Een laptopbatterij weggooien

Inhoudsopgave:

Een laptopbatterij weggooien
Een laptopbatterij weggooien
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de lokalisatietool van Call2Recycle om een batterijrecyclingcentrum bij u in de buurt te vinden.
  • U kunt onbeschadigde laptopbatterijen gratis inleveren bij een recyclingcentrum.
  • Het weggooien van oude laptopbatterijen in de prullenbak kan schadelijk zijn voor het milieu.

Dit artikel beschrijft hoe je een laptopbatterij weggooit of recyclet.

Een laptopbatterij weggooien

Je moet een oude laptopbatterij niet in de vuilnisbak gooien. Het recyclen van een laptopbatterij kan een hele klus lijken, maar het is van vitaal belang. Een laptopbatterij kan brandgevaarlijk worden als hij op een plank wordt bewaard en vergeten, en wordt een gevaar voor het milieu als hij niet op de juiste manier wordt weggegooid.

Gelukkig is het weggooien van een laptopbatterij eenvoudig als je eenmaal een recyclingcentrum in de buurt hebt gevonden.

  1. Zoek een plaatselijk recyclingcentrum. Call2Recycle, een bedrijf dat batterijrecyclingdiensten levert aan verschillende grote retailers in de Verenigde Staten, is een goede plek om te beginnen. Als dit niet lukt, wat waarschijnlijk is als je in een landelijk gebied woont, probeer dan de website van de afvalverwerkingsdienst van je gemeente.
  2. Verwijder de batterij uit uw laptop en plaats deze in een afsluitbare, wegwerpcontainer, zoals een plastic zak.

    Moderne laptops hebben vaak een dunne, aangepaste batterij die de eigenaar niet kan verwijderen. Raadpleeg de handleiding van uw laptop of de website van de klantenservice van de fabrikant als er geen duidelijke manier is om deze te verwijderen.

  3. Breng de batterij naar het recyclingcentrum dat je in stap één hebt gevonden. Voorkom beschadiging van de batterij, aangezien de meeste recyclingcentra een uitpuilende of gebarsten batterij afwijzen. Volg de instructies ter plaatse zodra u aankomt.

Wat als de batterij van mijn laptop beschadigd is?

Image
Image

Een verouderde laptopbatterij kan tekenen van zichtbare schade vertonen. Voorbeelden zijn een uitpuilende of gebarsten batterij of brandplekken rond de elektrische contacten van de batterij.

De inhoud van een laptopbatterij zal chemisch reageren bij blootstelling aan lucht, warmte genereren en mogelijk vlam vatten. Zodra een brand begint, is het een uitdaging om te blussen omdat de batterij zelf ontvlambaar is. Daarom worden lithium-ionbatterijen behandeld als gevaarlijke materialen wanneer ze in grote hoeveelheden worden verzonden of opgeslagen.

Laat een beschadigde batterij niet in uw huis bloot aan lucht. Plaats het in een afsluitbare container, zoals een plastic zak, om blootstelling aan lucht te verminderen. De meeste recyclingcentra accepteren geen beschadigde batterijen op de gebruikelijke inleverlocaties, dus u moet het centrum bellen of bezoeken voor speciale instructies.

Verzend nooit een beschadigde lithium-ionbatterij. De beschadigde batterij vormt een ernstige bedreiging voor een persoon die ermee omgaat, vooral als ze zich niet bewust zijn dat deze beschadigd is. Rederijen zullen doorgaans vragen of uw zending een beschadigde batterij bevat en de verzending weigeren als dit het geval is.

Wat als er geen recyclingcentrum in de buurt is?

De meeste stedelijke en voorstedelijke steden hebben verschillende winkels die uw laptopbatterij kunnen recyclen of, zo niet, een afvalbeheerservice die elektronica, inclusief batterijen, kan recyclen.

Landelijke gebieden zijn een ander verhaal. Misschien ontdek je dat het dichtstbijzijnde recyclingcentrum op een uur rijden of meer ligt. Dat is onhandig, maar maak je nog geen zorgen. Misschien heb je een andere optie.

Bijna alle laptopfabrikanten bieden een recyclingprogramma voor laptops. De meeste fabrikanten recyclen een laptop die ze hebben gemaakt gratis en betalen zelfs de kosten om de computer terug te sturen naar het bedrijf. Sommige bieden ook gratis recycling van elke computer van elk merk als u een nieuwe laptop of desktop bij het bedrijf koopt. De klantenservicewebsite van de fabrikant geeft instructies.

Hier zijn links naar de programma's van 's werelds grootste laptopfabrikanten.

  • Apple-inruilprogramma
  • Asus Product Stewardship Program
  • Dell Mail-back recyclingprogramma
  • HP productretour en recycling
  • Lenovo Consumer Recycling Program

Wat is het addertje? Helaas kan deze service van toepassing zijn op de hele laptop en niet alleen op de batterij. Het zal waarschijnlijk een laptop afwijzen met een batterij die het bedrijf als onbruikbaar beschouwt. De fabrikant zal waarschijnlijk de optie aanbieden om de batterij te vervangen terwijl de laptop behouden blijft, maar zal een vergoeding vragen voor het uitvoeren van die service.

Verzend nooit een beschadigde laptopbatterij. De meeste rederijen zullen u vragen of uw pakket een beschadigde lithium-ionbatterij bevat en zullen service weigeren of u doorverwijzen naar een gespecialiseerde service als dit het geval is. Het verzenden van een batterij waarvan u weet dat deze beschadigd is zonder dit aan de verzender te melden, kan anderen in gevaar brengen op letsel of overlijden.

FAQ

    Recyclet Best Buy oude laptopbatterijen?

    Ja, Best Buy accepteert laptopbatterijen en recyclet ze gratis.

    Recyclet Home Depot oude laptopbatterijen?

    Home Depot gebruikt alle oplaadbare batterijen die tot 11 pond wegen en minder dan 300 wattuur zijn. Het recyclet ze gratis. De batterijen kunnen worden afgegeven in de Call2Recycle-bakken die in elke Home Depot-winkel te vinden zijn.

    Hoe kan ik de gezondheid van mijn laptopbatterij controleren?

    Als je een pc met Windows 10 gebruikt, kun je de status van je batterij controleren met een verborgen tool genaamd Batterijrapport. Open de opdrachtprompt en voer de opdracht powercfg /batteryreport in. Dit genereert een rapport en slaat het op uw harde schijf op dat u kunt openen en bekijken. Het geeft een overzicht van het batterijgebruik, schattingen van de levensduur van de batterij en meer.

    Hoe lang gaat een laptopbatterij mee?

    De gemiddelde laptopbatterij gaat ongeveer 1.000 oplaadcycli mee of tussen de 2-4 jaar. Dingen zoals hoge temperaturen en het lange tijd ongebruikt laten van uw laptop kunnen de levensduur van een batterij verkorten.

Aanbevolen: