Hoe maak je een opstartbaar Flash-installatieprogramma van OS X of macOS

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een opstartbaar Flash-installatieprogramma van OS X of macOS
Hoe maak je een opstartbaar Flash-installatieprogramma van OS X of macOS
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt nodig: OS X- of macOS-installatieprogramma en een USB-flashstation van 12+ GB (geformatteerd als "Mac OS Uitgebreid").
  • Find installer in Applications > plug in flash drive > hernoem flash drive > open Applications of Utilitiesmap.
  • Volgende: Open Terminal > voer een OS-specifieke opdracht in > voer het beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd > Y om te bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe je een opstartbaar installatieprogramma voor OS X of macOS maakt met een USB-flashstation.

Dit artikel behandelt het maken van een opstartbare USB-drive voor OS X Mavericks en later, evenals voor macOS. macOS verwijst naar Apple-besturingssystemen die beginnen met versienummer 10.12 en hoger. OS X beschrijft versienummers 10.8 tot en met 10.11.

Image
Image

Wat je nodig hebt

Eerst heb je het OS X- of macOS-installatieprogramma op je Mac nodig. Download idealiter het installatieprogramma, maar gebruik het niet. Wanneer u het installatieprogramma van OS X of macOS downloadt en gebruikt, verwijdert het installatieprogramma zichzelf als onderdeel van het installatieproces. Als je OS X of macOS al hebt geïnstalleerd, download dan het installatieprogramma opnieuw.

Als je het installatieprogramma downloadt en merkt dat het vanzelf opstart, sluit het installatieprogramma dan af zoals je elke andere Mac-app zou doen.

Nadat het is gedownload, bevindt het installatieprogramma zich in de map Programma's. Het heet "Install OS X [uw versie]" of "Installeer macOS [uw versie]."

Je hebt ook een USB-stick nodig. Zorg ervoor dat het ten minste 12 GB beschikbare opslagruimte heeft en is geformatteerd als Mac OS Uitgebreid.

Het is ook belangrijk dat je Mac voldoet aan de minimumvereisten voor het besturingssysteem dat je installeert. De website van Apple biedt de exacte systeemvereisten voor elke versie.

De opdracht Createinstallmedia Terminal gebruiken

Vanaf OS X Mavericks is er in de installatiepakketten een verborgen commando dat u in Terminal kunt invoeren om een opstartbare kopie van het installatieprogramma te maken.

Deze Terminal-opdracht, genaamd createinstallmedia, maakt een opstartbare kopie van het installatieprogramma met behulp van elke schijf die op uw Mac is aangesloten. In dit voorbeeld wordt een USB-flashstation gebruikt. Zo doe je het:

De opdracht createinstallmedia wist de inhoud van de USB-drive, dus maak een back-up van alle gegevens op de drive als dit belangrijk is.

  1. Zoek het Mac OS-installatiebestand in de map Applicaties.

  2. Steek de USB-stick in je Mac.
  3. Wijzig de naam van de flashdrive. Dit voorbeeld noemt het FlashInstaller. Dubbelklik op de naam van het station om het te selecteren en typ vervolgens de nieuwe naam.

    Snel dubbelklikken op de naam van een schijf kan die schijf openen in een venster in Finder, dus als deze stap niet werkt voor u, probeer dan één keer op de bestandsnaam te klikken, een seconde te pauzeren en dan een tweede keer klikken.

  4. Launch Terminal, te vinden in Applications/Utilities.

    Voer als alternatief Terminal in Spotlight Search in om het hulpprogramma snel te starten.

  5. Voer in het geopende Terminal-venster een van de volgende opdrachten in, afhankelijk van het OS X- of macOS-installatieprogramma waarmee u werkt. Merk op dat ze de voorbeeldnaam FlashInstaller voor onze USB-drive gebruiken, dus als u uw drive een andere naam hebt gegeven, gebruik dan die naam.

    Voor macOS Catalina:

    sudo /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller

    Voor macOS Mojave:

    sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller

    Voor macOS High Sierra:

    sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller

    Voor OS X El Capitan

    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

    Voor OS X Yosemite:

    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction

    Voor OS X Mavericks:

    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/FlashInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction

  6. Nadat u de opdracht hebt ingevoerd, drukt u op Return.
  7. Typ uw beheerderswachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd en druk nogmaals op Return. Terminal toont geen tekens terwijl u uw wachtwoord typt.
  8. Typ desgevraagd Y om te bevestigen dat u het volume wilt wissen en druk vervolgens op Return. Terminal toont de voortgang terwijl het opstartbare installatieprogramma wordt gemaakt.
  9. Als Terminal klaar is, heeft het volume dezelfde naam als het installatieprogramma dat u hebt gedownload, zoals Installeer macOS Catalina. Sluit Terminal af en verwijder het volume.
  10. Je hebt nu een opstartbaar installatieprogramma voor je OS X- of macOS-versie.

Aanbevolen: