Hoe grote bestanden te vinden op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe grote bestanden te vinden op Windows 10
Hoe grote bestanden te vinden op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Verkenner en navigeer naar Deze pc of de schijf die u wilt doorzoeken.
  • Typ in het zoekveld size: gigantic en druk vervolgens op Enter. Het zoekt naar bestanden die groter zijn dan 128 MB.
  • Klik op het tabblad View en selecteer vervolgens Details. De zoekresultaten hebben nu aanvullende informatie, zoals bestandsgrootte, naast hun naam.

Dit artikel legt uit hoe u met Windows Verkenner naar grote bestanden kunt zoeken in Windows 10. U hoeft geen extra software of tools aan te schaffen; toegang tot een Windows 10-computer is alles wat je nodig hebt.

Als blijkt dat er geen individuele bestanden zijn die groot genoeg zijn om een verschil te maken, wil je misschien een tool voor het analyseren van schijfruimte gebruiken om erachter te komen wat je veilig kunt verwijderen om een zinvolle hoeveelheid ruimte vrij te maken.

Hoe grote bestanden te vinden op Windows 10

Je hebt hiervoor geen extra software nodig, omdat Microsoft deze functionaliteit rechtstreeks in Windows inbouwt. En je hebt er overal op je pc toegang toe met slechts een paar klikken.

  1. Open File Explorer, en navigeer naar de locatie waar je wilt beginnen met zoeken. Als u zoekt op Deze pc, wordt uw hele computer gescand en als u een schijf selecteert binnen Deze pc, zoekt u alleen naar bestanden op de geselecteerde schijf.

    Image
    Image

    Richt uw zoekopdracht op locaties waar u geen grote bestanden zou verwachten. Onthoud dat u op zoek bent naar niet-essentiële bestanden. Verspil geen tijd aan het zoeken op stations naar mappen waarvan u weet dat u ze nodig hebt.

  2. Typ in het zoekveld rechtsboven in het venster size: gigantic en dan Enter. Hiermee wordt op uw opgegeven locatie gezocht naar bestanden die groter zijn dan 128 MB.

    Image
    Image
  3. Klik in de linkerbovenhoek van het venster op het tabblad View en selecteer vervolgens Details. De zoekresultaten hebben nu aanvullende informatie, zoals bestandsgrootte, naast hun naam.

    Image
    Image
  4. Klik op het tabblad Size bovenaan de resultatenlijst om de bestanden van groot naar klein te sorteren en klik nogmaals op het tabblad om van klein naar groot te sorteren.
  5. Vanaf hier kun je de namen en groottes van de gevonden bestanden zien en waar ze zijn, zodat je kunt bepalen of het een veilig bestand is om te verwijderen.
  6. Als u geen resultaten krijgt met grote bestanden op uw computer, kunt u Windows verborgen bestanden en mappen laten weergeven en opnieuw zoeken.

    Bij het zoeken naar bestanden met verborgen bestanden, zul je waarschijnlijk een paar kritieke bestanden ontdekken die belangrijk zijn voor Windows. Zorg ervoor dat u deze bestanden niet verwijdert.

FAQ

    Hoe kan ik de grootte van een bestand zien in Windows 10?

    Ga naar Verkenner en klik met de rechtermuisknop op het veld Naam. Selecteer Size Bestandsgrootten worden nu weergegeven aan de rechterkant van het venster. Zoek het op in Verkenner, klik met de rechtermuisknop en selecteer Properties om de grootte van een map te zien. Je ziet de grootte en ruimte die de map inneemt.

    Hoe kan ik de volledige naam van een bestand bekijken in Windows 10?

    Ga naar Verkenner en klik op het tabblad Bekijken. Selecteer Details om meer informatie over het bestand te bekijken. Plaats een vinkje in het vakje naast File Name Extensions om de extensie van het item te bekijken. Plaats een vinkje naast Hidden Files om onzichtbare documenten te zien. Als de bestandsnaam wordt afgebroken, gaat u naar de detailweergave en sleept u de naamkolom om deze breder te maken.

Aanbevolen: