Verander een Android-telefoon in een infotainmentsysteem

Inhoudsopgave:

Verander een Android-telefoon in een infotainmentsysteem
Verander een Android-telefoon in een infotainmentsysteem
Anonim

Wat te weten

  • Koop eerst een oude Android-telefoon, een ELM 327-scanapparaat en een FM-modulator of head-unit met een aux-ingang.
  • Download vervolgens een ODB-II-interface-app en gebruik deze om uw telefoon aan het scanapparaat te koppelen.
  • Download extra navigatie- of entertainment-apps om functionaliteit aan uw installatie toe te voegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u van een Android-telefoon een infotainmentcentrum voor uw auto maakt, zodat u muziek en video's kunt afspelen en stapsgewijze navigatie kunt horen via de luidsprekers van uw auto. Deze methode is getest op de HTC Dream (G1), een van de oudste Android-telefoons die er bestaat, dus het zal waarschijnlijk op vele andere werken.

Wat je nodig hebt

Om dit project te voltooien, heb je nodig:

  • Een oude Android-telefoon die je niet meer gebruikt.
  • Een Bluetooth- of WiFi ELM 327-scanapparaat.
  • Een FM-modulator of zender of een head-unit met een aux-ingang.
  • Een houder om je telefoon op zijn plaats te houden.
  • Een OBD-II-interface-app.
  • Navigatie- en entertainment-apps.

Een Android-telefoon in een infotainmentsysteem veranderen

Zodra je je materiaal hebt verzameld, volg je deze stappen om je Android-telefoon met je auto te verbinden.

  1. Zoek de ODB-II-connector in uw voertuig. De meeste OBD-II-connectoren zijn heel gemakkelijk te vinden. In de specificaties staat dat de connector zich binnen 60 cm van het stuur moet bevinden, dus de meeste bevinden zich in die buurt.

    De eerste plaats om te kijken is onder het dashboard links of rechts van de stuurkolom. Mogelijk vindt u de connector helemaal vooraan of achteraan in de buurt van de firewall.

    Image
    Image
    De meeste OBD-II-connectoren zijn direct zichtbaar, maar je zult af en toe een beetje moeten zoeken.

    Lifewire / Jeremy Laukkonen

  2. Sluit de ODB-II-interface aan. Als de connector zich op een onhandige plaats bevindt, moet u mogelijk een onopvallend interface-apparaat kopen. Veel connectoren bevinden zich in de buurt van de knieën of benen van de bestuurder, dus een te lang interface-apparaat kan in de weg zitten.

    In gevallen waarin u denkt dat u tegen het apparaat kunt trappen wanneer u in en uit de auto stapt, is het essentieel om een onopvallend apparaat te gebruiken in plaats van per ongeluk uw OBD-II-connector te beschadigen.

    OBD-II-connectoren hebben een ontwerp dat voorkomt dat u er iets ondersteboven in steekt. Je kunt de pinnen in je interface echter nog steeds buigen door ze te forceren, dus zorg ervoor dat je ze op de juiste manier hebt georiënteerd voordat je ze op hun plaats duwt.

    Image
    Image
    Je kunt de interface niet ondersteboven aansluiten, maar je zou de pinnen kunnen buigen als je het probeert.

    Lifewire / Jeremy Laukkonen

  3. Installeer de Android-interfacesoftware. Er zijn veel OBD-II-interface-apps beschikbaar, dus u zou er een moeten kunnen vinden die werkt met uw specifieke hardware en versie van Android. Torque is een populaire optie die een gratis "lite"-versie biedt die handig is om alleen uw systeem te testen.

    Misschien wil je ook eerst een gratis versie uitproberen om er zeker van te zijn dat de app op je telefoon draait en verbinding maakt met je ELM 327-apparaat. Helaas, zelfs als de Google Play Store zegt dat er een app op uw telefoon wordt uitgevoerd, kan het zijn dat deze weigert te koppelen met uw scantool.

    Image
    Image
    Er zijn veel gratis apps beschikbaar, maar misschien wilt u beginnen met de gratis versie van Torque om ervoor te zorgen dat uw Bluetooth-interface werkt.

    Lifewire / Jeremy Laukkonen

  4. Koppel je telefoon met de ELM 327-scanner. Als u een apparaat met een Bluetooth-interface gebruikt, moet u dit koppelen met uw telefoon. Het koppelen mislukt soms, wat meestal duidt op een probleem met het interface-apparaat. In dat geval moet u mogelijk een nieuwe eenheid aanschaffen.
  5. Zodra je de Android aan je scanner hebt gekoppeld, heb je toegang tot allerlei belangrijke informatie vanaf de boordcomputer van je voertuig.
  6. Stel uw FM-zender of hulpkabel in. Als uw head-unit een aux-ingang heeft, kunt u uw Android-telefoon gebruiken om muziek af te spelen via die interface. Het is echter ook mogelijk om hetzelfde te doen met een goedkope FM-zender of een FM-modulator. U kunt ook een USB-aansluiting gebruiken als uw hoofdeenheid er een heeft.

    Veel Bluetooth-carkits bieden hetzelfde primaire type functionaliteit en u kunt uw Android-telefoon mogelijk gebruiken voor handsfree bellen als deze nog een actief spraakabonnement heeft.

    Image
    Image
    Als uw hoofdunit geen audio-ingangen heeft, zal een FM-zender meestal de klus klaren.

    Lifewire / Jeremy Laukkonen

  7. Installeer andere apps. Als je een actieve dataverbinding op je telefoon of een mobiele hotspot hebt, kun je er een goed infotainmentsysteem van maken. U kunt uw voertuig vervolgens volgen via de OBD-II-interface, muziek afspelen, een gratis GPS-navigatie-app gebruiken voor stapsgewijze aanwijzingen en bijna eindeloze andere functies via andere apps.

    Het resultaat komt niet overeen met het soort functionaliteit dat u krijgt van een mooi nieuw OEM-infotainmentsysteem, maar u kunt redelijk dichtbij komen zonder veel geld uit te geven.

    Een telefoon met een verouderde versie van Android kan mogelijk niet de nieuwste diagnostische en entertainmentsoftware uitvoeren.

Aanbevolen: