Adobe maakt het maken van de metaverse eenvoudiger

Adobe maakt het maken van de metaverse eenvoudiger
Adobe maakt het maken van de metaverse eenvoudiger
Anonim

Net als alle digitale ruimtes, moeten metaverse bestemmingen worden ontworpen, geprogrammeerd en geïmplementeerd, en er zijn genoeg tools voor makers om precies dat te doen.

Een van die tools is Adobe's Substance 3D, die zojuist een enorme update heeft gekregen, zoals aangekondigd via een persbericht. Voor niet-ingewijden is Substance een soort Photoshop voor 3D-ruimte en is het een steunpilaar van digitale animators geweest bij het creëren van werelden die te vinden zijn in films en videogames.

Image
Image

Het is ook heel handig voor het maken van de 3D-graphics achter metaverse werelden. Daartoe brengt de update een schat aan nieuwe tools voor beginnende VR-makers. Met een nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars hun eigen plug-ins maken en Substance-engines starten in andere toepassingen, zoals het platform voor het maken van games Unity.

Een nieuwe toolkit automatiseert ook enkele van de meer routinematige en tijdrovende taken die betrokken zijn bij het maken van 3D-animaties vanaf de basis. Bovendien geeft de update gebruikers van Photoshop en Illustrator toegang tot Substance via een speciale plug-in.

Adobe heeft onthuld dat het werkt aan nog meer verbeteringen van de levenskwaliteit voor Substance 3D. Later dit jaar zal het bedrijf Substance 3D Modeler uitbrengen, een toolset waarmee gebruikers 3D-objecten en scènes rechtstreeks in de virtuele ruimte kunnen boetseren.

Substance 3D Modeler zal ook beschikbaar zijn voor desktopgebruikers, en Adobe heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de software integreren met Apple's eigen lijn van M-klasse chips. Op de lange termijn kan dit ertoe bijdragen dat Apple een speler wordt in de metaverse en game-designruimte.

Substance 3D is gratis voor docenten en studenten over de hele wereld, maar vereist een Creative Cloud-abonnement voor alle anderen.

Aanbevolen: