Hoe u uw iPad kunt versleutelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt versleutelen
Hoe u uw iPad kunt versleutelen
Anonim

Wat te weten

  • iPad-codering wordt ingeschakeld wanneer de toegangscode is ingeschakeld. Instellingen > Face ID/Touch ID & Passcode > Schakel toegangscode in > stel een toegangscode in.
  • Versleutel iPad-back-ups op de computer vanaf het iPad-beheerscherm. Backups, check box naast Encrypt local backup > voer wachtwoord in.
  • Andere beveiligingsopties zijn onder meer Zoek mijn iPad en automatische verwijdering van gegevens wanneer een onjuist wachtwoord wordt ingevoerd.

Dit artikel legt de coderingsopties uit die beschikbaar zijn op de iPad en hoe ze te gebruiken. Met zoveel persoonlijke gegevens die op onze iPads zijn opgeslagen, is het van cruciaal belang om ze te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Dit is wat u moet weten over het gebruik van encryptie op de iPad.

Zijn Apple iPads versleuteld?

Encryptie is een beveiligingshulpmiddel dat gegevens en apparaten beschermt, tenzij de gebruiker een wachtwoord of andere informatie invoert om ze te ontgrendelen. Hoe sterker de codering, hoe moeilijker het is om in het apparaat in te breken. Enkele van de meest voorkomende soorten codering zijn bestandscodering en end-to-end berichtcodering, zoals de soort die wordt gebruikt door iMessage van Apple.

Standaard zijn iPads niet versleuteld. Er is echter krachtige codering ingebouwd in de iPad en het is heel eenvoudig om in te schakelen. Het enige dat u hoeft te doen, is een toegangscode op uw iPad in te stellen. Zodra je dat doet, worden alle gegevens op je iPad automatisch versleuteld.

Kun je bestanden versleutelen op iPad?

Als je de ingebouwde versleuteling van de iPad gebruikt, versleutel je niet één bestand tegelijk. In plaats daarvan versleutel je de hele iPad, wat voor een betere beveiliging zorgt. Volg deze stappen om een iPad te versleutelen:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Face ID & Passcode (of Touch ID & Passcode, afhankelijk van uw model).

    Image
    Image
  3. Tik op Schakel toegangscode in.

    Image
    Image
  4. Voer de gewenste toegangscode in. Het moet moeilijk te raden zijn, maar voor jou gemakkelijk te onthouden.

    Image
    Image

    Uw toegangscode is de basis voor iPad-codering. Hoe langer uw toegangscode, hoe krachtiger de codering. Gebruik minimaal 6 cijfers. Maak een toegangscode korter of voeg letters en cijfers toe door te tikken op Passcode Options.

  5. Voer uw toegangscode een tweede keer in om te bevestigen. De iPad heeft een paar seconden nodig om de toegangscode toe te passen en uw gegevens te coderen.
  6. Als op de knop Schakel toegangscode uit staat, is uw toegangscode succesvol geactiveerd. Kijk helemaal onderaan het scherm: Gegevensbescherming is ingeschakeld bevestigt dat uw iPad is versleuteld.

    Image
    Image

    Zodra je een toegangscode hebt, moet je voor het uitschakelen zowel je Apple ID als de toegangscode invoeren. Een dief of hacker heeft waarschijnlijk niet beide. Dat is behoorlijk veilig!

Hoe beveilig ik mijn iPad?

Het coderen van je iPad is een belangrijke stap, maar het is niet de enige manier om je iPad te beveiligen. Apple biedt andere opties om jezelf te beschermen. Hier zijn enkele van de meest bruikbare.

  1. Gebruik Face ID of Touch ID. Face ID en Touch ID maken de iPad nog veiliger. Weet u nog hoe langer uw toegangscode, hoe veiliger uw iPad? Welnu, als u Face ID of Touch ID gebruikt om uw iPad te ontgrendelen, kunt u een heel lange, echt veilige toegangscode gebruiken en uw beveiliging versterken en niet vaak hinder ondervinden door dat lange wachtwoord in te voeren.

  2. Instelling voor automatisch vergrendelen wijzigen. Bepaal hoe lang je iPad-scherm aan blijft voordat het automatisch wordt vergrendeld. Hoe sneller het vergrendelt, hoe kleiner de kans dat iemand uw ontgrendelde iPad kan pakken en toegang kan krijgen tot uw gegevens. Ga naar Settings > Display & Brightness > Auto-Unlock > kies de kortste tijd die je wilt.
  3. Gegevens instellen op automatisch verwijderen. Als iemand uw iPad krijgt, zal een sterke toegangscode u beschermen. U kunt nog meer bescherming krijgen door uw iPad zo in te stellen dat de gegevens automatisch worden verwijderd na 10 verkeerde toegangscodepogingen. Doe dit op Settings > Face ID & Passcode (of Touch ID & Passcode) > verplaats de Gegevens wissen schuifregelaar naar aan/groen > Enable
  4. Versleutel iPad-back-ups. Hoewel uw iPad-bestanden zijn gecodeerd met een toegangscode, zijn uw back-ups dat misschien niet. Alle iCloud-back-ups worden automatisch gecodeerd, maar als u een back-up op uw computer maakt, moet u nog een stap zetten. Sluit uw iPad aan op uw computer en ga vervolgens naar iTunes (op Windows en oudere Macs) of de Finder (op nieuwere Macs) > iPad-beheerscherm > in de Backups sectie, vink het vakje aan naast Lokale back-up versleutelen > voer het wachtwoord in dat u voor de back-up twee keer wilt gebruiken.

  5. Gebruik Zoek mijn iPad. Zoek mijn iPad laat je een verloren of gestolen iPad opsporen. Nog beter, het laat je op afstand alle bestanden van een gestolen iPad verwijderen. U zult waarschijnlijk Zoek mijn iPad instellen wanneer u uw iPad instelt, en u kunt leren hoe u Zoek mijn iPad gebruikt om gegevens te verwijderen.

Ga voor andere tips over iPad-beveiliging en privacy naar Wat te doen op iPhone en iPad om spionage door de overheid te stoppen, Transparantie van app-tracking gebruiken en privé-informatie beschermen die op uw iPhone en iPad is opgeslagen.

FAQ

    Waar zijn de beveiligingsinstellingen op een iPad?

    Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode om de Face ID- en toegangscode-instellingen te configureren. Ga naar Instellingen > Schermtijd om ouderlijk toezicht en beperkingen in te stellen. Ga naar Instellingen > Privacy om locatieservices en privacy-instellingen te beheren voor Contacten, Camera, Foto's en meer.

    Hoe ontgrendel ik een iPad zonder toegangscode?

    Als je een iPad zonder toegangscode moet ontgrendelen, moet je de iPad terugzetten op de fabrieksinstellingen. Hierdoor wordt uw iPad in de herstelmodus gezet en worden de gegevens van uw iPad volledig gewist. Als uw iPad tijdelijk is uitgeschakeld omdat u te vaak een onjuiste toegangscode hebt ingevoerd, maar u denkt de juiste toegangscode te kennen, wacht dan tot het bericht "tijdelijk uitgeschakeld" verdwijnt en probeer vervolgens de juiste toegangscode opnieuw in te voeren.

    Hoe kan ik een iPad terugzetten naar de fabrieksinstellingen zonder de toegangscode?

    Als uw iPad Face ID heeft, houdt u de Top-knop en Volume omlaag-knop ingedrukt (zonder Face ID, houdt u de Top-knop), en schuif vervolgens de Power Off schakelaar. Terwijl u de Top-knop (als u Face ID hebt) of Home-knop (zonder Face ID) ingedrukt houdt, sluit u de iPad aan op een computer via een kabel; je ziet het Herstelmodus scherm. Volg de aanwijzingen op het scherm op uw computer om de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Aanbevolen: