Wie koopt de cameratelefoon van Leica?

Inhoudsopgave:

Wie koopt de cameratelefoon van Leica?
Wie koopt de cameratelefoon van Leica?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Leitz Phone 1 is Sharp's Aquos Android-telefoon met een nieuwe shell en bijgewerkte software.
  • De telefoon heeft een enorme sensor van één inch.
  • De telefoon van Leica is alleen beschikbaar in Japan.
Image
Image

Leica's nieuwste smartphone is een opnieuw gelanceerde Sharp Aquos R6 met een aangepaste interface en een grote, ronde, metalen lensdop. Ja, een lensdop.

Leica staat bekend om twee dingen. Extreem hoge kwaliteit camera's en nog extremere prijzen. De goedkoopste body uit de M-serie kost $ 7.795,- zonder lens, en de gebruikte markt is even hoog: deze onbruikbare, door brand beschadigde M4 uit 1968 werd in mei op een veiling voor £ 1.488 ($ 2.070) verkocht. De nieuwe Leitz Phone 1 is daarentegen gewoon een andere Android-telefoon, zij het een met een grote camerasensor. Wat is er aan de hand?

“Leitz Phone 1 is een rebadged Sharp Aquos R6. Leica probeert het rebadge-gedeelte echter niet te verbergen', zegt Eden Cheng, oprichter van softwarebedrijf WeInvoice. vertelde Lifewire via e-mail. "[Smartphonebedrijf SoftBank] demonstreerde met trots de telefoon naast de Aquos R6 in de keynote, en Leica heeft talloze aanpassingen aangebracht aan het hele ontwerp van de telefoon."

De basis

De Leitz Phone 1 (Leitz is het moederbedrijf van Leica) heeft een aangepaste lensarray en een nieuwe aangepaste gebruikersinterface. Het heeft een 1-inch, 20 megapixel, ƒ1.9 camera, een Qualcomm Snapdragon 888-processor, 256 GB opslag en 12 GB RAM. De Leica-versie plaatst zijn lenzen in een cirkelvormige koepel, in plaats van Sharp's rechthoekige ontwerp, en voegt een magnetische lensdop toe.

Image
Image

Over die lensdop. Wat is het punt? Het lijkt een gimmick, een die de zakelijkheid alleen maar in de weg staat, totdat je hem verliest. En terwijl cameragebruikers hun lenzen graag beschermen, gooien telefoongebruikers hun handsets in tassen en zakken zonder de lens te beschadigen, en zonder andere problemen dan een enkele veeg van vingervet.

Wie koopt dit?

Leica-camera's zijn een ambitieus product voor veel fotografen, amateurs en professionals. Dat komt door de prijs (duur moet beter zijn, toch?), Bouwkwaliteit en de ongelooflijke lenzen van Leica. En hoewel de functies van Leica ernstig ontbreken in vergelijking met andere camera's, is wat er is prachtig ontworpen en eenvoudig te gebruiken.

“Het is een heel oude trend: je bekende merknaam uitlenen die wordt geassocieerd met kwaliteit en waarde om het imago van een product te vergroten.”

Het punt is dat niets van dat alles van toepassing is op de Leitz Phone 1. Ja, het heeft een Leica-lens, maar dat geldt ook voor de standaard Sharp Aquos-versie. Er is één technisch voordeel ten opzichte van andere Android-telefoons. De Leitz Phone 1 wordt geleverd met "Leitz Looks", oftewel filters. Deze benadrukken zwart-witafbeeldingen, maar er zijn ook enkele kleurenlooks. Dit is een leuke manier om weg te komen van de oververzadigde beelden in tv-showroomstijl die je van veel Android-camera's krijgt.

Dat brengt ons bij de andere kopers van Leica-camera's. Verzamelaars en merkbewuste shoppers. Leica's zijn gemakkelijk te herkennen aan het iconische rode stip-logo. Het bedrijf laat het soms weg van de camera uit de M-serie, maar wanneer Leica een merk-crossover als deze doet, maakt die rode stip deel uit van de deal. Het is de Nike-swoosh van de camerawereld en mensen laten het graag zien.

Image
Image

"Het is een heel oude trend: je bekende merknaam lenen die wordt geassocieerd met kwaliteit en waarde om het imago van een product te vergroten", zegt de in Berlijn gevestigde software-engineer en muzikant "DirkPeh" in de DP Beoordelingsforums.“Ik denk dat het enige dat Leica produceert de lens is. Al het andere, inclusief de sensor, is gemaakt door andere bedrijven.”

Dan zijn er de looks van de Leitz Phone 1. Het is een schoonheid. De Aquos is gewoon een andere afgevlakte kiezelsteen van een handset. De Leica is een satijnzwarte monoliet, met scherpe, vierkante randen die lijken op de Leica M-camera's.

Branding Oefening

Uiteindelijk is Leica nu net zo goed een luxe modemerk als een cameramaker. En telefoons zoals deze zijn het Leica-equivalent van Ferrari-jassen of Porsche-broodroosters (ja, je leest het goed).

De Aquos lijkt een degelijke Android-telefoon te zijn, en Leica's softwareverbeteringen en het ontwerp van de behuizing maken het nog beter. Het is op geen enkele manier een Leica-camera, maar dit is waarschijnlijk niet bedoeld voor fotografen. Serieuze telefooncamera's zullen kiezen voor de iPhone en Google Pixel, met hun geweldige camera's en beeldverwerkingstrucs.

Nee, bij deze Leica gaat het erom er goed uit te zien en dat aan mensen te laten weten. Gelukkig ziet het toestel er wel goed uit. Echt heel goed.

Aanbevolen: