Hoe een browser op Chromecast te krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe een browser op Chromecast te krijgen
Hoe een browser op Chromecast te krijgen
Anonim

Wat te weten

  • Verbind eerst je apparaat en Chromecast met hetzelfde netwerk.
  • Open vervolgens de browser naar keuze (werkt het beste met op Chromium gebaseerde browsers) en selecteer Cast.
  • Selecteer ten slotte uw Chromecast in de lijst met opties.

Om op internet te surfen op een Google Chromecast, heb je een ander apparaat nodig, zoals een smartphone, tablet of zelfs een desktop-pc waarop de Chrome-webbrowser is geïnstalleerd. Zo kunt u in een mum van tijd internet op uw Chromecast bekijken.

Een browser toevoegen op Chromecast

Je kunt geen browser toevoegen aan Chromecast, maar je kunt ervoor zorgen dat je internet op je tv of een ander aangesloten scherm kunt zien met een ander apparaat. We gaan Chrome gebruiken in onze onderstaande afbeeldingen, maar het werkt in alle belangrijke browsers (de stappen kunnen enigszins variëren, maar u zou nog steeds de onderstaande stappen moeten kunnen gebruiken om erachter te komen hoe u dit moet doen in de browser die u gebruikt). Hier is hoe:

  1. Je hebt zowel een correct ingesteld Chromecast-apparaat nodig als een apparaat waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd. Dit kan een smartphone, tablet, laptop of desktop-pc zijn.

    Als je dat nog niet hebt, installeer dan de Chrome-browser vanuit de Google Play Store of via de officiële website.

    Chrome up-to-date houden zorgt ervoor dat je de beste cast-ervaring hebt.

  2. Zorg ervoor dat zowel het apparaat waarvan u de browser wilt casten als uw Chromecast beide op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
  3. Zet je tv aan en selecteer de juiste ingang voor je Chromecast.
  4. Open de Chrome-browser op uw apparaat en selecteer het Cast-pictogram. Het is een rechthoek met afgeronde hoeken met drie gebogen lijnen in de linkerbenedenhoek.

    Als u het pictogram niet ziet in uw desktop- of laptopbrowser, klikt u op het menupictogram met drie regels en selecteert u Cast.

    Image
    Image
  5. Selecteer uw Chromecast-apparaat in een lijst met cast-opties wanneer daarom wordt gevraagd. Deze lijst bevat verschillende smart-tv's en andere streaming-apparaten, zoals Roku of Fire Sticks, afhankelijk van het aantal apparaten op uw wifi-netwerk, dus zorg ervoor dat u de juiste selecteert.

Je apparaat zou dan moeten beginnen met het casten van het browservenster naar je Chromecast op je tv. Het pictogram verandert in blauw op het castingapparaat om je te laten weten dat het casten is begonnen. U kunt nu uw apparaat gebruiken om de website(s) die u op uw tv bekijkt, te wijzigen.

Als u klaar bent en uw browser wilt loskoppelen van de Chromecast, selecteert u opnieuw het Cast-pictogram en selecteert u Verbinding verbreken.

FAQ

    Hoe cast je de Chrome-browser van iPad naar een Chromecast?

    Om een Chromecast met een iPad te gebruiken, moet je de Google Home-app gebruiken. Zodra je het op je iPad hebt ingesteld, ga je naar Apparaten > Nieuwe apparaten instellen en volg je de aanwijzingen om je Chromecast in te stellen. Zodra de installatie is voltooid, kunt u Chrome-browsers van uw iPad naar uw tv streamen.

    Hoe schakel ik een Chromecast uit in de Chrome-browser?

    Typ eerst chrom://flags in de adresbalk en zoek vervolgens naar Load Media Router Component Extension op de volgende scherm. Kies Uitgeschakeld in het menu. Herhaal dit proces voor de Cast Media Route Provider vlag en start vervolgens de browser opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: