Hoe installeer ik Windows 7 vanaf USB (Flash Drive, Ext HD)

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows 7 vanaf USB (Flash Drive, Ext HD)
Hoe installeer ik Windows 7 vanaf USB (Flash Drive, Ext HD)
Anonim

De kans is groot dat je Windows 7 vanaf een USB-apparaat moet installeren als je een tablet, een kleine laptop of een netbook-apparaat hebt, waarvan er maar een paar optische stations als standaardhardware hebben.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden u aan een upgrade uit te voeren van Windows 7 naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Bereid je voor op de installatie

U moet de installatiebestanden van Windows 7 migreren naar een flashstation (of een op USB gebaseerde opslag) en vervolgens opstarten vanaf dat flashstation om het installatieproces van Windows 7 te starten. Het simpelweg kopiëren van de bestanden van uw Windows 7-dvd naar een flashstation werkt echter niet. U moet het USB-apparaat speciaal voorbereiden en vervolgens de installatiebestanden van Windows 7 er correct naar kopiëren voordat het werkt zoals u verwacht.

Je bevindt je in een vergelijkbare, maar iets gemakkelijker op te lossen situatie als je een Windows 7 ISO-bestand rechtstreeks van Microsoft hebt gekocht en dat op een flashstation nodig hebt.

Het maakt niet uit in welke situatie je je bevindt, volg gewoon de onderstaande instructies om Windows 7 vanaf een USB-apparaat te installeren.

De volgende tutorial is van toepassing op elke editie van Windows 7 waar je een schijf of ISO-image van hebt: Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium, etc.

Wat je nodig hebt

  • Een Windows 7 ISO of dvd
  • Toegang tot een computer waarop Windows 7, 8, 10, Vista of XP is geïnstalleerd en goed werkt, evenals met een dvd-station als u een dvd met Windows 7 hebt
  • Een flashstation van 4 GB (of groter)

Hoe installeer ik Windows 7 vanaf USB

Het correct voorbereiden van een USB-drive voor gebruik als installatiebron voor Windows 7 duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de snelheid van je computer en welke editie van Windows 7 je hebt op dvd of in ISO-formaat

Begin met stap 1 hieronder als je een Windows 7-dvd hebt of stap 2 als je een Windows 7 ISO-image hebt.

  1. Maak een ISO-imagebestand van de Windows 7-dvd. Als je al weet hoe je ISO-images moet maken, fantastisch: doe het en kom dan hier terug voor verdere instructies over wat je ermee kunt doen.

    Image
    Image

    Als je nog nooit een ISO-bestand van een schijf hebt gemaakt, bekijk dan de tutorial die hierboven is gelinkt. Het zal je helpen bij het installeren van wat gratis software en vervolgens laten zien hoe je het kunt gebruiken om de ISO te maken. Een ISO-image is een enkel bestand dat perfect een schijf vertegenwoordigt, in dit geval uw Windows 7-installatie-dvd.

    Vervolgens gaan we werken aan het correct krijgen van die Windows 7 ISO die u zojuist hebt gemaakt op de flashdrive.

  2. Download Microsoft's Windows 7 USB/DVD Download Tool. Na het downloaden voert u het bestand uit en volgt u de installatiewizard.

    Image
    Image

    Dit gratis programma van Microsoft, dat werkt in Windows 10 tot en met Windows XP, formatteert de USB-drive correct en kopieert vervolgens de inhoud van uw Windows 7 ISO-bestand naar de drive.

    Kies de en-US.exe download voor de Engelse editie van deze tool.

  3. Start het programma Windows 7 USB DVD Download Tool, dat zich waarschijnlijk in uw Start-menu of op uw Startscherm bevindt, evenals op uw bureaublad.
  4. Op de Stap 1 van 4: Kies ISO-bestand scherm, selecteer Browse.
  5. Zoek en selecteer uw Windows 7 ISO-bestand en klik vervolgens op Open.

    Image
    Image

    Als je Windows 7 rechtstreeks van Microsoft hebt gedownload, controleer dan voor de ISO-image waar je de neiging hebt om gedownloade bestanden op te slaan. Als u in stap 1 hierboven handmatig een ISO-bestand van uw Windows 7-dvd hebt gemaakt, staat het daar waar u het hebt opgeslagen.

  6. Selecteer Volgende zodra u terug bent op het Stap 1 van 4 scherm.
  7. Klik in Stap 2 van 4: Mediatype kiezen op USB device.

    Image
    Image
  8. Kies in het scherm Stap 3 van 4: USB-apparaat plaatsen de flashdrive of externe harde schijf waarop u de installatiebestanden van Windows 7 wilt plaatsen.

    Image
    Image

    Als je de flashdrive of een ander apparaat dat je gebruikt nog niet hebt aangesloten, kun je dat nu doen. Klik gewoon op Refresh om het in de lijst te laten verschijnen.

  9. Sele4ct Begin met kopiëren.
  10. Selecteer Erase USB Device als u hierom wordt gevraagd in een Not Enough Free Space-venster. Selecteer vervolgens Ja voor de bevestiging in het volgende venster.

    Image
    Image

    Als je dit niet ziet, betekent dit gewoon dat de flashdrive of externe harde schijf die je hebt geselecteerd al leeg is.

    Alle gegevens die je op deze USB-drive hebt, worden gewist als onderdeel van dit proces.

  11. In Stap 4 van 4: Een opstartbaar USB-apparaat maken, wacht tot het programma de USB-drive formatteert en kopieer vervolgens de installatiebestanden van Windows 7 ernaar vanuit de ISO-image die u verstrekt.

    Image
    Image

    Je ziet gedurende enkele seconden een Status of Formatting, gevolgd door Bestanden kopiërenDit onderdeel kan wel 30 minuten duren, misschien zelfs langer, afhankelijk van uit welke editie van Windows 7 het ISO-bestand afkomstig is, en ook van hoe snel je computer, USB-stick en USB-verbinding zijn.

    De percentage voltooid-indicator kan lange tijd op een of meer percentages blijven staan. Deze schijnbare pauze betekent niet dat er iets mis is.

  12. Het volgende scherm dat u ziet, zou moeten zeggen Opstartbaar USB-apparaat aangemaakt, met een voltooide back-upstatus.

    Image
    Image

    U kunt nu het programma Windows 7 USB DVD Download Tool sluiten. De USB-drive kan nu worden gebruikt om Windows 7. te installeren

  13. Opstarten vanaf het USB-apparaat om het installatieproces van Windows 7 te starten.

    Image
    Image

    Mogelijk moet u de opstartvolgorde in het BIOS wijzigen als het installatieproces van Windows 7 niet start wanneer u probeert op te starten vanaf het USB-station.

    Als je de flashdrive nog steeds niet kunt opstarten en je hebt ook een op UEFI gebaseerde computer, bekijk dan de informatie onderaan deze pagina.

    Als je hier bent aangekomen via Hoe je Windows 7 opschont, kun je nu terugkeren naar die tutorial en doorgaan met het installeren van Windows 7.

  14. U zou nu Windows 7 via USB moeten hebben geïnstalleerd.

Tips & meer informatie

Wanneer de Windows 7 USB DVD Download Tool de flashdrive formatteert tijdens het bovenstaande proces, doet het dit met behulp van NTFS, een bestandssysteem waarvan sommige UEFI-systemen niet opstarten als het op een USB-stick aanwezig is.

Om de USB-drive op deze computers te laten opstarten, moet u de gegevens van de flashdrive naar een map op uw computer kopiëren, vervolgens de flashdrive opnieuw formatteren met het oudere FAT32-bestandssysteem en vervolgens dezelfde gegevens kopiëren terug naar de schijf.

Een alternatieve methode voor het laden van een ISO-image van Windows 7 op een USB-station is om het ISO-bestand op een USB-station te branden.

FAQ

    Hoe weet je of een USB opstartbaar is?

    Open het hulpprogramma Windows Schijfbeheer, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Eigenschappen Ga vervolgens naar het tabblad Hardware, kies een partitie en selecteer Properties Selecteer vervolgens Populate en kijk naast Partition style Als de schijf opstartbaar is, staat er Master Boot Record of GUID-partitietabel

    Op hoeveel computers kun je Windows 7 installeren met één sleutel?

    U kunt per installatiesleutel slechts één actieve Windows 7-installatie tegelijk hebben. Dus als u Windows 7 op een nieuwe computer wilt installeren, moet u het van de oude computer verwijderen.

    Hoe installeer je lettertypen op Windows 7?

    Om lettertypen op Windows 7 te installeren, download en pak het lettertypebestand uit. Dubbelklik vervolgens op het bestand en selecteer Install.

    Hoe installeer je Windows-stuurprogramma's vanaf een USB?

    Bij het installeren van Windows-stuurprogramma's, in plaats van automatisch naar stuurprogramma's te zoeken, kiest u ervoor om handmatig naar de stuurprogramma's te zoeken en ze vanaf uw USB-station te selecteren.

Aanbevolen: