Hoe gebruik je Flash Fill in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe gebruik je Flash Fill in Excel
Hoe gebruik je Flash Fill in Excel
Anonim

Flash Fill helpt u om veel sneller gegevens in Microsoft Excel in te voeren. Het let op patronen in de gegevens die u invoert en doet suggesties om uw invoer te voltooien, waarbij hele kolommen worden gevuld met relevante waarden. Blijf lezen om te leren hoe u Flash Fill in Excel kunt gebruiken om de snelheid en nauwkeurigheid bij het invoeren van gegevens te verhogen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016 en 2013; Excel voor Microsoft 365, Excel Online en Excel voor Mac. Flash Fill is niet beschikbaar in eerdere versies van Excel.

Flash Fill werkt op dezelfde manier als Autofill in een webbrowser, maar is veel intelligenter. Automatisch aanvullen van Excel werkt iets anders, waardoor u formules en waarden over horizontale of verticale arrays in een spreadsheet kunt kopiëren. Excel gebruikt eigenlijk machine learning voor Flash Fill, waardoor het slimme suggesties kan doen voor wat je zou willen invoeren.

Hoe gebruik je Flash Fill in Excel

Er zijn twee manieren om Flash Fill in Excel te gebruiken. Het werkt altijd op de achtergrond en zal suggesties doen terwijl u in een cel typt. De eenvoudigste en meest gebruikelijke manier om Flash Fill te gebruiken, is deze suggesties te accepteren door op de Enter-toets te drukken. De tweede manier om Flash Fill te gebruiken is door een commando op het DATA tabblad van het lint te gebruiken om automatisch een aantal cellen tegelijk te vullen.

Flash Fill is momenteel vrij beperkt in zijn mogelijkheden. Het werkt alleen als de kolom waarin u gegevens invoert direct grenst aan de kolom met de brongegevens. De brongegevens zijn de gegevens die het patroon bevatten dat Flash Fill zal gebruiken om waarden te genereren. Enigszins vreemd werkt het alleen met kolommen en niet met rijen, dus je kunt niet automatisch een rij met gegevens vullen.

Flits vullen terwijl u typt

Terwijl je typt, werkt Flash Fill altijd op de achtergrond. Als het denkt dat het kan zien wat u in de kolom probeert in te voeren, zal het een suggestie doen voor hoe u het hele item onmiddellijk kunt voltooien. Op deze manier gebruikt, kunt u Flash Fill zien als een uitbreiding van Excel's AutoComplete. Terwijl AutoAanvullen suggesties doet voor wat u in een afzonderlijke cel typt, kunt u met Flash Fill hele kolommen met gegevens invullen.

Volg deze stappen om Flash Fill te gebruiken terwijl u typt:

  1. Voeg een nieuwe kolom in, naast de kolom met de brongegevens.

  2. Typ de vereiste waarde in de eerste cel van de nieuwe kolom.
  3. Begin met het typen van de waarde in de tweede kolom. Als Excel het patroon detecteert, verschijnt er een voorbeeld dat laat zien welke waarden het zal gebruiken voor de resterende cellen.

    Image
    Image
  4. Druk op de Enter toets en de waarden worden automatisch ingevoegd.

    Image
    Image
  5. Dat is het, zo simpel is het!

Je kunt Flash Fill blijven gebruiken in volgende kolommen om verschillende gegevens te extraheren. Zolang de kolom met het patroon niet gescheiden is van de kolom waarin u de waarden invoert, zou Excel het patroon moeten detecteren. Als we het vorige voorbeeld voortzetten, kunnen de namen ook worden geëxtraheerd.

Image
Image

Flash Fill gebruiken vanaf het lint

Waar Flash Fill een patroon detecteert, wordt meestal het voorbeeld weergegeven terwijl u typt. Drukken op Enter om deze suggestie te accepteren, is normaal gesproken de gemakkelijkste manier om Flash Fill te gebruiken. Het kan echter ook worden gebruikt via een commando op het lint. Volg deze stappen om het op deze manier te gebruiken:

  1. Voeg een nieuwe kolom in, naast de kolom met de brongegevens.
  2. Typ de vereiste waarde in de eerste cel van de nieuwe kolom.
  3. Selecteer de DATA tab op het lint.
  4. Selecteer het Flash Fill commando.

    Image
    Image
  5. Als Excel een patroon heeft gedetecteerd, voert het de voorgestelde waarden in de resterende cellen in.

Gegevens uit meerdere kolommen combineren

Flash Fill kan niet alleen waarden in afzonderlijke kolommen splitsen. Het kan ook worden gebruikt om kolommen samen te voegen met elk patroon dat u kiest. Dit kan een stuk sneller en intuïtiever zijn dan het gebruik van een aaneenschakelingsformule. Als u bijvoorbeeld een enkele adreskolom wilt maken van afzonderlijke adresvelden, kunt u deze stappen volgen:

  1. Voer elk adresveld in een aparte kolom in.

    Image
    Image
  2. Maak een aangrenzende adreskolom.

  3. Voer het eerste adres in het vereiste formaat in.
  4. Begin met het typen van het tweede adres en controleer de voorgestelde waarden van Excel.

    Image
    Image
  5. Druk op enter om de voorgestelde Flash Fill van Excel te accepteren.

Merk op dat in dit voorbeeld komma's werden gebruikt tussen de straat, de stad en het land, maar niet het nummer en de straat. Flash Fill zou moeten werken met elk formaat dat u wilt gebruiken.

Andere mogelijkheden van Flash Fill

Flash Fill kan veel gegevensinvoertaken vereenvoudigen. Naast het splitsen en combineren van kolommen, kan Flash Fill voorloopnullen verwijderen, waar slechts enkele items deze hebben. Het kan worden gebruikt om tekst, getallen en datums op te maken. Het kan een deel van een celinhoud vervangen, misschien door een veilige versie van gevoelige gegevens te creëren door enkele getallen te vervangen door XXXX. Verschillende functies, zoals het combineren van waarden en het toevoegen van tekens, kunnen zelfs worden gecombineerd.

Om een van deze functies uit te voeren, is het proces hetzelfde. Je volgt deze stappen:

  1. Voer de onbewerkte gegevens in die moeten worden opgeschoond of opnieuw geformatteerd in één kolom.
  2. Typ de gegevens zoals je wilt in de eerste cel van een aangrenzende kolom.
  3. Begin met het typen van de tweede waarde en Flash Fill zal voorstellen hoe het alle andere waarden in de kolom kan aanvullen, volgens hetzelfde patroon.

Zodra je begint te begrijpen waartoe Flash Fill in staat is, zul je merken dat het een buitengewoon krachtig en handig hulpmiddel is. Als u geïnteresseerd bent in een ander echt handig hulpmiddel om gegevensinvoer te vereenvoudigen, bekijk dan hoe u Automatisch aanvullen in Excel gebruikt, dit kan formules en waarden op een intelligente manier over een spreadsheet kopiëren.

Aanbevolen: