Hoe de Chromecast-resolutie aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de Chromecast-resolutie aan te passen
Hoe de Chromecast-resolutie aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • Standaard proberen Chromecast-apparaten zich automatisch aan te passen aan de resolutie van de aangesloten tv.
  • Je kunt de resolutie vanaf je mobiele apparaat regelen door een streaming-app te gebruiken die de beeldverhouding van de video kan aanpassen.
  • Bedien de resolutie vanaf uw pc door de beeldschermresolutie van uw computer in te stellen op de hoogste resolutie die uw tv kan uitvoeren.

In dit artikel leert u hoe u de Chromecast-resolutie kunt aanpassen wanneer u inhoud naar uw tv cast.

Hoe wijzig ik de resolutie op mijn Chromecast?

Google Chromecast is een uniek castingapparaat: wanneer u inhoud naar uw tv streamt met een Chromecast, maakt het Chromecast-apparaat zelf rechtstreeks verbinding met internet om die stream te verkrijgen. Zelfs als u de video op uw telefoon of tablet start en deze naar de Chromecast verzendt (d.w.z. cast), is de Chromecast niet afhankelijk van uw smartapparaat om de stream naar de Chromecast te verzenden.

Hierdoor kun je de Chromecast-resolutie niet rechtstreeks aanpassen met de Google Home-app op je mobiele apparaat. In plaats daarvan past de Chromecast automatisch de beeldverhouding aan, afhankelijk van de resolutie van de aangesloten tv.

Dit betekent dat de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat de Chromecast-streams met de juiste beeldverhouding zijn, is om je televisie in te stellen op de hoogste resolutie die je wilt gebruiken. Als je dit doet voordat je cast naar het Chromecast-apparaat, moet de beeldverhouding van de stream automatisch worden aangepast aan de juiste resolutie.

Chromecast-resolutie aanpassen vanuit mobiele apps

Als je inhoud cast vanaf je mobiele apparaat, kan het mogelijk zijn om de Chromecast-resolutie vanuit de app te regelen. Dit komt omdat Chromecast eerst probeert de ingestelde resolutie van je cast-apparaat te gebruiken voordat deze wordt aangepast aan de tv-resolutie.

Veel streaming-apps voor Chromecast zoals Netflix en Hulu hebben geen instellingen om de beeldverhouding aan te passen voor de stream die je cast naar Chromecast. Er zijn echter enkele apps waarmee u videobestanden vanaf uw mobiele apparaat kunt streamen en waarmee u de cast-resolutie op verschillende manieren kunt aanpassen. MX Player en VLC Media Player zijn twee van dergelijke apps.

Als u bijvoorbeeld de oriëntatie in VLC aanpast, zorgt u ervoor dat de Chromecast naar de tv wordt gestreamd met de juiste beeldverhouding.

  1. Open de VLC Player op uw mobiele apparaat, tik op het More icoon onderaan en selecteer vervolgens het Settings icoon op de bovenkant van het scherm.

  2. Selecteer in het menu Instellingen Videoschermoriëntatie.
  3. Als u de oriëntatie wijzigt in Automatisch (sensor), kan de Chromecast proberen de beeldverhouding aan te passen aan de resolutie van de tv. Als dat niet werkt, kun je proberen deze instelling te wijzigen in Landscape om ervoor te zorgen dat de Chromecast de juiste resolutie-instelling gebruikt in je VLC-app.

    Image
    Image
  4. Als je andere videostreaming-apps op je mobiele apparaat gebruikt, controleer dan de app-instellingen voor resolutie of oriëntatie van videoscherminstellingen. Deze zouden het Chromecast-apparaat op dezelfde manier moeten bedienen als deze instelling in VLC doet.

Chromecast-resolutie aanpassen vanaf uw pc

Als je inhoud vanaf je computer cast, kun je de Chromecast-resolutie regelen door de schermresolutie van je pc in te stellen.

Volg de onderstaande stappen om uw Windows 10-resolutie aan te passen.

  1. Selecteer het menu Start, typ Instellingen en selecteer de app Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Display in het linkernavigatieveld. Scrol omlaag naar het gedeelte Schaal en lay-out en pas de Beeldschermresolutie aan naar wat u maar wilt.

    Image
    Image

    In het ideale geval zou je de resolutie-instelling moeten instellen op de hoogste resolutie waartoe de tv die je cast, in staat is. Dit zorgt ervoor dat de Chromecast de beste beeldverhouding voor uw televisie gebruikt.

  3. Nu ben je klaar om te casten naar je Chromecast-apparaat. Het gebruikt de resolutie-instelling die u op uw pc hebt geconfigureerd.

Ondersteunt de ingebouwde Chromecast 4K?

Het is mogelijk om 4K Ultra HD (Ultra High Definition) content te casten met je Chromecast, maar er zijn een aantal belangrijke vereisten. Je moet een Chromecast Ultra hebben, aangezien dit de enige Chromecast is die 4K-content kan streamen.

Het werkt echter ook als je een gewone Chromecast hebt aangesloten op een Google TV.

In beide gevallen heb je een wifi-netwerk en een internetverbinding van 20 Mbps (megabits per seconde) nodig. De HDMI-aansluiting op de televisie moet 60 frames per seconde aankunnen en HDCP 2.2 ondersteunen.

Je hebt natuurlijk ook abonnementen nodig bij contentproviders zoals Netflix of Hulu die 4K-programmering bieden.

FAQ

    Hoe wijzig ik de resolutie op Chromecast voor betere streaming?

    Hoewel streaming-apps geen Chromecast-resolutie-instellingen bieden, bieden veel apps gegevensbesparende videokwaliteitsopties om het streamen te versnellen en vloeiende castingprestaties. U kunt bijvoorbeeld het datagebruik op Hulu aanpassen om streaming vanaf een mobiel apparaat te optimaliseren. Open de app > selecteer je profielpictogram > Settings > Cellular Usage > Data Saver

    Hoe cast ik schermvullende resolutie op Chromecast?

    Een manier om casten op volledig scherm te optimaliseren, is door de Cast-functie in de Chrome-webbrowser te gebruiken. Start uw inhoud in de browser > selecteer de drie verticale stippen in de menubalk van de browser > Cast > en kies het castingapparaat. Klik vervolgens op het Cast pictogram > Video's op volledig scherm optimaliseren

Aanbevolen: