Hoe verwijder je je verjaardag van Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe verwijder je je verjaardag van Facebook
Hoe verwijder je je verjaardag van Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Website: uw profiel > Over > Contact en basisinformatie.
  • App: menu > uw profiel > Bewerk openbare details > Bewerk uw Info-info.
  • Je kunt je verjaardag verbergen voor vrienden, maar je kunt hem niet helemaal verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je je verjaardag van Facebook kunt halen, zodat vrienden of het publiek je verjaardag en/of geboortejaar niet kunnen zien. We dekken het verwijderen van je verjaardag op de website of de mobiele app.

Hoe haal je je verjaardag van Facebook?

De stappen zijn bijna identiek, of je het nu vanaf een computer of de app doet:

Verberg je verjaardag op Facebook via de website

Ga naar je profielinstellingen, naar de Contact en basisinfo sectie, om te wijzigen wie je verjaardag, maand/dag of jaar kan zien.

  1. Bezoek je profiel door je afbeelding rechtsboven op de pagina te selecteren.
  2. Selecteer het tabblad Over onder je omslagfoto en profielafbeelding.
  3. Kies Contact en basisinfo aan de linkerkant.

    Image
    Image
  4. Vind je verjaardag aan de rechterkant, onder Basic info, en selecteer het potloodpictogram ernaast.

    Image
    Image
  5. Selecteer nogmaals de publieksknop naast je verjaardag.

    Image
    Image
  6. Hier staan alle mogelijke doelgroepen waarvoor je je verjaardag zichtbaar kunt maken.

    Als je wilt voorkomen dat iedereen behalve jij het ziet, kies je Alleen ik. Als het al is ingesteld op Public, maar je wilt er zeker van zijn dat alleen je vrienden je verjaardag kunnen zien, selecteer dan Friends.

    Image
    Image

    Je kunt hetzelfde doen voor je geboortejaar op hetzelfde scherm.

  7. Klik op Opslaan.

Verberg je verjaardag in de app

Het bewerken van je verjaardagsprivacy-instellingen vanuit de mobiele app is net zo eenvoudig als op de website. Je moet je openbare Facebook-gegevens bewerken om de zichtbaarheidsoptie voor je verjaardag te vinden.

  1. Open het menu door rechtsboven op je afbeelding te tikken en vervolgens je profiel in het menu te kiezen.
  2. Selecteer Bewerk openbare details.
  3. Scroll naar beneden en kies Edit Your About Info.

    Image
    Image
  4. Veeg naar het gebied Basisinfo waar je je verjaardag ziet en tik op Bewerken.
  5. Tik op de knop rechts van je verjaardag om je opties te zien. Kies Vrienden om te voorkomen dat het publiek je verjaardag ziet, of Meer opties > Alleen ik om je verjaardag te verbergen verjaardag van je Facebook-vrienden.

    Gebruik de knop naast Geboortejaar als je de privacy-instellingen wilt wijzigen voor het jaar waarin je geboren bent.

  6. Tik onderaan op Opslaan.

    Image
    Image

Kun je je verjaardag van Facebook verwijderen?

Ja en nee, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Je kunt je verjaardag verwijderen met behulp van de bovenstaande instructies, om het in wezen uit het publieke oog te wissen. Je kunt het verbergen voor je Facebook-vrienden en anderen door Alleen ik te kiezen tijdens die stap.

Je kunt je verjaardag echter niet volledig verwijderen. Facebook moet weten hoe oud je bent, dus je zult merken dat er geen knop "verjaardag verwijderen" of "geen verjaardag" op dat scherm staat. In plaats daarvan kun je alleen bepalen wie het te zien krijgt.

Wat gebeurt er als je je verjaardag op Facebook verbergt?

Het is simpel: als je je verjaardag verbergt voor vrienden en het publiek, dan kan alleen jij het zien op je profiel.

Wat is de grootste verandering? Je vrienden zullen niet op de hoogte worden gebracht van je verjaardag wanneer deze zich voordoet, en wanneer ze op Facebook naar de verjaardagen van hun vrienden zoeken, wordt die van jou niet vermeld. Als je de aandacht niet leuk vindt, zal het verwijderen van je verjaardag van je account voorkomen dat andere gebruikers de exacte maand, dag en/of jaar zien die je hebt verborgen.

Een ander gevolg is privacy. Als je meer een lurker bent op Facebook dan een echte gebruiker, maakt het verbergen van je verjaardag het voor iemand veel moeilijker om te weten wie je bent. Als iemand Facebook gebruikt om je online te vinden, en ze zijn op je profiel gestuit en kunnen je volledige geboortedatum zien, dan wordt het vrij duidelijk dat jij het bent.

Natuurlijk is dit geen permanente beslissing. Je kunt je verjaardag zo vaak verbergen en zichtbaar maken als je wilt door de bovenstaande stappen te volgen.

Verjaardagswaarschuwingen van vrienden uitschakelen

Net als het verbergen van je eigen verjaardag voor de accounts van je vrienden, kun je waarschuwingen over hun verjaardagen verbergen voor je account. Doe dit als je niet graag herinnerd wordt aan hun verjaardagen, of als je de verjaardagen van je vrienden liever handmatig wilt zien.

  1. Als je op de Facebook-website bent, gebruik dan de pijl rechtsboven om naar Instellingen & privacy > Instellingen > Meldingen. Een andere manier om daar te komen is door naar je instellingen voor Facebook-meldingen te gaan.

    Als je in de app bent, open je het menu bovenaan en ga je naar Instellingen en privacy > Instellingen >Profielinstellingen > Meldingsinstellingen.

  2. Selecteer Birthdays uit de lijst, en zet de Sta meldingen toe op Facebook in de uit-positie.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn verjaardag op Facebook?

    Ga in de app naar je profiel en tik vervolgens op Bekijk je Info over en selecteer vervolgens Bewerken naastBasisinfo Voer een nieuwe verjaardag in en selecteer onderaan Opslaan . Ga op de website naar uw profiel, selecteer het tabblad Over > Contact en Basisinfo en selecteer vervolgens het potlood item naast je verjaardag.

    Hoe kom ik erachter hoe iemand jarig is op Facebook?

    Als de persoon wiens verjaardag je zoekt, zowel ingevoerd als zichtbaar is, zie je dit op zijn profiel. Controleer de Over tab.

Aanbevolen: