Hoe krijg ik Steam op een Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik Steam op een Chromebook
Hoe krijg ik Steam op een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Als uw Chromebook Linux-apps ondersteunt, selecteert u system tray > settings. Selecteer naast Linux Turn on > Install.
  • Installeer vervolgens de Linux Steam-app via een reeks Terminal-commando's.
  • Als je Chromebook geen Linux-apps ondersteunt, installeer dan Linux en installeer vervolgens Steam via een Linux-desktopomgeving zoals Ubuntu.

Dit artikel legt uit hoe je Steam op een Chromebook kunt krijgen. Methoden omvatten het installeren van Steam als een gewone Linux-app als uw Chromebook deze functie ondersteunt. Als dat niet het geval is, leggen we uit hoe u Linux op uw Chromebook installeert en vervolgens Steam installeert via een Linux-desktopomgeving zoals Ubuntu.

Gebruik Steam op een Chromebook door Steam als Linux-app te installeren

De eerste manier om Steam op een Chromebook te gebruiken, is door Steam als een gewone Linux-app te installeren. Dit is een enigszins complex proces waarbij je Linux-apps op je Chromebook moet inschakelen en Steam vervolgens moet installeren met behulp van terminalopdrachten. Deze optie is alleen beschikbaar als uw Chromebook reguliere Linux-apps ondersteunt, wat niet alle Chromebooks doen.

Om te bepalen of uw Chromebook Linux-apps ondersteunt, controleert u de XDA-ontwikkelaarslijst met ondersteunde Chromebooks en uw systeeminstellingen. Als de optie Linux-apps niet beschikbaar is, probeer dan over te schakelen naar de bètaversie van Chrome OS of het ontwikkelaarskanaal.

Linux-apps inschakelen op een Chromebook

Als je Chromebook normale Linux-apps kan gebruiken, moet je de functie inschakelen voordat je Steam kunt installeren. Dit is een eenvoudig proces waarbij u een schakelaar in uw Chrome OS-instellingen moet selecteren.

  1. Selecteer op een Chromebook het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het bureaublad en selecteer vervolgens het tandwielpictogram om de instellingenmenu.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag om de sectie Linux (bèta) te vinden en selecteer vervolgens Turn on.

    Image
    Image
  3. Selecteer Install.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het installatieproces is voltooid. Wanneer het voltooid is, wordt u begroet met een terminalvenster. In dit venster installeert en start u Linux-apps via Chrome OS.

    Image
    Image

Hoe installeer ik de Linux Steam-app op Chrome OS

Zodra je je Chromebook hebt ingesteld om normale Linux-apps in Chrome OS uit te voeren, ben je klaar om Steam te installeren.

Dit proces is nogal ingewikkeld als je nog nooit Linux hebt gebruikt, maar het is niet moeilijk. Als overzicht moet u de Linux-terminal op uw Chromebook openen, vervolgens een reeks opdrachten invoeren en wachten tot elke opdracht is uitgevoerd voordat u de volgende invoert.

Om het u gemakkelijker te maken, kunt u elke opdracht uit deze instructies kopiëren en plakken. Kopieer hiervoor de opdrachttekst en druk vervolgens op SHIFT+ CTRL+ V in het terminalvenster om de gekopieerde tekst te plakken. Druk tot slot op ENTER om de opdracht uit te voeren.

Zo installeer je Steam op een Chromebook als een gewone Linux-app:

  1. Druk op SHIFT+ CTRL+ T om het Linux-terminalvenster te openen.
  2. Voer de volgende opdracht in het terminalvenster in. U kunt het kopiëren en plakken, of het uittypen en vervolgens op enter drukken om het uit te voeren.

    echo 'deb https://httpredir.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free' | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

    Image
    Image
  3. Voer de volgende opdracht in het terminalvenster in:

    sudo dpkg --add-architecture i386

    Image
    Image
  4. Voer de volgende opdracht in het terminalvenster in:

    sudo apt update

    Image
    Image
  5. Voer de volgende opdracht in het terminalvenster in:

    sudo apt install steam

    Image
    Image
  6. Druk op Y om de installatie te bevestigen.

    Image
    Image

    Tijdens deze stap laat het installatieprogramma zien hoeveel opslagruimte Steam in beslag zal nemen. Als uw Chromebook niet genoeg opslagruimte heeft, kunt u Steam niet installeren.

  7. Akkoord met de Steam-licentieovereenkomst om de installatieprocedure af te ronden.

    Image
    Image
  8. Wacht tot Steam zichzelf update.

    Image
    Image
  9. Selecteer LOGIN OP EEN BESTAAND ACCOUNT om in te loggen op je Steam-account. Je kunt Steam nu op je Chromebook gebruiken.

    Image
    Image

Steam installeren op een Chromebook die dit niet ondersteunt

De andere optie werkt op alle Chromebooks, maar is nog ingewikkelder. Voor deze optie moet je Linux op je Chromebook installeren en Steam vervolgens installeren via een Linux-desktopomgeving zoals Ubuntu.

Voorafgaand aan de introductie van reguliere Linux-apps, vonden slimme gebruikers een oplossing waardoor elke Chromebook Linux naast Chrome OS kon gebruiken. Dit is een ingewikkelder optie dan simpelweg een Linux-app installeren via Chrome OS, maar het is de enige optie voor de meeste Chromebooks.

Dit is een goede optie als je een echte Linux-desktopomgeving op je Chromebook wilt hebben.

Image
Image

Gebruik Crouton om Ubuntu Linux op uw Chromebook uit te voeren

Als je deze methode wilt gebruiken, moet je beginnen met Crouton te gebruiken om Ubuntu of een andere versie van Linux naast Chrome OS op je Chromebook te installeren.

Deze methode vervangt Chrome OS niet, dus je kunt je Chromebook blijven gebruiken zoals je altijd hebt gedaan. U moet echter wel de ontwikkelaarsmodus inschakelen.

Overschakelen van Chrome OS naar de Ubuntu Desktop

Zodra Ubuntu op uw Chromebook draait, kunt u met een simpele toetscombinatie schakelen tussen Chrome OS en Ubuntu wanneer u maar wilt.

  • Intel en AMD Chromebooks: druk op CTRL+ ALT+ BACK om heen en weer te schakelenen CTRL +ALT +FORWARD en druk vervolgens op CTRL + ALT+ REFRESH om het nieuwe bureaublad te vernieuwen.
  • ARM Chromebooks: druk op CTRL+ ALT+ SHIFT om heen en weer te schakelen + BACK en CTRL+ ALT+ SHIFT+ FORWARD.

Navigeer naar de officiële Steam-site en selecteer Install Steam. Wanneer Ubuntu Software wordt geopend, selecteert u Install en de app wordt automatisch geïnstalleerd.

Als je deze methode gebruikt, moet je elke keer dat je Steam wilt gebruiken overschakelen naar Ubuntu. U kunt het niet rechtstreeks openen vanuit de Chrome OS-interface.

Moet je Steam op een Chromebook installeren?

De meeste Chromebooks zijn niet krachtig genoeg om gloednieuwe AAA-games te draaien. Maar veel oudere games en veel nieuwe indie-games kunnen worden uitgevoerd op de uitgeklede hardware die in de meeste Chromebooks te vinden is. Je kunt ook CPU-intensieve games spelen door ze van een desktop-pc naar een Chromebook te streamen waarop Steam is geïnstalleerd.

Aanbevolen: