Meta lanceert VR-vergaderruimte 'Horizon Home' voor Quest-gebruikers

Meta lanceert VR-vergaderruimte 'Horizon Home' voor Quest-gebruikers
Meta lanceert VR-vergaderruimte 'Horizon Home' voor Quest-gebruikers
Anonim

Misschien is de grootste aantrekkingskracht van de zogenaamde metaverse het vermogen om met vrienden om te gaan zonder, weet je, echt met vrienden om te gaan.

Meta heeft VR-bijeenkomsten zojuist gemakkelijker te organiseren en toegankelijk gemaakt door gebruikers van het Horizon Home for Quest-platform te lanceren, zoals aangekondigd in een officieel persbericht. De software is een virtuele vergaderruimte met een robuuste functieset voor degenen die VR gebruiken om met anderen in contact te komen.

Image
Image

Horizon Home stelt gebruikers in staat om mensen uit te nodigen om rond te hangen in hun 'thuis', dat wil zeggen de plek die je ziet wanneer je je Quest-headset voor het eerst opstart. Deze ruimte is altijd volledig aanpasbaar geweest, maar tot nu toe was het altijd een solo-ervaring.

Zodra vrienden bij je Horizon Home zijn aangekomen, kun je deelnemen aan een groepschat, je favoriete multiplayer-game opstarten of een film kijken op een (virtueel) theaterscherm.

Tot dat laatste punt ondersteunt alleen Oculus TV deze functie voorlopig, dus je hebt geen toegang tot Netflix, Hulu of de andere grote streamers. Veel van deze streaminggiganten hebben echter hun eigen Quest-apps met opties voor meerdere gebruikers.

Oculus TV maakt echter gedeelde, meeslepende VR-ervaringen mogelijk, zoals het verkennen van het internationale ruimtestation of een panoramisch uitzicht op een professionele bergbeklimmer op het werk.

Wat deze beperkingen betreft, zegt het bedrijf dat ze "in de loop van de tijd meer functies zullen toevoegen en de ervaring zullen verbeteren".

Horizon Home wordt vandaag gelanceerd voor Quest-gebruikers, maar het is een gespreide release, dus het kan een dag of twee duren voordat iedereen toegang heeft tot de update.

Aanbevolen: