Een foto maken op een Chromebook

Inhoudsopgave:

Een foto maken op een Chromebook
Een foto maken op een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Start de Camera-app en tik op het Sluiter-pictogram of het Video-pictogram. Selecteer de miniatuur om uw galerij te bekijken.
  • Om een foto rechtstreeks op Google Drive op te slaan, vouwt u het item Google Drive uit en selecteert u Mijn schijf.
  • Om af te drukken, opent u de foto in de cameragalerij en tikt u op het pictogram Print.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een foto maakt op een Chromebook. De instructies zijn van toepassing op elk Chromebook-model.

Een foto maken met een Chromebook

Voor dit artikel gaan we ervan uit dat je een Chromebook met een camera hebt, deze is gekoppeld aan je Google Drive-account en is verbonden met een printer.

Om een foto te maken, start je de Camera app, kadreer je je foto en tik je op het Sluiter-pictogram. Als u eerst een timer moet instellen, selecteert u het Timer pictogram. U kunt een vertraging van 3 of 10 seconden kiezen.

Je kunt de Camera-app openen via het opstartpictogram in de linkerbenedenhoek. U kunt ook de zoekfunctie gebruiken in de Launcher-app.

Image
Image

Om een video te maken, selecteer het Video icoon naast het Sluiter icoon. Gebruik vervolgens de knop Start recording om de opname te starten en te stoppen.

Of je nu een foto of een video maakt, het is erg belangrijk om voldoende verlichting te hebben voor je opname. Als je niet genoeg verlichting hebt, worden de afbeeldingen korrelig. De perfecte verlichting is natuurlijk licht (denk aan buiten).

Wat te doen nadat je een foto hebt gemaakt

Zodra je je afbeeldingen hebt opgenomen, kun je ze allemaal zien door de miniatuur van je meest recente foto of video in de rechterbenedenhoek te selecteren. Vanaf hier kunt u:

  • Druk je foto af (het pictogram in de vorm van een printer).
  • Sla je foto op (het pictogram in de vorm van een naar beneden wijzende pijl in een vak).
  • Verwijder je foto (het pictogram in de vorm van een prullenbak).
  • Ga terug naar de camera-app (het pictogram in de vorm van een naar links wijzende pijl).

Soms is het makkelijker om een screenshot te maken op je Chromebook dan om een foto te maken. Als u dat doet, wordt de schermafbeelding opgeslagen op dezelfde plaats als uw foto's.

Een afbeelding opslaan op uw Chromebook

Dit is waar het voor sommigen misschien een beetje verwarrend wordt. Vergeet niet dat de Chromebook het ideale cloudplatform is. En omdat je Chromebook is gekoppeld aan je Google-account, zou je er meteen vanuit gaan dat foto's worden opgeslagen in je cloudaccount. Dat is niet het standaardgeval. Wanneer u een foto opslaat die u met de Chromebook-camera hebt gemaakt, wordt deze daadwerkelijk opgeslagen in de lokale map Downloads. Maar u kunt tijdens het opslagproces dicteren waar de afbeelding wordt opgeslagen.

Image
Image

Een foto rechtstreeks opslaan in Google Drive:

  1. Breid het Google Drive item uit.
  2. Selecteer Mijn schijf.
  3. Navigeer naar de map waarin je de afbeelding wilt opslaan.
  4. Selecteer de Open knop.

Een afbeelding afdrukken op uw Chromebook

Afdrukken op een Chromebook is eenvoudig. Zoals eerder vermeld, moet uw Chromebook zijn verbonden met een cloudvriendelijke printer. Zodra dat is geregeld, opent u de foto die u wilt afdrukken in de Cameragalerij en het Print-pictogram.

Selecteer in het volgende venster de Change knop. U krijgt een lijst met beschikbare printers. Selecteer uw printer en selecteer vervolgens Print.

Aanbevolen: