AAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
AAF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een AAF-bestand is een Advanced Authoring Format-bestand.
  • Open er een met After Effects of Premiere Pro.
  • Converteer naar media-indelingen met AnyVideo Converter HD.

Dit artikel beschrijft wat een AAF-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een ander bestandsformaat zoals MP3, MP4 of WAV.

Wat is een AAF-bestand?

Een bestand met de AAF-bestandsextensie is een Advanced Authoring Format-bestand. Het bevat complexe multimedia-informatie zoals video- en audioclips, evenals metadata-informatie voor die inhoud en dat project.

De meeste videobewerkingsprogramma's gebruiken eigen formaten voor hun projectbestanden. Wanneer meerdere programma's het importeren en exporteren van AAF-bestanden ondersteunen, is het gemakkelijk om de werkinhoud van een project van de ene applicatie naar de andere te verplaatsen.

Image
Image

Het formaat is ontwikkeld door de Advanced Media Workflow Association en wordt gestandaardiseerd door de Society of Motion Picture and Television Engineers.

AAF is ook een afkorting voor anti-aliasing filter, maar dat heeft niets te maken met het bestandsformaat dat op deze pagina wordt beschreven. De internetta altermen als vriend en altijd en voor altijd kunnen ook worden afgekort tot AAF.

Hoe een AAF-bestand te openen

Er bestaan verschillende programma's die compatibel zijn met AAF-bestanden, waaronder Adobe's After Effects en Premiere Pro, Apple's Final Cut Pro, Avid's Media Composer (voorheen Avid Xpress), Sony's Vegas Pro en meer. Deze programma's gebruiken het bestand om projectinformatie te importeren uit een ander AAF-ondersteunend programma of om het te exporteren voor gebruik in een ander.

Bekijk de instructies van Adobe voor het importeren van AAF-projecten uit Avid Media Composer als u hulp nodig hebt bij het exporteren van een AAF-bestand vanuit de software van Avid en het importeren in Premiere Pro.

Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie een teksteditor (zoals een uit onze lijst met beste gratis teksteditors) de inhoud van het bestand mogelijk correct kan weergeven. Dit is echter waarschijnlijk niet het geval met AAF-bestanden. In het beste geval kun je wat metadata of bestandskopinformatie in een teksteditor bekijken, maar gezien de multimediacomponenten van dit formaat, betwijfelen we ten zeerste of een teksteditor je iets nuttigs zal laten zien.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding om te wijzigen welk programma wordt geopend wanneer u dubbelklikt -klik op een AAF-bestand in Windows.

Een AAF-bestand converteren

De software van hierboven die het bestand kan openen, kan het waarschijnlijk ook exporteren naar OMF (Open Media Framework), een vergelijkbaar formaat.

Het converteren van AAF-bestanden naar multimediabestandsindelingen zoals MP3, MP4, WAV, enz., kan worden gedaan met AnyVideo Converter HD en waarschijnlijk met andere videoconversieprogramma's. Mogelijk kunt u het bestand ook naar deze indelingen converteren door het in een van de bovenstaande programma's te openen en vervolgens de ingebouwde optie voor exporteren/opslaan te gebruiken.

Als je geen gratis AAF-converter kunt vinden die werkt, is AATranslator misschien een goed alternatief. Zorg ervoor dat u de verbeterde versie koopt.

Kan het nog steeds niet openen?

Als de hierboven genoemde programma's uw bestand niet openen, controleer dan of u geen andere bestandsextensie voor deze verwart. AAF bestaat uit twee veel voorkomende letters die in veel andere bestandsextensies worden gebruikt.

AAC, AXX, AAX (Audible Enhanced Audiobook), AAE (Sidecar Image Format), AIFF, AIF en AIFC lijken bijvoorbeeld ten onrechte gerelateerd te zijn aan AAF-bestanden. U krijgt hoogstwaarschijnlijk een foutmelding als u een van die bestanden probeert te openen in een van de hierboven gelinkte openers, en vice versa.

Aanbevolen: