Hoe de opnieuw ontworpen Apple TV 4K Siri Remote (2021) te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de opnieuw ontworpen Apple TV 4K Siri Remote (2021) te gebruiken
Hoe de opnieuw ontworpen Apple TV 4K Siri Remote (2021) te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De 2e generatie Apple TV 4K Siri-afstandsbediening wordt geleverd met de 2e generatie Apple TV 4K. Het is compatibel met de eerste generatie Apple TV 4K.
  • De nieuw meegeleverde aan/uit-knop kan je tv aan- en uitzetten als je tv dit ondersteunt.
  • Pas de bediening van het touchpad aan of uit door te navigeren naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Alleen Clickpad.

Dit artikel legt uit hoe je de opnieuw ontworpen Apple TV-afstandsbediening gebruikt die voor het eerst bij de 2021 Apple TV 4K werd geleverd, inclusief een overzicht van functies en tips om het meeste uit het nieuwe bedieningsschema te halen.

Wat is er nieuw met de opnieuw ontworpen Apple TV Remote?

De Apple TV 4K Siri-afstandsbediening (2021) heeft een totale revisie ondergaan sinds de eerste generatie Siri-afstandsbediening die voor het eerst werd geleverd met de Apple TV 4K (2017). De meeste esthetische veranderingen die met de 2017-versie zijn aangebracht, zijn teruggedraaid, met deze afstandsbediening met een zilveren aluminium behuizing en ronde navigatieknop die je bekend voorkomt als je een Apple TV van de tweede of derde generatie hebt gebruikt.

In plaats van het kenmerkende glazen touchpad op de Siri-afstandsbediening van de eerste generatie, heeft de 2021 Apple TV 4K-afstandsbediening een ronde navigatieknop met een touch-enabled clickpad in het midden. De ronde knop biedt gemakkelijke navigatie door menu's, terwijl het centrale aanraakgevoelige klikpad dezelfde functionaliteit heeft als het touchpad dat in de vorige generatie hardware is ingebouwd.

Andere belangrijke veranderingen zijn onder meer de herpositionering van de knoppen en een iets andere set bedieningselementen. Daarnaast voelt de controller niet meer symmetrisch in je hand zoals de 2017-versie, omdat het navigatieklikpad een verhoogde, fysieke knop is met een niet-aanraakgevoelige ringknop eromheen. Dat maakt het een stuk makkelijker om ervoor te zorgen dat je de controller goed vasthoudt in het donker en helpt ongewenste invoer te voorkomen.

De controller ruilt ook de menuknop in voor mute- en back-knoppen en verplaatst de Siri-knop naar de zijkant van de behuizing. Afhankelijk van in welke hand je de controller vasthoudt, activeer je hem eenvoudig met je duim of wijsvinger en is het onwaarschijnlijk dat je hem per ongeluk raakt door de herpositionering. Ten slotte voegt de opnieuw ontworpen Apple TV-afstandsbediening voor het eerst een aan / uit-knop toe. Dat betekent dat u uw Apple TV 4K met de afstandsbediening kunt in- en uitschakelen.

De opnieuw ontworpen Apple TV 4K-afstandsbediening gebruiken

De opnieuw ontworpen Apple TV 4K-afstandsbediening werkt veel zoals de vorige generatie, met de opmerkelijke verwijdering van het touchpad en de toevoeging van de ringknop en aanraakgevoelige klikpad. Door de ringknop op de windrichtingen aan te raken, kunt u gemakkelijk omhoog, omlaag, naar links en naar rechts navigeren. Het centrale klikpad met aanraakbediening wordt gebruikt voor op gebaren gebaseerde navigatie en bedieningselementen en klikken op dingen.

Image
Image

Dit zijn de knoppen op de opnieuw ontworpen Apple TV 4K-afstandsbediening en wat ze doen:

  • Aan/uit-knop: deze knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van de afstandsbediening en heeft het universele voedingspictogram erop. Als u op deze knop drukt, wordt uw Apple TV in- of uitgeschakeld.
  • Navigatieknop: deze ronde of ringvormige knop bevindt zich aan de bovenkant van de controller en is voornamelijk bedoeld om door menu's te navigeren. Door op de boven-, onder-, linker- en rechterkant van de ring te klikken, kunt u in menu's omhoog, omlaag, naar links en naar rechts navigeren.
  • Touch-enabled clickpad: dit clickpad bevindt zich in de ronde navigatieknop. Het ondersteunt aanraking voor invoer van gebaren en het is ook klikbaar, en dat is hoe je dingen selecteert in de tvOS-interface.
  • Terug-knop: Deze knop heeft een naar links gerichte fout en functioneert als een speciale terug-knop waarmee je terug kunt keren naar het vorige scherm of menu-item.
  • Home-knop: deze knop heeft een tv-pictogram en u kunt op elk moment terugkeren naar het startscherm van Apple TV.
  • Play/Pause-knop: Deze knop heeft de symbolen voor afspelen en pauzeren, en u kunt het afspelen pauzeren en hervatten wanneer u video-inhoud bekijkt.
  • Volumeknop: Deze knop heeft een + en - en stelt u in staat het volume aan te passen. Als u op + drukt, wordt het volume verhoogd en als u op - drukt, verlaagt u het.
  • Mute-knop: Deze knop heeft een doorgestreept luidsprekerpictogram, waarmee u het volume kunt dempen en weer aan kunt zetten.
  • Siri-knop: dit is een langwerpige knop aan de zijkant van de afstandsbediening met een microfoonpictogram. Houd deze knop ingedrukt om Siri te openen en houd vervolgens de knop ingedrukt terwijl je Siri-spraakopdrachten geeft.

Apple TV 4K bedienen met Siri

De virtuele assistent van Siri werkt op je Apple TV 4K op vrijwel dezelfde manier als op je Mac of iPhone, dus je kunt hem allerlei algemene vragen stellen, zoals: "Hoe is het weer", "Hoe laat is het?" it' en 'Wanneer gaat de zon onder?' Als je zo'n algemene vraag stelt, verschijnen de resultaten onderaan je scherm. In sommige gevallen kunt u omhoog vegen op het aanraakgevoelige klikpad om meer informatie te zien.

Naast de standaard Siri-commando's, kun je Siri ook gebruiken om te navigeren en je Apple TV 4K te bedienen. Om met Siri te navigeren, kun je op de Siri-knop drukken en zeggen waar je heen wilt of wat je wilt openen. Commando's als 'Open app store', 'Start Netflix', 'Speel YouTube-video's af' en 'Ga naar foto's' zullen bijvoorbeeld allemaal de gevraagde app of inhoud openen of afspelen.

Je kunt ook eenvoudig een nieuwe app installeren door iets te zeggen als 'Installeer YouTube-app' en vervolgens op de downloadknop te klikken zodra Siri je de app in de App Store laat zien.

Image
Image

Om het afspelen van video's te regelen, kunt u de volgende opdrachten gebruiken:

  • "Pauze."
  • "Speel."
  • “Speel vanaf het begin af.”
  • “Vooruitspoelen (aantal seconden).”
  • “Spring terug (aantal seconden).”
  • “Schakel ondertiteling in.”
  • “Schakel (taal) ondertitels in.”

Siri kan je ook meer informatie geven over de show die je aan het kijken bent. U kunt bijvoorbeeld vragen: "Wie speelt hierin een hoofdrol?" "Wie heeft dit geregisseerd?" of "Wanneer is dit uitgebracht" voor snelle informatie.

Apple TV-afstandsbedieningstips

De basisfunctionaliteit van de Apple TV 4K-afstandsbediening is eenvoudig genoeg om op te pikken als je eenmaal weet wat de knoppen doen en je hem een tijdje hebt gebruikt. Toch is er veel functionaliteit die niet meteen duidelijk is.

Hier zijn enkele tips om het meeste uit uw Apple TV 4K-afstandsbediening te halen:

  • U kunt uw Apple TV 4K met Siri-afstandsbediening gebruiken om uw andere Apple-apparaten te lokaliseren. Gewoon iets in de trant van: "Waar is mijn iPhone", "Ping mijn iPad" of "Zoek Jeremy's AirPods."
  • Met het aanraakgevoelige clickpad kunt u vooruit, achteruit, omhoog en omlaag navigeren in menu's door uw vinger in de relevante richting te schuiven.
  • Als je de aanraakbediening niet leuk vindt, ga dan naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten en verander Clickpad naar Click Only, of pas de Touch Surface Tracking aan naar iets comfortabelers.
  • De TV-knop brengt je meestal naar Volgende in de Apple TV-app, of je kunt er twee keer op drukken om naar het startscherm te gaan. Vind je dat niet leuk? Navigeer naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten en stel het in om in plaats daarvan rechtstreeks naar het startscherm te gaan.
  • Houd de TV-knop ingedrukt om toegang te krijgen tot het Control Center waar u van gebruiker kunt wisselen, toegang kunt krijgen tot Apple Music, audio-instellingen kunt wijzigen, HomeKit-scènes en camera's kunt openen en toegang kunt krijgen tot de zoekopdracht functie.
  • Gemakkelijk snel vooruit- of terugspoelen: Pauzeer de show die u aan het kijken bent, plaats uw duim op de buitenrand van de clickpad en beweeg deze met de klok mee om vooruit te spoelen of tegen de klok in om terug te spoelen.
  • De aan/uit-knop kan ook je tv aanzetten. Navigeer naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Thuisbioscoopbediening en schakel in Bedien tv's en ontvangers.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat Siri stopt met praten op mijn Apple TV?

    Je kunt voice-over uitschakelen met de toegankelijkheidsinstellingen van Apple. Ga op Apple TV 4K of Apple TV HD naar Instellingen > Toegankelijkheid > VoiceOver en draai VoiceOver uit. U kunt ook de Siri-knop op uw afstandsbediening ingedrukt houden en zeggen: "Schakel VoiceOver uit."

    Hoe sluit ik een Siri-afstandsbediening aan op een andere Apple TV?

    Als je je Siri-afstandsbediening kwijtraakt of op een andere manier een andere afstandsbediening met je tv moet koppelen, moet je deze mogelijk eerst ontkoppelen van de originele tv. Om te ontkoppelen, gaat u naar het Apple TV-menu en selecteert u Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en apparaten > Apple Remote ontkoppelen Ga vervolgens op de nieuwe Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en apparaten > Apple-afstandsbediening koppelen

Aanbevolen: