EV-batterijen worden alleen maar beter

Inhoudsopgave:

EV-batterijen worden alleen maar beter
EV-batterijen worden alleen maar beter
Anonim

Er staat een elektrische auto op onze oprit. Het is van ons, een soort van. Hij is glanzend en blauw en maakt een bevredigend zoemend geluid als je op het gaspedaal trapt. Na jaren van schrijven over en beoordelen van tientallen EV's, ben ik blij dat we een beetje minder verplicht zijn tot de aardolie-industrie en niet zo veel vervuilen op een dagelijkse basis. Maar na jaren de wereld van elektrische voertuigen te hebben zien evolueren, is er één ding dat ik zeker heb gedaan toen we ons nieuwe voertuig naar huis brachten, we hebben het geleased.

Economen en auto-experts lijken verdeeld te zijn over leasing. De algemene consensus is dat als u vaak van voertuig verandert, leasen een goede deal is.de andere kant van die medaille is dat je na afloop van je huurovereenkomst niets meer overhoudt. Het voertuig gaat weg en je moet helemaal opnieuw beginnen. Er zijn beide geldige overwegingen, maar voor mij komt het neer op één gigantische overweging, batterijtechnologie.

Image
Image

Onlangs hebben we ons zuurverdiende geld (nou ja, mijn vrouw werkt echt, ik ben een journalist, wat hetzelfde is als betaald worden voor een reeks huiswerkopdrachten) besteed aan het leasen van de Hyundai Kona Electric uit 2022. Het heeft een bereik van 258 mijl, ondersteunt opladen tot 100 kW en heeft ruimte voor onze twee honden en waarschijnlijk extra mensen, maar de honden zijn hier echt de belangrijkste. Het controleert alle markeringen die we nodig hebben voor onze transportbehoeften. Maar over drie jaar wordt hij teruggegeven aan Hyundai en dat vinden we helemaal goed en dat komt omdat over drie jaar de wereld van batterijtechnologie misschien anders is. Of in ieder geval beter.

Een blad in de wind

In tegenstelling tot gasmotoren die de afgelopen decennia vooruitgang hebben geboekt en hun tempo van verandering is vertraagd, zullen EV's zich in een snel tempo blijven ontwikkelen. Als je zelfs maar een beetje aandacht schenkt aan de wereld van elektrische voertuigen, zie je al vooruitgang in batterij- en motortechnologie. Een snelle manier om te zien hoe de zaken zich de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld, is door een kijkje te nemen naar een van de langst verkochte elektrische auto's die momenteel op de weg is, de Nissan Leaf.

Image
Image

In 2010 had de eerste generatie versie van de EV een EPA-geclassificeerd bereik van 73 mijl, wat tegenwoordig belachelijk laag lijkt omdat we allemaal in de echte wereld weten, dat dit ongeveer 60 mijl bereik is. Voor het modeljaar 2016 had Nissan dat bereik volgens de EPA vergroot tot maar liefst 83 mijl. Vervolgens werd voor 2017 de tweede generatie Leaf op de markt gebracht met een bereik van 187 mijl. Twee jaar later werd de 2019 Leaf Plus geïntroduceerd met een actieradius van 226 mijl.

Naarmate de tijd vorderde, nam de capaciteit van het batterijpakket toe, zoals je zou verwachten, maar de totale grootte van het pakket bleef in wezen hetzelfde. Volgens Nissan biedt de nieuwste versie van het voertuig 67% meer energiedichtheid dan het 2010-model. Met andere woorden, binnen dezelfde hoeveelheid ruimte heeft de batterij 67% meer energie waarmee hij u over de weg kan rollen.

Rekening houdend met de batterij

Dit soort innovatie heeft in de loop van de tijd geleid tot een aantal harde realiteiten voor degenen die EV's hebben gekocht. De resttarieven voor vrijwel elke EV die geen Tesla-badge heeft, liggen onder die van vergelijkbare voertuigen op gas. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij deze berekeningen, maar het bereik is een overweging. Hoe groter de actieradius, hoe beter de waarde van het voertuig na drie jaar.

Dus, de 2022 Kona Electric heeft nu een geweldig bereik, maar over drie jaar? Wie weet of 258 mijl iets is dat de norm zal zijn op gewone consumenten-EV's. Lucid, Tesla en Mercedes breken al het bereik van 400 mijl en dat zal waarschijnlijk doorsijpelen naar auto's die de rest van ons zich op een bepaald moment in de toekomst kan veroorloven.

We kijken naar de toekomst om te zien wat de toekomst biedt, terwijl we adopteren wat nu beschikbaar is op basis van wat we ons nu kunnen veroorloven.

Bovendien is er degradatie van de batterij. Net als de smartphone in je zak, verliezen de batterijen in EV's capaciteit en, in dit geval, bereik na verloop van tijd. Het is gewoon de aard van de huidige batterijtechnologie. Wat dat versnelt, is snel opladen en opladen boven 80%. Daarom raden de meeste autofabrikanten aan om uw EV slechts tot ongeveer 80% op te laden en thuis op te laden in plaats van regelmatig bij DC-snellaadstations.

We zullen er niet opzettelijk naar streven om de capaciteit van het batterijpakket van de Kona te verminderen. Het is handiger om thuis op te laden en er is echt geen reden voor 95% van ons rijden om de batterij tot 100% op te laden. Maar situaties veranderen. Wat als we het voertuig uiteindelijk voor meer roadtrips gaan gebruiken dan we hadden verwacht? Dat is echt waar DC snel opladen en het opdrijven van de laadstatus naar 100 zinvol is. Als dat gebeurt, aan het einde van drie jaar als het voertuig slechts 200 mijl bereik heeft, is dat het probleem van Hyundai, niet het mijne.

Prijs is belangrijk

Het is ook goedkoper om te leasen dan te kopen. Dat is belangrijk omdat EV's nog steeds duurder zijn dan hun tegenhangers op gas. Na verloop van tijd, dankzij minder onderhoud en lagere kosten om het ding daadwerkelijk te laten draaien, kan het bezit van een EV goedkoper zijn. Bovendien is die federale belastingaanmoediging van $ 7.500 wanneer u koopt precies dat, een fiscale stimulans. Je krijgt geen $ 7.500 korting op de kosten van een EV als je hem van het terrein afrijdt. Dat geld krijg je aan het eind van het jaar.

Voor onze lease zorgde ik ervoor dat het krediet werd toegepast op de kosten van het voertuig en het verlaagde onze maandelijkse betalingen. Met andere woorden, het maakte het voertuig vanaf het begin goedkoper in plaats van later geld te krijgen.

Image
Image

Eindelijk zijn er veel nieuwe EV's aan de horizon waar ik echt enthousiast over ben. Elke keer als ik bijvoorbeeld de Volkswagen I. D. Buzz-conceptbusje op een autoshow, of zelfs maar een glimp van een foto of weergave van de microbus, ik word er ongemakkelijk opgewonden van. Ik kan de droom van het busje leven zonder de vernietiging van de plaatsen waar ik naartoe wil in een busje te versnellen. Maar het zal pas in 2023 in de Verenigde Staten zijn.

Niet makkelijk om groen te zijn

Dus we waagden de sprong in de wetenschap dat de technologie (zoals gewoonlijk) beter zal worden. Voor ons leek het kopen van een andere benzineauto onverantwoord. We leven in Californië en elk jaar gaat de staat verder in vlammen op. Terwijl we proberen onze impact op de planeet te verminderen, is het ook belangrijk om erachter te komen hoe we onze impact op onze bankrekeningen op de lange termijn kunnen verminderen.

Groen zijn betekent ook slim zijn over wat het beste werkt voor jou en voor ons. We kijken naar de toekomst om te zien wat de toekomst biedt, terwijl we adopteren wat nu beschikbaar is, op basis van wat we ons nu kunnen veroorloven. EV's kunnen over drie jaar goedkoper zijn, ze kunnen over drie jaar meer actieradius hebben, het kunnen geweldige busjes zijn die je tot een buurtheld maken. Wat de toekomst ook in petto heeft, we hebben drie jaar om te kijken, te wachten en ons voor te bereiden op wat komen gaat, terwijl we nu nog groener zijn.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: