Apparaten op mijn netwerk identificeren

Inhoudsopgave:

Apparaten op mijn netwerk identificeren
Apparaten op mijn netwerk identificeren
Anonim

Wat te weten

  • Voer uw standaard gateway IP-adres in de webbrowser van uw keuze in. Log in en zoek naar een lijst met aangesloten apparaten.
  • De meeste routers geven een lijst met aangesloten apparaten weer, maar deze pagina zal niet voor alle routers op dezelfde plaats staan.

Dit artikel legt uit hoe je apparaten op je internet thuisnetwerk kunt identificeren. Er zijn veel manieren, verspreid over verschillende apparaten en apps, om erachter te komen wat er is aangesloten op uw netwerk. De onderstaande methode is de meest eenvoudige en vereist geen extra software.

Hoe kan ik alle apparaten zien die op mijn netwerk zijn aangesloten?

Ongeacht welke apparaten je gebruikt of waartoe je toegang hebt, als je thuis internet hebt en toegang hebt tot een webbrowser, kun je gemakkelijk achterhalen wat er met je netwerk is verbonden. Voordat je aan de slag kunt, moet je ervoor zorgen dat je de inloggegevens van je router bij de hand hebt.

Als dat je nog niet bekend in de oren klinkt, is de kans groot dat je inloggegevens standaard zijn ingesteld. Het is meestal een combinatie van "gebruikersnaam" voor het gebruikersnaamveld en "wachtwoord" voor het wachtwoordveld, maar dit verandert afhankelijk van je router, dus zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt.

Als je dat nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je het wachtwoord van je router wijzigt, zodat niemand je instellingen kan wijzigen. Het wachtwoord van de router is anders dan het wachtwoord dat wordt gebruikt om in te loggen op het wifi-signaal.

  1. Zoek uw standaard gateway IP-adres. Het is het IP-adres van uw router (zoals https://192.168.1.1) dat u kunt gebruiken om een webbrowser in te voeren zoals een URL om toegang te krijgen tot de webbeheerinstellingen van uw router.
  2. Open elke webbrowser op een mobiel apparaat of een computer; typ uw standaard gateway IP-adres in en druk op Enter. Het laden kan enkele seconden duren.
  3. Zodra u zich in het webbeheerportaal van uw router bevindt, moet u inloggen. Gebruik de standaardaanmeldingsgegevens van uw router, als u deze niet standaard hebt gewijzigd, of voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Elke router verwerkt zijn instellingen en stelt pagina's anders in, maar een kernfunctie van deze pagina's is de mogelijkheid om te controleren wat er met uw netwerk is verbonden.

    Navigeer rond en zoek naar deze lijst. Soms splitsen routers lijsten met verbindingen op type verbinding, dus als je bekabelde apparaten en wifi-apparaten hebt, zoek dan naar het geschikte apparaattype.

    Image
    Image

    Zodra u uw lijst met apparaten hebt gevonden, hoeft u zich geen zorgen te maken als u de naam niet herkent van elk apparaat dat op uw netwerk is aangesloten. Sommige apparaten van uw apparaten hebben identificeerbare namen, maar andere kunnen als onbekend opduiken of een willekeurige reeks letters en cijfers worden genoemd. Zorg ervoor dat u uw internet-enabled apparaten telt om te vergelijken met de lijst die u vindt.

FAQ

    Hoe zie ik verbonden apparaten in mijn netwerk-app?

    Open de mobiele app van je router en zoek naar een tabblad met alle apparaten die op je netwerk zijn aangesloten. Er staat misschien Devices of Device Manager Als uw router geen bijbehorende app heeft, probeer dan een gratis Wi-Fi-analyser-app om aangesloten apparaten en de beveiliging van uw netwerk.

    Hoe identificeer ik Amazon-apparaten op mijn netwerk?

    Een optie is om naar het MAC-adres van het apparaat te zoeken en deze exacte overeenkomst te zoeken via de webportal of mobiele app van uw router. Zoek het op Amazon Kindle-apparaten via Settings > Device infoAmazon Fire TV-streamingapparaten geven deze informatie weer van Settings > System > About > Netwerk

    Hoe identificeer ik apparaten in mijn netwerk met behulp van MAC- en IP-adressen?

    Gebruik het ping-commando om een apparaat op een lokaal netwerk te bereiken en het MAC-adres te vinden. U kunt ook in de instellingen van een bepaald apparaat zoeken naar de MAC- en lokale IP-adressen en deze informatie doorverwijzen in het configuratiescherm van uw router. Meer informatie over het gebruik van een IP-adres om een MAC-adres te vinden.

Aanbevolen: