Video's bewerken op Android

Inhoudsopgave:

Video's bewerken op Android
Video's bewerken op Android
Anonim

Wat te weten

  • Open Google Photos op je Android-apparaat. Zoek de video die je wilt bewerken en selecteer deze.
  • Tik terwijl de video wordt afgespeeld op het scherm buiten de video en selecteer het pictogram Bewerken om twee handvatten op de video weer te geven.
  • Sleep de bewerkingsgrepen op de video om de lengte aan te passen. Tik op Kopie opslaan. Zowel de originele als de ingekorte video worden opgeslagen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je video's kunt bijsnijden of bijsnijden met Google Foto's. Het bevat ook informatie over het gebruik van YouCut om video's te knippen of te snijden en Kinemaster of Adobe Premiere Rush voor een meerlagig videomeesterwerk. Deze informatie is van toepassing op stock-Android-telefoons en Samsung-telefoons.

Gebruik Google Foto's om video bij te snijden op Android

De Google Foto's-app op Android biedt de mogelijkheid om video's die je opneemt met je camera-app te knippen of bij te snijden. Als je de Google Foto's-app nog niet op je apparaat hebt, installeer deze dan vanuit de Google Play Store.

Deze stappen helpen u bij het inkorten van video met de Google Foto's-app op Android.

  1. Open de Google Photos app op je Android-apparaat en zoek de video die je wilt bewerken. De video die u wilt bewerken, moet op uw Android-apparaat zijn opgeslagen.
  2. Tik op de video die je wilt bewerken om deze te openen. De video wordt afgespeeld op je apparaat.
  3. Tik op het scherm buiten de video om de bewerkingsopties weer te geven.
  4. Tik op het Bewerken-pictogram, de drie horizontale lijnen met een verticale markering erdoorheen (in het onderste middengedeelte van het scherm), om toegang te krijgen tot de bewerkingsopties.

  5. De video wordt weergegeven met twee witte bewerkingshendels, één aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Tik op Bewerk handvat en houd vast, en sleep het handvat om de lengte van de video aan te passen. Herhaal deze stap met de andere bewerkingsgreep, indien gewenst.
  6. Tik op Save copy in de rechterbovenhoek om de video op te slaan.

    Image
    Image
  7. Je originele video en je bijgesneden video worden opgeslagen in Google Foto's.

Gebruik ingebouwde videobewerkingsmogelijkheden op Samsung

Als je een video op een Samsung-apparaat wilt bijsnijden of bijsnijden, bieden de ingebouwde bedieningselementen in de Galerij toegang tot de basis. Net als de bedieningselementen voor Google Foto's, kunt u video's bijsnijden en bijsnijden. Je hebt ook opties om de resolutie van de video aan te passen, de beeldverhouding te wijzigen en filters en andere artistieke details toe te voegen.

  1. Ga op je Samsung-apparaat naar en open de video die je wilt bewerken.
  2. Tik op het potlood pictogram in de linkerbenedenhoek.
  3. Tik en sleep vanaf beide uiteinden van de videoframelijn onder aan het scherm om de video bij te snijden.
  4. Als je geen extra wijzigingen wilt aanbrengen, tik je op Opslaan in de rechterbovenhoek om een kopie van de bijgesneden video op te slaan. De originele video blijft op uw apparaat staan, zonder wijzigingen.

    Image
    Image
  5. Tik indien gewenst op een pictogram op de bewerkingswerkbalk om:

    • Voeg een filter toe.
    • Beautymodus toepassen.
    • Ondertiteling toevoegen.
    • Voeg stickers en emoji toe.
    • Breng creatieve wijzigingen aan in kleur en temperatuur.
    • Pas de afspeelsnelheid van de video aan.
    • Voeg muziek toe aan de video.

    Je kunt ook op Resolutie bovenaan het scherm tikken om de videoresolutie te wijzigen en de bestandsgrootte voor de video te verkleinen.

Alternatieve manieren om video te knippen of in te korten

Zelfs als je Android-apparaat de Google Foto's-app niet heeft, kan de ingebouwde videocamera-app een vergelijkbare set basisfuncties voor videobewerking bieden. Bijna alle basiseditors werken zoals hierboven beschreven. Selecteer een video, tik op een optie Bewerken, schuif vanaf het einde om bij te snijden en sla de video op.

De volgende drie apps bieden extra videobewerkingsmogelijkheden. Elk vereist een eenmalige vergoeding of abonnement als u wilt bewerken zonder advertenties of beperkte mogelijkheden.

YouCut Video Editor

YouCut Video Editor & Video Maker, No Watermark bevat onder andere functies voor trimmen, knippen en splitsen.

  • Trim: hiermee kun je de begin- en eindframes binnen een video aanpassen, net zoals je kunt in Google Foto's.
  • Cut: Hiermee kun je secties aan het begin en einde van je video selecteren en een sectie in het midden van de video weglaten (of knippen).
  • Split: verdeelt een video in twee delen op een willekeurig punt in de video die je kiest.

YouCut is gratis, hoewel je elke keer dat je een bewerkte video opslaat een advertentie moet bekijken. Een eenmalige aankoop van $ 9,99 of een abonnement van $ 3,99 per jaar verwijdert advertenties en geeft u volledige toegang tot functies.

Image
Image

Kinemaster Video Editor & Adobe Premiere Rush

Als je de voorkeur geeft aan meer uitgebreide bewerkingsmogelijkheden op een Android-apparaat, overweeg dan Kinemaste Video Editor (voor iOS of Android) of Adobe Premiere Rush Video Editor (voor iOS, Android, Windows of macOS).

Kinemaster staat basisbewerkingen toe en voegt functies toe zoals meerdere videolagen, geluidsbewerkingsfuncties en toegang tot verschillende middelen (bijvoorbeeld muziek, afbeeldingen, lettertypen en meer). Het abonnement ($ 5,49 per maand of $ 32,99 per jaar) verwijdert het watermerk en ontgrendelt de toegang tot tools en activa.

Adobe Premiere Rush ondersteunt bewerking met meerdere lagen via slepen en neerzetten, met toegang tot sjablonen, lettertypen, bewegende beelden en meer. Uw werk wordt gesynchroniseerd tussen verschillende systemen, zodat u van apparaat kunt wisselen en uw werk kunt voortzetten. Adobe biedt verschillende abonnementen, waaronder een gratis startersabonnement (beperkt tot drie keer exporteren), een abonnement voor één app ($ 9,99 per maand) of een Creative Cloud-abonnement voor alle apps ($ 52,99 per maand).

In de meeste gevallen werkt Google Foto's goed als je een video wilt inkorten. YouCut is het geld waard als je een eenvoudige manier wilt om complexe bewerkingen uit te voeren. Ga naar Kinemaster of Adobe Premier Rush als je functies op professioneel niveau nodig hebt.

Aanbevolen: