De taakbalkkleur wijzigen in Windows 10

Inhoudsopgave:

De taakbalkkleur wijzigen in Windows 10
De taakbalkkleur wijzigen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Click Start > Instellingen > Personalisatie > Kleurenen selecteer een aangepaste kleur.
  • Controleer de Start, taakbalk, en actiecentrum checkbox in de kleurinstellingen, en de taakbalk verandert in uw aangepaste kleur.
  • Als de standaard Windows-modus is ingeschakeld Light, kunt u geen aangepaste kleur kiezen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de kleur van de taakbalk in Windows 10 kunt wijzigen.

Image
Image

De taakbalkkleur wijzigen in Windows 10

Windows 10 geeft je de mogelijkheid om de kleur van je taakbalk te kiezen. Als u geen fijne controle over de kleur wilt, verandert eenvoudigweg tussen de lichte en donkere modus de kleur van uw taakbalk. Je hebt ook toegang tot de Windows-instellingen via het Startmenu voor sommige kleurpersonalisatie-opties, inclusief de mogelijkheid om de taakbalkkleur te veranderen in wat je maar wilt.

Hier leest u hoe u de taakbalkkleur in Windows 10 kunt wijzigen:

  1. Klik Start > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Klik op Personalisatie.

    Image
    Image
  3. Klik op Kleuren.

    Image
    Image
  4. Klik op de Choose your color drop-down, en selecteer Custom.

    Image
    Image

    Overschakelen van licht naar donker of andersom, verandert onmiddellijk de kleur van uw taakbalk.

  5. Kies onder Kies uw standaard Windows-modus, klik op Donker.

    Image
    Image
  6. Klik op Aangepaste kleur.

    Image
    Image
  7. Gebruik de kleurkiezer om uw aangepaste kleur te kiezen en klik op Gereed.

    Image
    Image
  8. Controleer Start, taakbalk en actiecentrum.

    Image
    Image
  9. Uw taakbalk zal nu de door u gekozen aangepaste kleur weergeven.

    Image
    Image

Waarom kan ik de kleur van mijn taakbalk niet veranderen?

Als je de taakbalkkleur niet kunt wijzigen in Windows 10, zorg er dan eerst voor dat je Windows volledig hebt bijgewerkt. Om de taakbalkkleur te wijzigen, moet u de functie-update van Windows 10 1903 of nieuwer hebben. Als u volledig up-to-date bent, moet u ervoor zorgen dat u Kies uw kleur instelt op Aangepast en Windows-modus instelt op Dark

Image
Image

Je kunt de App-modus instellen op Licht of Donker, maar je kunt de kleur van de taakbalk niet wijzigen als je Windows-modus hebt ingesteld op Licht. Als het vakje Start, de taakbalk en het actiecentrum in uw kleurinstellingen grijs worden weergegeven, komt dit meestal omdat de Windows-modus op de lichtinstelling staat.

Waarom is mijn taakbalk van kleur veranderd in Windows 10?

Als je hebt gemerkt dat de kleur van je taakbalk is veranderd in Windows 10, ben je waarschijnlijk overgeschakeld van de donkere modus naar de lichte modus. Wanneer u tussen deze twee modi wisselt, verandert de taakbalk automatisch van kleur. Toen de functie-update van 1903 arriveerde, waarmee de mogelijkheid werd geïntroduceerd om de kleur van uw taakbalk aan te passen, is deze op dat moment mogelijk ook automatisch gewijzigd.

Wanneer u naar Instellingen > Personalisatie > Kleur navigeert, kunt u uw accent kiezen kleur of laat Windows 10 een accentkleur op uw achtergrond selecteren. Als je dat vakje hebt aangevinkt, kan de taakbalk van tijd tot tijd automatisch van kleur veranderen. Het zal ook van kleur veranderen wanneer u naar een nieuwe achtergrondafbeelding overschakelt, vooral als de kleur die het eerder gebruikte niet langer aanwezig is in de huidige achtergrond.

Als u terug wilt naar de oude taakbalkkleur, kunt u de aangepaste kleuroptie kiezen in het kleurenmenu en handmatig de oude kleur instellen. Wanneer u de kleur handmatig instelt, blijft de kleur van de taakbalk die kleur totdat u ervoor kiest deze te wijzigen of totdat een andere functie-update de Windows-instellingen wijzigt.

FAQ

    Hoe verander ik de taakbalkkleur in Windows 7?

    Als u de kleur van de taakbalk in Windows 7 wilt wijzigen, klikt u op Start > Configuratiescherm en selecteert u vervolgens Het thema wijzigen Selecteer Windows-kleur en kies vervolgens een kleur uit het vak Vensterkleur en uiterlijk. Om de kleur van uw taakbalk effen te maken, schakelt u Transparantie inschakelen uit

    Hoe verander ik de taakbalkkleur in Windows 8?

    Om de taakbalkkleur in Windows 8 te wijzigen, drukt u op Windows-toets + C om het Charms-menu te openen en selecteert u vervolgens Instellingen > Personalisatie Klik onder Wijzig de kleur van uw vensterranden, Startmenu en taakbalk op de kleurtegel van uw keuze. Gebruik de schuifregelaar voor intensiteit om de kleur aan te passen of klik op Show Color Mixer om uw eigen kleur te mengen.

    Hoe wijzig ik de taakbalklocatie in Windows 10?

    Om de taakbalk in Windows 10 te verplaatsen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw taakbalk en selecteert u Taakbalkinstellingen. Selecteer onder Taakbalklocatie op het scherm Left, Right, Top, of Onder.

    Hoe wijzig ik de grootte van de taakbalk in Windows 10?

    Om de taakbalk kleiner te maken in Windows 10, klikt u eerst met de rechtermuisknop op de taakbalk en zorgt u ervoor dat Vergrendel de taakbalk niet is aangevinkt. Klik en houd de bovenkant van de taakbalk vast totdat u een pijl ziet en sleep vervolgens naar beneden om de taakbalk kleiner te maken. Om het nog kleiner te maken, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk, selecteert u Taakbalkinstellingen en schakelt u Gebruik kleine taakbalkknoppen in

Aanbevolen: