Hoe sociale-mediabedrijven misbruik proberen te stoppen

Inhoudsopgave:

Hoe sociale-mediabedrijven misbruik proberen te stoppen
Hoe sociale-mediabedrijven misbruik proberen te stoppen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Social-mediabedrijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat gebruikers misbruik krijgen.
  • Instagram maakt het gemakkelijker om ongewenste reacties en directe berichten te voorkomen.
  • Online misbruik komt veel voor, volgens een enquête van Pew Research Center.
Image
Image

Social-mediabedrijven proberen het aanhoudende probleem van misbruik op hun platforms aan te pakken.

Instagram zei onlangs dat het gemakkelijker zou worden om ongewenste opmerkingen en directe berichten op de sociale netwerkdienst voor het delen van foto's en video's te voorkomen. Gebruikers kunnen nu automatisch aanstootgevende inhoud uitfilteren en opmerkingen en directe berichtverzoeken van specifieke gebruikers verbergen.

"Als sociale-mediabedrijven niet hard optreden tegen beledigende berichten, zullen ze alleen eindigen met beledigende gebruikers die elkaar misbruiken, en niemand zal daadwerkelijk sociale-media-inhoud op een redelijke manier consumeren", Thomas Roulet, een professor aan de Universiteit van Cambridge die problemen met sociale media bestudeert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Ze zullen in principe de goede en waardevolle gebruikers op de langere termijn verliezen."

Aanvallen zijn ongebreideld

Sport is recentelijk een vlampunt geweest voor aanvallen op sociale media. Na de finale van Euro 2020 vielen boze fans Engelse voetballers aan op Instagram na de nederlaag van het team. De incidenten, waaronder racistische opmerkingen en emoji, benadrukten de hulpeloosheid van Instagram-gebruikers om aanvallen op het platform te voorkomen. Model Chrissy Teigen verwijderde in maart haar Twitter-account nadat ze had geklaagd over misbruik op het platform.

"We hebben deze functie ontwikkeld omdat makers en publieke figuren soms plotselinge pieken in reacties en DM-verzoeken ervaren van mensen die ze niet kennen", schreef hoofd van Instagram Adam Mosseri in een blogpost.

Instagram's nieuwe limietfunctie is bedoeld om misbruik te helpen voorkomen door gebruikers te laten kiezen wie met hen kan communiceren tijdens drukke tijden. Gebruikers kunnen beperkingen inschakelen voor accounts die hen niet volgen en voor accounts die behoren tot recente volgers. Als limieten zijn ingeschakeld, kunnen deze accounts gedurende een bepaalde periode geen opmerkingen plaatsen of DM-verzoeken verzenden.

Een andere Instagram-functie genaamd Hidden Words, ontworpen om gebruikers te beschermen tegen ongewenste DM-verzoeken, wordt ook uitgebreid. Hidden Words filtert automatisch verzoeken die aanstootgevende woorden, zinsdelen en emoji's bevatten. Het filter plaatst dingen die u niet wilt zien in een verborgen map, waar u kunt beslissen of u ze wilt zien. Het filtert ook verzoeken die waarschijnlijk spam zijn of anderszins van lage kwaliteit zijn.

Instagram heeft zijn Hidden Words-database bijgewerkt met nieuwe soorten aanstootgevende taal, inclusief reeksen emoji, en deze in het filter opgenomen, zei Mosseri. De functie is in geselecteerde landen gelanceerd en zal tegen het einde van de maand wereldwijd beschikbaar zijn.

Twitter overweegt manieren om misbruik te voorkomen

Andere sociale mediaplatforms overwegen ook antimisbruikmaatregelen.

Twitter onderzoekt manieren om gebruikers te helpen ongewenste aandacht te voorkomen. Het meldingssysteem van het bedrijf waarschuwt een gebruiker wanneer deze rechtstreeks in een tweet is getagd. De functie is handig als de tweet interessant is. Maar beledigende inhoud kan leiden tot cyberpesten.

Image
Image

Het bedrijf heeft gezegd dat het verschillende manieren overweegt om misbruik te voorkomen, waaronder door gebruikers zichzelf te laten "unnoemen". Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers hun naam uit de tweet van een ander verwijderen, zodat ze er niet langer in worden getagd en ongewenste opmerkingen niet in hun feed verschijnen.

Online misbruik komt veel voor. Uit een recent onderzoek van het Pew Research Center bleek dat 41% van de Amerikanen persoonlijk een of andere vorm van online intimidatie heeft ervaren. Op de vraag hoe goed deze bedrijven omgaan met online intimidatie of pesten op hun platforms, zei slechts 18% dat socialemediabedrijven uitstekend of goed werk leveren.

Roulet zei dat misbruik op sociale media een moeilijk op te lossen probleem is. De eerste aanspreekpunten zijn de misbruikte gebruikers die beledigende berichten kunnen melden. Zodra een gebruiker meerdere keren is gerapporteerd, kan het IP-adres worden verbannen.

"Belangrijk is dat, aangezien sociale-mediabedrijven gegevens verzamelen over gerapporteerde berichten, ze de detectie van aanstootgevende berichten mogelijk kunnen automatiseren en verbeteren met behulp van machine learning, met het risico dat ze soms acceptabele inhoud censureren, " voegde Roulet eraan toe.

Mosseri zei dat Instagram zou "investeren in organisaties die gericht zijn op raciale rechtvaardigheid en gelijkheid."

"We weten dat er meer te doen is, waaronder het verbeteren van onze systemen om beledigende inhoud sneller te vinden en te verwijderen en om degenen die het plaatsen verantwoordelijk te houden", schreef Mosseri.

Aanbevolen: