ACCDE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACCDE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ACCDE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ACCDE-bestand is een Access Execute Only Database-bestand.
  • Open er een met MS Access, of gratis met Access Runtime.

Dit artikel legt uit wat een ACCDE-bestand is, hoe u er een opent en hoe u er een naar een ander formaat converteert.

Wat is een ACCDE-bestand?

Een bestand met de ACCDE-bestandsextensie is een Microsoft Access Execute Only Database-bestand dat wordt gebruikt om een ACCDB-bestand te beveiligen. Het vervangt het MDE-formaat (dat een MDB-bestand beveiligt) dat wordt gebruikt door oudere versies van Access.

De VBA-code in een database die alleen kan worden uitgevoerd, wordt zo opgeslagen dat niemand deze kan zien of wijzigen. Wanneer u een database opslaat als een ACCDE-bestand, kunt u er ook voor kiezen om de aangepaste databasecode te beschermen en om het hele bestand te versleutelen met een wachtwoord.

Een ACCDE-bestand voorkomt ook dat iemand wijzigingen in de rapporten, formulieren en modules schrijft.

Image
Image

Hoe een ACCDE-bestand te openen

ACCDE-bestanden worden geopend met Microsoft Access, de gratis Microsoft 365 Access Runtime en waarschijnlijk ook met enkele andere databaseprogramma's.

Microsoft Excel zal ACCDE-bestanden importeren, maar die gegevens moeten dan in een ander spreadsheetformaat worden opgeslagen. Dit wordt gedaan via Excel's File > Open menu - zorg ervoor dat u de Access Databases optie kiest, zodat dat het het bestand kan vinden.

Een ACCDE-bestand converteren

De meeste bestanden (zoals DOCX, PDF, MP3, enz.) kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat met behulp van een gratis bestandsconverter, maar dat is niet het geval voor ACCDE-bestanden.

Je kunt er geen terug converteren naar het originele ACCDB-formaat. De enige hoop die je hebt om wijzigingen aan te brengen in de alleen-lezen delen van het bestand, is om toegang te hebben tot het ACCDB-bestand dat is gebruikt om het te maken.

U kunt het echter mogelijk reverse-engineeren om toegang te krijgen tot de broncode met behulp van een service zoals Everything Access.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent zoals je denkt dat het zou moeten, controleer dan nogmaals of je de extensie goed leest. Sommige bestanden gebruiken een extensie die sterk lijkt op deze, ondanks dat hun formaten totaal niets met elkaar te maken hebben.

ACCDB, ACCDT en ACCDR zijn enkele andere Access-bestandstypen en zouden op dezelfde manier moeten worden geopend, maar ACF-, ACV-, AC3- en ACD-bestanden zijn compleet anders en vereisen dat hun eigen programma's op uw computer staan voordat ze worden geopend correct.

Meer informatie over ACCDE-bestanden

Maak een ACCDE-bestand in Access: File > Save As > Save Database As > Maak ACCDE > Opslaan als.

Image
Image

Deze indeling is alleen achterwaarts compatibel, wat betekent dat een bestand dat is gemaakt in bijvoorbeeld Access 2013 niet kan worden geopend in Access 2010, maar een bestand dat in 2010 is gebouwd, kan worden geopend met nieuwere versies.

Onthoud ook dat een ACCDE-bestand dat is gebouwd met een 32-bits versie van Access niet kan worden geopend door een 64-bits versie, en hetzelfde geldt voor omgekeerde bestanden die zijn gemaakt met een 64-bits versie of Access moet worden geopend met een andere 64-bits versie van het programma.

FAQ

    Hoe verschillen ACCDE- en ACCDB-bestanden?

    ACCDB-bestanden zijn de standaard Microsoft Access-database-indeling in Access 2007 en later. De ACCDE-indeling is een alleen-lezen, gecomprimeerde versie van een Access-database die alle broncode van Visual Basic for Applications (VBA) verbergt. U kunt ACCDB-bestanden converteren naar ACCDE in Access 2007 en later, inclusief databases in Access for Microsoft 365.

    Hoe deel ik een Microsoft Access ACCDE-bestand?

    Als andere gebruikers Microsoft Access op hun computers gebruiken, kunt u netwerkbestandsdeling in Windows gebruiken; klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Toegang geven aan > Specifieke personenAls de ontvangers Access niet hebben geïnstalleerd, kunt u het ACCDE-bestand samen met de link opgeven om de Access Runtime-toepassing te downloaden, waarmee gebruikers het bestand op hun machines kunnen uitvoeren.

Aanbevolen: