voor Android en Word voor iOS. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle versies van Word die teruggaan tot 2011 en ook voor Windows 10, 8 en 7, macOS, Android en iOS.

Een lettertype installeren op Windows

Laten we leren hoe we een lettertype op Windows kunnen installeren, zodat we het aan Word kunnen toevoegen. Het installeren van een lettertype op Windows is hetzelfde vanaf Windows 10 helemaal terug naar Windows 7. Er zijn 2 manieren om te installeren.

Methode 1

  1. Als je geen.ttf- of.otf-bestand ziet, moet je het misschien uit een zipbestand halen.
  2. Zodra u een.ttf- of.otf-bestand hebt, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Install.

    Image
    Image
  3. U zult tijdens de installatie kort een installatievoortgangsvenster zien.

    Image
    Image

Methode 2

  1. Selecteer Start > Configuratiescherm > Fonts om de lettertypemap van uw systeem te openen.

    Image
    Image
  2. Zoek in een ander venster het lettertype dat u wilt installeren. Als u het lettertype van een website hebt gedownload, bevindt het bestand zich waarschijnlijk in uw map Downloads. Het lettertypebestand heeft waarschijnlijk de extensie.ttf of.otf.

    Image
    Image
  3. Sleep het gewenste lettertype naar de lettertypemap van uw systeem. U kunt het in elke witruimte tussen de andere lettertypepictogrammen in het lettertypeconfiguratiescherm neerzetten.

    Lettertypensets bevinden zich vaak in.zip-bestanden, dus u moet ze uitpakken voordat u de daadwerkelijke lettertypebestanden naar de Fonts-map van uw systeem sleept. Voor hulp bij het uitpakken of uitpakken van een.zip-bestand, zie Zip-bestanden: pak ze uit met de juiste software. Als een.zip-bestand meerdere variaties van een lettertype bevat, moet u ze allemaal afzonderlijk installeren.

    Image
    Image
  4. Zodra het lettertype zich in de juiste map bevindt, zou het automatisch moeten worden geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, dubbelklikt u op het lettertypebestand om de Font Previewer te openen en klikt u op de knop Install in de linkerbovenhoek. De volgende keer dat u Word opent, zou het nieuwe lettertype als optie in de lijst met lettertypen moeten verschijnen.

    Image
    Image

Lettertypen toevoegen aan Word voor Mac

Voordat u nieuwe Microsoft Word-lettertypen op Mac kunt gebruiken, moet u ze toevoegen aan de app voor het beheren van lettertypen op macOS, het Font Book:

  1. Zoek uw lettertypebestand en dubbelklik erop om het voorbeeldvenster van het lettertype te openen. Mogelijk moet u het bestand eerst uitpakken.

    Image
    Image
  2. Klik op Lettertype installeren onder aan het voorbeeldvenster van het lettertype, dat het Lettertypeboek. zou moeten openen

    Image
    Image
  3. Als u de 2011-versie van Office voor Mac gebruikt, moet u het lettertypebestand ook slepen en neerzetten in de Windows Office Compatible-verzameling, die u kunt vinden in de linkerzijbalk van het Lettertypeboek.

    Image
    Image
  4. Nadat je je Mac opnieuw hebt opgestart, zou het lettertype beschikbaar moeten zijn in Word en de meeste andere apps, waaronder PowerPoint en Excel.

Lettertypen worden alleen correct weergegeven in Word als ze op het apparaat van de gebruiker zijn geïnstalleerd. Tekst die is opgemaakt met niet-ondersteunde lettertypen, wordt meestal weergegeven in een standaardlettertype zoals Times New Roman. Als u van plan bent uw Word-bestanden met anderen te delen, moet u mogelijk enkele lettertypen insluiten. Je kunt alleen lettertypen insluiten in de Windows-versies van Word, en het specifieke lettertype moet insluiten toestaan. Bekijk de lijst met Microsoft-lettertypen die door elke versie van MS Office worden ondersteund om te bepalen welke lettertypen u mogelijk moet insluiten.

Lettertypen toevoegen aan Word Online

Als je de Microsoft Word Online-app gebruikt als onderdeel van Microsoft 365, kun je elk lettertype gebruiken dat op je systeem is geïnstalleerd. Typ gewoon de naam van het lettertypebestand minus de extensie in het vak Lettertypeopties.

Image
Image

Wanneer u het document opslaat, verschijnt de naam van het lettertype in het vak met lettertype-opties en wordt het correct weergegeven voor elke gebruiker die dat lettertype op zijn apparaat heeft geïnstalleerd. Helaas kunt u in Word Online geen lettertypen insluiten.

Bottom Line

Ja. Zodra u een lettertype aan uw besturingssysteem toevoegt en ervoor zorgt dat het compatibel is met Word, zou u het in elke MS Office-toepassing moeten kunnen gebruiken, inclusief Microsoft Excel en PowerPoint.

Lettertypen toevoegen aan Microsoft Word voor Android

Helaas is het toevoegen van lettertypen aan de nieuwste versie van MS Word voor Android veel moeilijker dan vroeger. Voordat je begint, heb je root-toegang tot je apparaat nodig. Lifewire heeft een uitgebreide handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je een Android-apparaat kunt rooten.

Het rooten van uw apparaat kan de garantie ongeldig maken en hardwarestoringen veroorzaken. Maak voordat je gaat rooten een back-up van je belangrijke gegevens met een app zoals Helium.

  1. Download met uw geroote Android-apparaat FX File Explorer en installeer de root-add-on.
  2. Open FX File Explorer en zoek uw lettertypebestand.
  3. Selecteer het lettertypebestand door uw vinger er een paar seconden op te houden en tik vervolgens op Copy in de rechterbovenhoek van het scherm. Als dit is gelukt, ziet u een nieuw pictogram in de rechterbovenhoek met de tekst '1 gekopieerd'.

    Image
    Image
  4. Sluit nu FX File Explorer, zoek de MS Word-app en houd uw vinger op het bestandspictogram om een menu te laten verschijnen. Als uw apparaat is geroot, zou u naast Open en Uninstall een optie Explore data moeten zien.
  5. Tik op Verken gegevens en zoek de lettertypemap door te navigeren naar Files > Data > Lettertypen.
  6. Plak het lettertypebestand in de lettertypemap door op het pictogram "1 gekopieerd" in de rechterbovenhoek van uw scherm te tikken en Plakken te selecteren in het menu dat verschijnt.
  7. Het lettertype verschijnt nu als een optie in MS Word.

Lettertypen toevoegen aan Microsoft Word voor iOS

Om een lettertype toe te voegen aan een iPhone of iPad, heb je een lettertype-installatie-app nodig, zoals AnyFont, die je kunt downloaden van de App Store.

  1. Verplaats het gewenste lettertypebestand naar uw iCloud.

    Image
    Image
  2. Tik in iCloud op het lettertypebestand en tik vervolgens op Share > More (ellips) in de rechterbovenhoek van uw scherm.

    Image
    Image
  3. Tik in het Apps menu op AnyFont.

    Image
    Image
  4. Zodra AnyFont is geopend, zou u uw lettertypebestand moeten zien. Tik op > naast het lettertype aan de rechterkant.

    Image
    Image
  5. Tik op Install op het volgende scherm dat verschijnt.

    Image
    Image
  6. Tik op Toestaan als daarom wordt gevraagd om het downloaden van een configuratieprofiel toe te staan.

    Image
    Image
  7. Ga naar Instellingen > Algemeen > Profielen,

    Image
    Image
  8. Selecteer onder Gedownload profiel het lettertype.

    Image
    Image
  9. Selecteer Install in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  10. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  11. Selecteer Install in het venster Unsigned Profile.

    Image
    Image
  12. Wanneer u om bevestiging wordt gevraagd, selecteert u Install.

    Image
    Image
  13. Selecteer Klaar.

    Image
    Image
  14. Open Word en selecteer lettertype onder iOS Fonts.

    Image
    Image

Download lettertypen voor Microsoft Word

U kunt elk lettertypebestand op elk besturingssysteem installeren. U kunt lettertypen online vinden op Creative Market, Dafont, FontSpace, MyFonts, FontShop en Awwwards. Sommige lettertypen zijn gratis, andere moeten worden aangeschaft. Wanneer u een lettertype downloadt, gaat het meestal naar de map Downloads van uw systeem, tenzij u anders opgeeft.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Word-lettertypen in een PDF in?

    Selecteer op een Mac File > Print > PDF > Opslaan als PDF > Save om het document naar een PDF te converteren en alle lettertypen in te sluiten. Windows-machines moeten ook automatisch lettertypen insluiten wanneer u een Word-document naar een PDF converteert. Om dit te controleren, opent u de PDF in Acrobat Reader en selecteert u het tabblad File > Properties > Fonts en controleert u of uw lettertypen zijn ingesloten.

    Waarom verschijnen niet de juiste lettertypen in mijn PDF?

    Mogelijk moet u uw Acrobat-conversie-instellingen aanpassen. Selecteer in Word Acrobat > Preferences > Advanced Settings. Selecteer de sectie Fonts en vink Embed all fonts. aan

    Hoe verwijder ik lettertypen uit Word?

    Open in Windows het Configuratiescherm en voer fonts in bij de zoekopdracht, kies vervolgens het lettertype dat u niet wilt en selecteer Delete Open op een Mac Font Book en kies het lettertype dat je wilt verwijderen en selecteer vervolgens File> Verwijderen

Aanbevolen: