Verander een foto in een Photoshop-potloodschets

Inhoudsopgave:

Verander een foto in een Photoshop-potloodschets
Verander een foto in een Photoshop-potloodschets
Anonim

Converteer een foto in een afbeelding die lijkt op een potloodschets met behulp van de filters, overvloeimodi en het penseel van Photoshop. We zullen ook lagen dupliceren en aanpassingen maken aan bepaalde lagen, en we hebben wat lijkt op een potloodschets als we klaar zijn.

De procedures die we hier vermelden, werken met Photoshop voor alle versies van Adobe Creative Cloud en Adobe Creative Suite 6.

Image
Image

Een potloodschets maken in Photoshop

Een foto bewerken zodat deze eruitziet als een potloodschets:

  1. Kies Bestand > Opslaan als met een kleurenfoto geopend in Photoshop. Kies Photoshop als bestandsformaat en klik op Opslaan. Door een Opslaan als-bewerking uit te voeren, wordt de originele afbeelding beschermd tegen destructieve bewerking.
  2. Open het deelvenster Lagen door te kiezen voor Venster > Lagen Klik met de rechtermuisknop op de achtergrondlaag en kies Laag dupliceren U kunt ook de sneltoets gebruiken, namelijk Cmd+ J op een Mac of Ctrl + J in Windows. Met de gedupliceerde laag geselecteerd, kies Image > Aanpassingen > Desaturate.

    Image
    Image
  3. Dupliceer de laag die u zojuist hebt aangebracht met behulp van de sneltoets Command+ J (Mac) of Ctrl+ J (Windows). Deze stap geeft je twee onverzadigde lagen.
  4. Verander de mengmodus van Normaal in Kleur ontwijken met de bovenste laag geselecteerd.

    Image
    Image
  5. Kies Image > Aanpassingen > Omkeren. Het beeld zal lijken te verdwijnen, waardoor er een wit scherm overblijft.
  6. Kies Filter > Vervagen > Gaussiaans vervagen Verplaats de schuifregelaar met een vinkje naast Bekijk een voorbeeld totdat de afbeelding eruitziet alsof deze met een potlood is getekend. Stel de Radius in op 100.0 pixels, wat er goed uitziet voor de afbeelding die we hier gebruiken. Klik vervolgens op OK

    Image
    Image
  7. Maak een paar aanpassingen om de afbeelding nog realistischer weer te geven. Klik met de bovenste laag geselecteerd op de Create New Fill of Adjustment layer-knop onder aan het deelvenster Lagen. Kies Niveaus en verplaats vervolgens de middelste schuifregelaar iets naar links. Deze techniek zal de afbeelding een beetje opfleuren.

    Image
    Image
  8. Corrigeer ervoor als de afbeelding te veel detail verliest. Selecteer de laag net onder de laag Niveaus en klik vervolgens op het gereedschap Brush in het deelvenster Gereedschappen. Kies de Airbrush in de optiebalk. Geef aan dat je het zacht en rond wilt. Stel de opacity in op 15 procent en verander de flow in 100 procentZet vervolgens de voorgrondkleur op zwart in het deelvenster Gereedschappen en ga over alleen de gebieden waar u meer details wilt zien.

    Image
    Image
  9. Kies Image > Dupliceren nadat u details hebt hersteld. Plaats een vinkje in het vakje dat aangeeft dat u alleen de samengevoegde lagen wilt dupliceren en klik vervolgens op OK. Hierdoor wordt de kopie plat en blijft het origineel behouden.
  10. We kunnen de afbeelding laten zoals hij is, of we kunnen textuur toevoegen. Als u het alleen laat, krijgt u een afbeelding die eruitziet alsof deze op glad papier is getekend en in delen is vermengd. Door textuur toe te voegen, lijkt het alsof het op papier met een ruw oppervlak is getekend. Kies Filter > Sharpen > Unsharp Mask als u de textuur wilt wijzigen, verander dan de hoeveelheid in 185 procentMaak de ratio's 2.4 pixels en stel de Threshold in op 4 U hoeft deze niet exact te gebruiken waarden - ze zijn afhankelijk van uw voorkeuren. Je kunt er een beetje mee spelen om het effect te vinden dat je het beste bev alt. Een vinkje naast Preview laat u zien hoe de afbeelding eruit zal zien voordat u zich eraan vastlegt.

Sla het bestand op als je tevreden bent met de resultaten. Je hebt nu wat lijkt op een potloodschets.

Aanbevolen: