Een schema instellen om foto's af te spelen op Chromecast

Inhoudsopgave:

Een schema instellen om foto's af te spelen op Chromecast
Een schema instellen om foto's af te spelen op Chromecast
Anonim

Wat te weten

  • Upload foto's naar Google Foto's.
  • Stel Chromecast in op Ambient Mode.
  • Schakel je Chromecast in zonder ernaar te casten en er wordt een diavoorstelling gestart.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een schema instelt om foto's af te spelen op Chromecast.

Foto's plannen naar Chromecast naar TV

De twee stappen die u moet hebben uitgevoerd voordat u doorgaat, is uw Chromecast instellen, inschakelen en aansluiten op uw tv en de foto's die u op Chromecast wilt weergeven, uploaden naar Google Foto's. Als alles klaar is voor gebruik, hoef je maar een paar stappen te nemen om foto's op je tv te plannen.

  1. Open de Google Home app op iOS of Android en selecteer je Chromecast. Tik vervolgens op Personalize Ambient.
  2. Kies op het tabblad Ambient Mode Google Photos.

    Image
    Image
  3. Selecteer hier een Album uit Google Foto's om weer te geven en selecteer vervolgens de gewenste Photos. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw selectie te bevestigen.

    Image
    Image

    Dit zijn je albumkeuzes: Familie en vrienden waar je kunt kiezen uit foto's van mensen. Recente hoogtepunten waar u kunt kiezen uit uw meest recente foto's. Favorieten waar je kunt kiezen uit foto's die je als je favorieten hebt bestempeld. Of u kunt alle privé of gedeelde albums kiezen die u op Google Foto's heeft.

  4. Zodra alles is ingesteld, zet u gewoon uw tv aan, zorgt u ervoor dat deze is ingesteld op de invoer van uw Chromecast en worden uw foto's automatisch weergegeven.

    Hoewel het geen "echte" planning is, kun je een aangepaste Google Home-routine instellen om het scherm van een compatibele smart-tv donker te maken en omgekeerd, zodat je ervoor kunt kiezen om je diavoorstelling te bekijken wanneer je zoals, zolang alles is ingeschakeld en ingesteld. Maar zelfs als het donker is, staan je tv en Chromecast nog steeds aan.

Plannen op Chromecast

Op Chromecast is het niet echt nodig (of een manier) om op traditionele wijze "een schema in te stellen" wanneer u foto's weergeeft. Chromecast geeft foto's weer wanneer deze zich in de Ambient-modus bevindt (zolang deze is geconfigureerd om dit te doen; meer hierover hieronder), die automatisch wordt ingevoerd als deze is ingeschakeld en u niets cast.

Google zal willekeurig door uw Google Foto's-afbeeldingen bladeren, dus u hoeft er niet zelf een bestelling voor te maken. Daarom is het het beste om geen afbeeldingen te selecteren die echt de context nodig hebben om in een bepaalde volgorde te worden weergegeven wanneer u Chromecast gebruikt om uw foto's te laten zien.

Dus, zolang je Chromecast is ingeschakeld, verschijnen je foto's automatisch meteen. En aangezien Chromecasts meestal rechtstreeks worden gevoed door de USB-aansluiting van een tv, hoeft u alleen uw tv aan te zetten om een Chromecast in te schakelen, ervan uitgaande dat de ingang van uw Chromecast op uw tv is geselecteerd.

Bovendien kun je zelfs virtuele assistent-services zoals Google Home gebruiken om je tv aan te zetten, als je een compatibele tv hebt, wat betekent dat het hele proces van het inschakelen van je tv, je Chromecast en het ophalen van je slideshow gaan kan gedaan worden met een app of volledig handsfree wanneer je maar wilt.

FAQ

    Hoe kan ik Chromecast-foto's van de iPhone?

    Je kunt de ingebouwde Foto's-app van je iPhone niet gebruiken met een Chromecast, maar je kunt een tijdelijke oplossing gebruiken. Synchroniseer de afbeeldingen die u wilt weergeven met Google Foto's en gebruik vervolgens de app van uw iPhone om naar de Chromecast te linken.

    Hoe kan ik Chromecast-foto's van een laptop maken?

    Net als bij een iPhone, is de gemakkelijkste manier om foto's naar een Chromecast te sturen met de Google Foto's-app. Maak een map met de afbeeldingen die u wilt weergeven en open deze vervolgens in Google Foto's en selecteer het pictogram Cast.

Aanbevolen: