Combineer foto's op één pagina in Photoshop Elements

Inhoudsopgave:

Combineer foto's op één pagina in Photoshop Elements
Combineer foto's op één pagina in Photoshop Elements
Anonim

Als Photoshop Elements nieuw voor u is, begint u waarschijnlijk pas te zien hoe veelzijdig en krachtig het programma is en hoeveel technieken er beschikbaar zijn om handige en creatieve trucs uit te voeren. Een voorbeeld van zo'n prestatie is het combineren van twee foto's op één pagina, wat handig is als je een voor-en-na-versie van een afbeelding of een vergelijkbare zij-aan-zij vergelijking wilt laten zien.

Je kunt deze taak volbrengen en zelfs een beetje tekst aan de afbeeldingen toevoegen. Deze tutorial gebruikt Photoshop Elements versie 14, maar de stappen zijn ook van toepassing op nieuwere versies.

Open Foto's en maak een nieuw document

Image
Image

Klik met de rechtermuisknop op de onderstaande links om de oefenbestanden op uw computer op te slaan. Open ze in Photoshop Elements Editor (expert of standard bewerkingsmodus):

• geschilderde woestijn1.jpg• geschilderde woestijn2.jpg

De twee foto's zouden onderaan het Editor-venster in de Photo Bin moeten verschijnen.

Maak vervolgens een nieuw, leeg document waarin je de foto's gaat combineren. Ga naar File > New > Leeg bestand, selecteer Pixelsals waarde, voer 1024 x 768 in en klik vervolgens op OK Het nieuwe lege document verschijnt in uw werkruimte en in de Fotobak

Kopieer en plak de twee foto's in de nieuwe pagina

Image
Image

Kopieer en plak de twee foto's in dit nieuwe bestand met behulp van deze instructies:

  1. Klik op painteddesert1.jpg in de Photo Bin om het het actieve document te maken.
  2. Ga in het menu naar Select > All, dan Edit >Kopiëren.
  3. Klik op het Un titled-1 nieuwe document in de Photo Bin om het actief te maken.
  4. Ga naar Bewerken > Plakken.

In je lagenpalet zul je zien dat de foto Painted Desert1 is toegevoegd als een nieuwe laag.

Klik nu op painteddesert2.jpg in de Photo Bin, en Select All > Kopieer > Plak in het nieuwe document, net zoals je deed voor de eerste foto.

De foto die je zojuist hebt geplakt, bedekt de eerste foto, maar beide foto's zijn er nog steeds op afzonderlijke lagen, die je kunt zien als je naar het Layers-palet kijkt (zie screenshot).

Je kunt de afbeeldingen ook naar de foto slepen vanuit de Photo Bin.

Formaat van de eerste afbeelding wijzigen

Image
Image

Vervolgens verander je het formaat en de positie van elke laag zodat deze op de pagina past:

  1. Selecteer het gereedschap Verplaatsen. Het is het eerste hulpmiddel in de werkbalk. Zorg ervoor dat in de balk Options Auto select layer en Show bounding box beide zijn aangevinkt. Laag 2 is actief, wat betekent dat je een stippellijn rond de afbeelding van Painted Desert2 zou moeten zien, met kleine vierkantjes genaamd handles aan de zijkanten en hoeken.
  2. Verplaats je cursor naar de handgreep in de linkerbenedenhoek en je zult zien dat deze verandert in een diagonale, dubbelwijzende pijl.
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik vervolgens op die hoekgreep. Sleep het omhoog en naar rechts om de foto kleiner te maken op de pagina.
  4. Maak de foto zo groot dat deze ongeveer de helft van de breedte van de pagina is, laat dan de muisknop en de Shift-toets los. Klik op het groene vinkje om de wijziging te accepteren.
  5. Dubbelklik in het kader om de transformatie toe te passen.

Als u de Shift-toets ingedrukt houdt, worden de verhoudingen van de foto beperkt tot die van het origineel. Zonder de Shift-toets ingedrukt te houden, vervormt u de foto.

Verklein de tweede afbeelding

Image
Image

Het formaat van de tweede afbeelding wijzigen:

  1. Klik op de afbeelding op de achtergrond; het zal een selectiekader tonen. Klik op de hendel rechtsonder en sleep om deze afbeelding te verkleinen tot dezelfde grootte als degene die u zojuist deed. Vergeet niet om de Shift toets ingedrukt te houden, zoals je eerder deed.
  2. Dubbelklik in het selectiekader om de transformatie toe te passen.

Verplaats de eerste foto

Image
Image

Met het verplaatsgereedschap nog steeds geselecteerd, verplaatst u de vervaagde woestijnscène naar beneden en naar de linkerrand van de pagina.

Nudge de eerste foto

Image
Image

Nu ga je de plaatsing van de foto's verfijnen:

  1. Houd de Shift-toets ingedrukt en druk tweemaal op de pijl naar rechts op uw toetsenbord om de afbeelding weg te duwen van de linkerrand.
  2. Klik op de andere woestijnscène en gebruik de verplaatsingstool om deze aan de andere kant van de pagina te plaatsen.

Photoshop Elements zal proberen u te helpen bij het positioneren door de foto's op hun plaats te klikken als u dicht bij de rand van het document of een ander object komt. In dit geval is het snappen handig; soms is het echter vervelend, dus misschien wil je weten hoe je snappen uitschakelt.

De pijltjestoetsen werken als een duwtje wanneer het Verplaatsen gereedschap actief is. Elke druk op de pijltoets verplaatst de laag één pixel in die richting. Als u de Shift-toets ingedrukt houdt, neemt de verschuivingstoename toe tot 10 pixels.

Voeg tekst toe aan de pagina

Image
Image

Je hoeft alleen nog maar wat tekst toe te voegen:

  1. Selecteer de Type tool in de toolbox. Het ziet eruit als een T.
  2. Stel de Opties-balk in zoals getoond in de afbeelding hierboven. De kleur is niet belangrijk; gebruik elke gewenste kleur.
  3. Verplaats je cursor naar het midden bovenaan het document en klik in de ruimte net boven de opening tussen de twee afbeeldingen.
  4. Typ de woorden Painted Desert en klik vervolgens op het vinkje in de Optiesbalk om accepteer de tekst.

Voeg meer tekst toe en sla op

Image
Image

Schakel ten slotte terug naar de tool Text om de woorden Before en After toe te voegen onder de foto's, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven.

Als u de tekst wilt verplaatsen voordat u deze accepteert, beweegt u uw cursor iets weg van de tekst. De cursor verandert in een Move gereedschapscursor en u kunt op de muisknop drukken om de tekst te verplaatsen.

Je bent klaar, maar vergeet niet naar File > Save te gaan en je document op te slaan. Als u uw lagen en tekst bewerkbaar wilt houden, gebruikt u de Photoshop PSD-indeling. Anders kunt u opslaan als JPEG.

De afbeelding bijsnijden

Image
Image

Als het canvas te groot is, selecteert u het gereedschap Crop en sleept u het over het canvas. Verplaats de hendels om ongewenste gebieden te verwijderen. Klik vervolgens op de groene vinkjes of druk op Enter of Return om de wijzigingen te accepteren.

Aanbevolen: