Hoe verwijder of voeg je rasterlijnen toe in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe verwijder of voeg je rasterlijnen toe in Excel
Hoe verwijder of voeg je rasterlijnen toe in Excel
Anonim

Heeft u zich bij het maken van een Microsoft Excel-spreadsheet ooit afgevraagd hoe de kleine verticale en horizontale lijntjes heten? Ze worden rasterlijnen genoemd en deze lijnen vormen tabellen en cellen. Ze vormen een integraal onderdeel van de basisfuncties van Excel door u uw gegevens in kolommen en rijen te laten ordenen. Rasterlijnen zorgen er ook voor dat u geen celranden hoeft te maken om ervoor te zorgen dat uw gegevens gemakkelijk leesbaar zijn. Daarom is het goed om te weten hoe u Excel-rasterlijnen kunt toevoegen of verwijderen.

Wat zijn rasterlijnen en hoe werken ze?

De meeste Excel-spreadsheets worden standaard geleverd met zichtbare rasterlijnen. Het is echter mogelijk dat u een spreadsheet ontvangt van een collega of vriend waarvan de rasterlijnen niet zichtbaar zijn. U kunt ook besluiten dat uw gegevens er beter uitzien zonder dat de rasterlijnen door andere gebruikers worden gezien. Hoe dan ook, het toevoegen of verwijderen van rasterlijnen is eenvoudig en kost niet veel tijd.

Met verschillende methoden kunt u rasterlijnen weergeven of verbergen in Excel 2019, Microsoft 365 en Excel 2016. Deze omvatten het wijzigen van de kleur van de rasterlijnen zelf, het wijzigen van de vulkleur van het werkblad, het verbergen van de rasterlijnen in specifieke tabellen en cellen, en het tonen of verbergen van de rasterlijnen voor het hele werkblad.

Verander de kleur van Excel-rasterlijnen voor het hele werkblad

Of je nu je rasterlijnen nodig hebt om meer op te vallen of ze uit het zicht wilt verwijderen, je kunt de standaard rasterlijnkleur gemakkelijk wijzigen.

De standaardkleur van rasterlijnen in werkbladen is lichtgrijs, maar u kunt de kleur wijzigen in wit om uw rasterlijnen te verwijderen. Als je ze weer zichtbaar wilt maken, ga je gewoon terug naar het menu en selecteer je een nieuwe kleur.

  1. Ga in het werkblad waarvan u de rasterlijnkleuren wilt wijzigen naar File > Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer Geavanceerd.

    Image
    Image
  3. Gebruik onder de Weergaveopties voor dit werkblad de Rasterkleur vervolgkeuzemenu om de gewenste kleur te selecteren.

    Image
    Image

    Na het selecteren van de gewenste kleur, moeten gebruikers van Excel 2016 OK selecteren om hun keuze te bevestigen.

Verander de vulkleur om Excel-rasterlijnen te verwijderen

  1. Klik op Selecteer alles (het driehoekje in de linkerbovenhoek van het werkblad) of druk op Ctrl+A.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het tabblad Home Opvulkleur en kies vervolgens de witte optie. Alle rasterlijnen worden aan het zicht onttrokken.

    Image
    Image

    In Microsoft Excel wordt het menu Vulkleur weergegeven door een verfemmerpictogram.

  3. Als u de rasterlijnen wilt retourneren, selecteert u het hele werkblad en selecteert u Geen opvulling in het menu Opvulkleur om de opvulling te verwijderen en de rasterlijnen weer zichtbaar te maken.

    Image
    Image

Hoe rasterlijnen voor bepaalde kolommen en rijen te verbergen

Er kunnen momenten zijn dat je alleen een bepaald gedeelte van de rasterlijnen wilt laten verwijderen om visuele nadruk te leggen voor degenen die het bekijken.

  1. Kies de groep cellen waar u de rasterlijnen wilt verwijderen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde cellen en selecteer Cellen opmaken. U kunt ook op Ctrl+1 drukken om naar het menu te gaan.

    Image
    Image
  3. In het Format Cells dialoogvenster, selecteer de Border tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer white in het vervolgkeuzemenu voor kleuren en selecteer vervolgens Outside en Inside in de Presets groep.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK om uw selecties te bevestigen.

Hoe u rasterlijnen voor het hele werkblad in- en uitschakelt

Af en toe krijg je een spreadsheet van een vriend of collega waarvan de rasterlijnen zijn verwijderd of onzichtbaar zijn gemaakt. Er zijn twee opties om snel en eenvoudig rasterlijnen voor de hele spreadsheet te herstellen.

  1. Open de spreadsheet met de verwijderde rasterlijnen.

    Als u meer dan één werkblad moet selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt en selecteert u de relevante bladen onderaan de werkmap.

  2. Selecteer het tabblad View en selecteer vervolgens het vak Gridline om alle rasterlijnen te herstellen.

    Image
    Image
  3. U kunt ook Pagina-indeling selecteren en vervolgens onder de Gridlines instellingen View selecteren.

    Image
    Image

Aanbevolen: