Een e-mailadres toevoegen aan uw Gmail-contacten

Inhoudsopgave:

Een e-mailadres toevoegen aan uw Gmail-contacten
Een e-mailadres toevoegen aan uw Gmail-contacten
Anonim

Wat te weten

  • Open een bericht, beweeg de cursor over de afzender en selecteer Toevoegen aan contacten.
  • Selecteer Bewerk contact om meer informatie over hen toe te voegen.
  • Om het contact later te bewerken, zoekt u het contact en selecteert u het potlood pictogram naast hun naam.

Dit artikel legt uit hoe je een e-mailadres aan je Gmail-contacten kunt toevoegen en het contact vervolgens kunt bewerken om meer informatie toe te voegen, zoals hun naam. Instructies zijn van toepassing op Gmail op het bureaublad via een browser.

Een e-mailadres toevoegen aan uw Gmail-contacten

Naast het beschikbaar maken van de gegevens van een nieuwe contactpersoon op andere apparaten, is een andere reden om een contactpersoon in Gmail toe te voegen, zodat deze door Google wordt herkend en niet naar de spam wordt gestuurd. Zo voeg je een e-mailadres toe aan je Gmail-contacten.

  1. Open een bericht van de afzender die je wilt opslaan als contact in Gmail.
  2. Beweeg uw cursor over de naam van de afzender bovenaan de e-mail.
  3. Selecteer Toevoegen aan contacten in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  4. Als u meer informatie over dit contact wilt toevoegen, selecteert u Bewerk contact. Voer de naam van de afzender in en eventuele andere informatie die u over de persoon hebt. U hoeft niet alle velden in te vullen. Je kunt altijd later informatie toevoegen.

    Image
    Image
  5. Na het toevoegen van alle gewenste informatie, Save het nieuwe contact.

    Wanneer je een paar letters typt in het Aan veld terwijl je een nieuwe e-mail opstelt, vult Gmail het veld automatisch in op basis van contacten die overeenkomen, zodat je dat niet doet moet u handmatig adressen opzoeken in uw lijst met contactpersonen. Als je het adres echter niet hebt opgeslagen, kan Gmail dit niet doen.

    Image
    Image

Toegang tot het contact in Gmail

Wanneer u klaar bent om de informatie die u heeft voor uw contactpersoon uit te breiden of te bewerken:

  1. Open Google Contacten.
  2. Begin met het typen van de naam of het e-mailadres van de contactpersoon in het zoekveld. Gmail stelt overeenkomende contacten voor. Als Gmail het juiste contact niet voorstelt, selecteert u het juiste item in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  3. De gegevens van de contactpersoon verschijnen. Selecteer het potlood pictogram om het contact te bewerken.

    Image
    Image
  4. Maak de gewenste wijzigingen of toevoegingen. Selecteer Toon meer onderaan het contactscherm om extra velden te zien.
  5. Selecteer Opslaan.

Over Google Contacten

Als je een afzender invoert in Google Contacten, wordt de informatie gesynchroniseerd op al je computers en mobiele apparaten, zodat deze beschikbaar is waar je ook gaat en welk apparaat je ook gebruikt.

Nadat je een groep items hebt, kun je ze ordenen, bekijken en samenvoegen. U kunt zelfs persoonlijke mailinglijsten maken om berichten naar groepen te sturen zonder dat u al hun e-mailadressen hoeft in te voeren. Je kunt altijd nieuwe adressen toevoegen aan Gmail-groepen.

Aanbevolen: