Dubbele bestanden zoeken en verwijderen in iTunes en Apple Music

Inhoudsopgave:

Dubbele bestanden zoeken en verwijderen in iTunes en Apple Music
Dubbele bestanden zoeken en verwijderen in iTunes en Apple Music
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Music Songs in de linker menubalk. Kies Bestand > Bibliotheek > Toon dubbele items. Blader en verwijder dubbele items.
  • Ga in iTunes naar Bibliotheek en selecteer het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek. Selecteer Music > Songs en herhaal de bovenstaande instructies.
  • Om exacte duplicaten te vinden, houdt u Option ingedrukt en selecteert u File > Library >Toon exacte dubbele items.

Hoewel je software kunt downloaden om met duplicaten om te gaan, heeft de macOS Music-app zijn eigen ingebouwde optie om identieke nummers te vinden. Hier leest u hoe u dubbele bestanden in iTunes kunt vinden en verwijderen, evenals de Muziek-app die iTunes in recente versies van iOS heeft vervangen.

Met macOS Catalina (10.15) verving Apple iTunes door aparte apps voor elk mediatype: muziek, podcasts, tv en boeken.

Image
Image

Dubbele nummers vinden in je muziek- of iTunes-bibliotheek

Of je nu iTunes (macOS Mojave en eerder) gebruikt of een upgrade naar de Muziek-app hebt uitgevoerd, de instructies zijn vergelijkbaar. Om alle nummers in je muziekbibliotheek te zien, inclusief duplicaten, moet je in de juiste weergavemodus zijn.

Voordat je duplicaten gaat weggooien, is het een goed idee om eerst een back-up van je muziek te maken. Als je per ongeluk een nummer verwijdert dat geen duplicaat is, kun je je bibliotheek herstellen vanaf een back-upbron.

  1. Open Music en selecteer Songs in de menubalk aan de linkerkant. (Als u iTunes gebruikt, navigeert u naar het Bibliotheek-paneel, selecteert u het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteert u Music> Liedjes .)

    Image
    Image
  2. Selecteer File in de bovenste menubalk en selecteer vervolgens Bibliotheek > Toon dubbele items.

    Image
    Image

Je zou nu een lijst met nummers moeten zien die iTunes als duplicaten heeft geïdentificeerd. Blader door de lijst om de nummers die u niet wilt, te zoeken en te verwijderen.

iTunes kan remixen, covers, live-versies en compilatietracks weergeven in de Show Duplicate Items lijst-nummers die dezelfde titel hebben maar geen duplicaten zijn.

Hoe exacte duplicaten te vinden

Lurking in Music/iTunes is een verborgen optie om te zoeken naar de exacte duplicaten van nummers. Deze functie is beter te gebruiken als je een grote muziekbibliotheek hebt en er zeker van wilt zijn dat je geen nummers verwijdert met dezelfde titel maar verschillende versies. Op deze manier blijven alle verzamelalbums die duplicaten bevatten intact. Vanuit hetzelfde Songs paneel in Muziek/iTunes:

  1. Houd de Option-toets ingedrukt en selecteer File in de menubalk.
  2. Select Bibliotheek > Toon exacte dubbele items.

    Houd in de Windows-versie van iTunes de Shift-toets ingedrukt en selecteer View in de menubalk. Selecteer Toon exacte dubbele items.

Aanbevolen: