Hoe contacten toevoegen op Skype

Inhoudsopgave:

Hoe contacten toevoegen op Skype
Hoe contacten toevoegen op Skype
Anonim

Wat te weten

  • Windows en macOS: Selecteer de + Contact knop. Kies Nieuwe contactpersoon toevoegen. Voer zoekinformatie in en kies uit de resultaten. Selecteer Toevoegen.
  • Skype voor het web: Voer zoekinformatie in en selecteer Search Skype Directory > de juiste naam > Add to Contacts.
  • Mobiele apps: Tik op Contacten. Voer info in onder Voeg een nieuw contact toe. Tik op een naam in de zoekresultaten om een profiel te openen. Tik op Contact toevoegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u contacten kunt toevoegen op Skype voor persoonlijke en zakelijke accounts met Windows- en macOS-computers, Skype voor internet en Skype voor Android- en iOS-apps. Het is van toepassing op alle versies van Skype en bevat informatie voor het toevoegen van contacten aan Skype voor Bedrijven en het verwijderen van een Skype-contactpersoon.

Contacten toevoegen op Skype voor Windows en macOS

De Skype-ervaring op Windows en macOS is in de loop der jaren veranderd, maar tegenwoordig is er gelijkheid tussen beide grote desktopplatforms. Omdat Skype in zowel persoonlijke als zakelijke versies wordt geleverd (via Skype voor Bedrijven), houdt het programma zijn eigen adresboek bij.

Breid uw digitale netwerk van vrienden en collega's uit door contacten toe te voegen aan Skype. In tegenstelling tot sommige berichtendiensten, houdt Skype zijn eigen aparte lijst met contacten bij.

Een nieuw iemand toevoegen aan uw persoonlijke Skype-contactenlijst:

  1. Selecteer de + Contact knop en selecteer Add New Contact.

    Image
    Image
  2. Skype geeft voorgestelde contacten weer op basis van de mensen in uw Skype-contactenlijst. Als de persoon die u aan Skype wilt toevoegen zich daar bevindt, selecteert u de knop Toevoegen naast hun naam.

    Image
    Image
  3. Als de naam van de persoon niet op die lijst voorkomt, kijk dan naar de bovenkant van het venster waar de blauwe balk vraagt om een Skype-naam, e-mailadres, nummer Schrijf wat je weten over uw gewenste contactpersoon, door een van de drie voorgestelde opties te kiezen. De lijst met suggesties wordt beperkt om de persoon te identificeren.
  4. Selecteer de Add knop bij de betreffende suggestie, en dat record wordt een van uw Skype-contacten.

Hoe voeg ik een contactpersoon toe aan Skype voor het web?

Hoewel de desktopversies van Skype nu uniform zijn, is de webservice niet helemaal hetzelfde. Het heeft geen contacten, zoals de andere versies van Skype hebben. In plaats daarvan heeft het een gesprekslijst. Dat betekent dat iedereen met wie je onlangs hebt gesproken binnen handbereik is, maar dat helpt niet als je nog niemand hebt gesproken, of als je met een nieuw iemand wilt chatten.

  1. Om iemand op de Skype-webservice te vinden, selecteert u de zoekbalk in de linkerbovenhoek en typt u de naam, het e-mailadres of de Skype-gebruikersnaam van de persoon en drukt u op de Entertoets op het toetsenbord, of selecteer Search Skype Directory.
  2. Na een moment verschijnt er een lijst met potentiële contacten. De kans is groot dat degene die je zoekt bovenaan staat. Als dit niet het geval is, kijk dan door de lijst.

    Image
    Image
  3. Als je de gewenste persoon hebt gevonden, selecteer je hun naam. Het account verschijnt in het hoofdchatvenster met een blauwe knop met de tekst Toevoegen aan contacten. Selecteer het.

    Image
    Image
  4. Het is een goed idee om een kort bericht te sturen om jezelf voor te stellen, maar totdat de nieuwe contactpersoon je verzoek accepteert, wordt het account offline weergegeven en kun je niet chatten.

Hoe iemand op Skype op mobiel toe te voegen

Net als de Skype-desktopclient op Windows en macOS, is de mobiele versie van Skype vergelijkbaar op zowel Android als iOS. Welk apparaat je ook hebt, de volgende stappen helpen je om je netwerk uit te breiden.

  1. Open de Skype-app en ga naar het onderste menu. Tik op Contacten aan de rechterkant.
  2. Typ boven aan het scherm, onder het kopje Een nieuw contact toevoegen, de Skype-naam, het e-mailadres of de echte naam van uw vriend. Bekijk de resultaten. Wanneer je de juiste persoon hebt gevonden, tik je op hun naam om toegang te krijgen tot het profiel.
  3. Scroll naar de onderkant van de profielpagina en tik onder hun Skype-naam op de Contact toevoegen link om de record toe te voegen aan uw contactenlijst.

Een contactpersoon toevoegen op Skype voor Bedrijven

Skype voor Bedrijven werkt anders dan andere Skype-clients omdat de beheerder van de organisatie de functionaliteit beheert. Je hebt nog steeds enige autonomie voor het toevoegen van contacten op Skype; je moet gewoon binnen de regels werken.

Als u een door het bedrijf verstrekt Skype voor Bedrijven-account heeft, verliest u uw op het bedrijf gerichte adresboek wanneer u van werkgever verandert. U verliest echter niets in uw persoonlijke adresboek

  1. Als u iemand in uw organisatie wilt toevoegen, typt u een naam in het zoekvak. Skype vermeldt iedereen die dicht bij uw zoekopdracht staat in Mijn contacten.
  2. Als u de beoogde persoon ziet, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Toevoegen aan contactenlijst.
  3. Als u iemand buiten uw organisatie wilt toevoegen, moet uw beheerder u toegang geven tot Skype-directory. Het proces is verder identiek.

Een Skype-contactpersoon verwijderen

Het verwijderen van een Skype-contact is net zo eenvoudig als het toevoegen van een contactpersoon, omdat het proces in de meeste gevallen het omgekeerde is van het toevoegen van een nieuw contact.

  1. Selecteer in Windows of macOS het contact en selecteer vervolgens de relevante naam zoals deze in het hoofdvenster verschijnt. Scrol vanuit de profielpagina van de contactpersoon naar beneden, waar u verschillende opties ziet. Je kunt je gesprek verwijderen, de persoon blokkeren of het contact volledig verwijderen.
  2. Skype voor het web is nog sneller. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de persoon in uw gesprek en selecteer Verwijder contact in het menu. Selecteer de blauwe Delete knop in het bevestigingsvenster.

    Image
    Image
  3. Selecteer in Skype voor Bedrijven de contactpersoon die u wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de record en selecteer Verwijderen uit lijst met contactpersonen.
  4. Op mobiel, tik op Contacten, selecteer de persoon die je wilt verwijderen, scrol naar de onderkant van het profiel en tik op Verwijder contact.

Aanbevolen: