De Galaxy Note 21 is dood: hier is wat het had kunnen zijn

Inhoudsopgave:

De Galaxy Note 21 is dood: hier is wat het had kunnen zijn
De Galaxy Note 21 is dood: hier is wat het had kunnen zijn
Anonim

Hoe graag we de Galaxy Note 21 ook hadden willen verwelkomen, de phablet-line-up van Samsung is ten einde en vervangen door hun andere apparaten met een groot scherm en ingebouwde S Pen-ondersteuning, zoals de S22 Ultra. Als deze telefoon was aangekomen, had deze mogelijk een biometrische sensor onder het scherm, 5G en een camera onder het scherm gehad.

Image
Image
Samsung Galaxy Note 21 Ultra renders.

LetsGoDigital

Zal de Samsung Galaxy Note 21 ooit komen?

Maandenlang twijfelden geruchten aan de realiteit van een andere Note. Sommigen hoopten op een release en anderen beweerden dat de Note 21 nog leefde sinds de S22 Ultra zijn plaats innam met zijn ingebouwde S Pen-slot.

Zoals gemeld door Engadget begin 2021: Samsung co-CEO zei: "De timing van de lancering van het Note-model kan worden gewijzigd, maar we streven ernaar om volgend jaar een Note-model uit te brengen."

Vervolgens verklaarde een latere update (eind 2021), volgens ET News, dat was bevestigd dat " de Galaxy Note-serie was uitgesloten van het jaarlijkse productieplan voor smartphones in 2022."

In januari 2022 liet Samsung doorschemeren dat de Note dood was, toen president TM Roh dit zei:

Tijdens Unpacked in februari 2022 laten we je kennismaken met het meest opmerkelijke apparaat uit de S-serie dat we ooit hebben gemaakt. De volgende generatie Galaxy S is er en brengt de beste ervaringen van onze Samsung Galaxy samen in één ultiem apparaat.

Eindelijk waren de laatste woorden die de dood van de Galaxy Note bevestigden, opnieuw van Roh. In een commentaar op verslaggevers op MWC 2022 zei hij dat de "Galaxy Note in de toekomst als Ultra zal uitkomen".

De Note 10 en Note 20 arriveerden in augustus 2019 en 2020, dus een vergelijkbaar tijdschema zou logisch zijn geweest voor 2021. Maar gezien die officiële opmerkingen en het feit dat er in 2021 geen nieuwe Note was, ligt het voor de hand conclusie is dat de telefoon dood is, vervangen door grotere toestellen zoals foldables en toekomstige Galaxy S-telefoons. De 2020 Galaxy Note 20 Ultra en Note 20 zijn Samsung's laatste telefoons van het merk Note.

Wat de Galaxy Note 21 zou kunnen kosten

$ 999,99 is waar de nieuwste Galaxy Note mee werd gelanceerd, dus we hadden hetzelfde verwacht voor het Note 21-basismodel. Het grotere Ultra-model kost $ 300 meer en zou hoogstwaarschijnlijk zijn geweest hoe Samsung de nieuwere Note Ultra had geprijsd als ze een premiummodel uitbrachten.

Ter vergelijking: de goedkopere S22 werd gelanceerd voor $ 799, terwijl de 1 TB S22 Ultra $ 1599 kostte.

Zie Samsung's Galaxy Note Phones-pagina voor hun aanbod.

Samsung Galaxy Note 21 Functies

De Note 21 komt niet. Desalniettemin zijn er enkele dingen die we kunnen speculeren over wat de functies van de telefoon zouden hebben gekregen van de andere apparaten van Samsung en onze verwachtingen over opkomende technologie op dat moment.

Dat gezegd hebbende, we hadden niet veel veranderingen verwacht. Het was bekend dat de scheidingslijn tussen de Galaxy S- en Note-telefoons zo vaag was dat er geen reden meer zou zijn om een nieuwe Note uit te brengen.

Behalve het voor de hand liggende feit dat het de S Pen zou hebben ondersteund, had deze Note ook een in-display, ultrasone vingerafdrukscanner kunnen hebben. Dat is hoe de nieuwste Note je vingerafdruk leest, dus we kunnen alleen maar aannemen dat dit precies is hoe het in deze telefoon zou werken.

De belangrijkste verandering zou een camera onder het scherm zijn geweest. Moderne camera's aan de voorzijde die buiten het scherm van de telefoon rusten, vereisen een ontwerp met perforaties, en dat is hoe de Note 20 het doet. De manier om dat te omzeilen is om de camera onder het scherm te plaatsen, wat volgens LetsGoDigital iets is dat we met deze telefoon hadden kunnen zien.

Image
Image
Note 21 Ultra under-display camera renderen.

LetsGoDigital

Samsung Galaxy Note 21 specificaties en hardware

Alle nieuwe telefoons en tablets (ja, zelfs phablets) gaan in de richting van 5G. Het is sneller dan oudere netwerken, en het is niet meer dan normaal dat nieuwe technologie aan boord springt, dus net als de S22 hadden we zeker een 5G-versie van de Galaxy Note 21 gezien.

De basismodellen van de Note 20 en 10 werden geleverd met 8 GB RAM en de duurdere versies met 12 GB. We hadden verwacht dat dit hetzelfde zou blijven voor de Note 21. Wat de opslag betreft, hoopten we een optie van 1 TB te zien, wat twee keer zoveel zou zijn als de ondersteuning van de huidige modellen. Samsung verwijderde de microSD-kaartsleuf bij de S21-serie, dus we verwachtten dat ze hetzelfde zouden doen met de Note 21.

Android 12 of Android 13 was een gegeven, afhankelijk van wanneer de telefoon zou zijn uitgebracht.

Als er een oplader bij zat, zouden geruchten gaan dat het een 65W-adapter zou zijn geweest, die sneller zou kunnen worden opgeladen dan de huidige 25W-adapter.

LetsGoDigital heeft enkele renders gemaakt van hoe een nieuwe Galaxy Note Ultra eruit zou zien. Hun visie is een 108MP camerakop met een f/1.8 lens, een 12-megapixel ultragroothoekcamera en een paar 10MP telefotocamera's.

Hier is er nog een met een klein scherm aan de achterkant:

Aanbevolen: