Verwijder ASCII-teken 127 in Excel

Inhoudsopgave:

Verwijder ASCII-teken 127 in Excel
Verwijder ASCII-teken 127 in Excel
Anonim

De Excel CLEAN-functie verwijdert de meeste niet-afdrukbare tekens, behalve teken 127. Om teken 127 in Excel te verwijderen, gebruikt u een speciale formule die de SUBSTITUTE- en CHAR-functies bevat.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 en Excel voor Mac.

Wat is Unicode-teken 127?

Unicode-teken 127 bestuurt de Delete-toets op het toetsenbord. Het verschijnt als een smal, rechthoekig symbool. Dit teken kan soms ten onrechte verschijnen wanneer u gegevens kopieert en plakt in Excel.

De aanwezigheid van karakter 127 kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder:

  • Opmaakproblemen in een werkblad.
  • Problemen met het sorteren en filteren van gegevens.
  • Rekenproblemen met gegevens die in een formule worden gebruikt.

Hoe Unicode-teken te verwijderen 127

In het voorbeeld Excel-werkblad hieronder bevat cel A2 vier rechthoekige tekens samen met het getal 10. De LEN-functie, die het aantal tekens in een cel telt, laat zien dat cel A2 zes tekens bevat (de twee cijfers voor het getal 10 plus de vier vakjes voor teken 127). Vanwege de aanwezigheid van teken 127 in cel A2, retourneert de optelformule in cel D2 een WAARDE! foutmelding.

Image
Image

Om de gegevens in cel A2 om te zetten in een berekenbare waarde, stelt u de volgende SUBSTITUTE/CHAR-formule in een andere cel in (zoals te zien in cel A3):

=VERVANG(A2, CHAR(127), "")

De formule vervangt de vier 127 tekens uit cel A2 door niets (weergegeven door de lege aanhalingstekens aan het einde van de formule). Als resultaat:

  • Het aantal tekens in cel E3 wordt teruggebracht tot twee voor de twee cijfers in het getal 10.
  • De optelformule in cel D3 retourneert het juiste antwoord van 15 bij het optellen van de inhoud voor cel A3 + B3 (10 + 5).

De SUBSTITUTE-functie zorgt voor de vervanging. De CHAR-functie vertelt de formule welke tekens moeten worden vervangen.

Niet-onderbrekende spaties uit een werkblad verwijderen

Net als niet-afdrukbare tekens, kan de vaste spatie ( ) ook problemen veroorzaken met berekeningen en opmaak in een werkblad. Het Unicode-codenummer voor vaste spaties is 160.

Niet-afbrekende spaties worden veelvuldig gebruikt in webpagina's. Als gegevens vanaf een webpagina naar Excel worden gekopieerd, kunnen vaste spaties in een werkblad worden weergegeven. Het verwijderen van vaste spaties kan worden gedaan met behulp van een formule die de functies SUBSTITUTE, CHAR en TRIM combineert.

Unicode vs. ASCII-tekens

Elk teken op een computer (afdrukbaar en niet-afdrukbaar) heeft een nummer dat bekend staat als de Unicode-tekencode of -waarde. Een andere oudere tekenset die bekend staat als ASCII, wat staat voor de American Standard Code for Information Interchange, is opgenomen in de Unicode-set. Als gevolg hiervan zijn de eerste 128 tekens (0 tot 127) van de Unicode-set identiek aan de ASCII-set.

Veel van de eerste 128 Unicode-tekens worden besturingstekens genoemd omdat deze door computerprogramma's worden gebruikt om randapparatuur zoals printers te besturen. Deze tekens zijn niet bedoeld voor gebruik in Excel-werkbladen en kunnen, indien aanwezig, verschillende fouten veroorzaken.

Aanbevolen: