Hoe verwijder ik mijn Windows-wachtwoord?

Inhoudsopgave:

Hoe verwijder ik mijn Windows-wachtwoord?
Hoe verwijder ik mijn Windows-wachtwoord?
Anonim

Het is helemaal niet moeilijk om het wachtwoord van je Windows-account te verwijderen. Nadat u uw wachtwoord heeft verwijderd, hoeft u zich niet meer aan te melden bij Windows wanneer uw computer opstart.

Iedereen in uw huis of kantoor heeft volledige toegang tot alles op uw computer nadat u uw wachtwoord hebt verwijderd, dus dit is niet erg veiligheidsbewust om te doen.

Als u zich er echter geen zorgen over maakt dat anderen fysiek toegang hebben tot wat ze willen op uw computer, zou het verwijderen van uw wachtwoord geen probleem voor u moeten zijn en zal de starttijd van uw computer zeker versnellen.

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je de onderstaande methode niet gebruiken. Het standaard "verwijder uw wachtwoord"-proces vereist dat u toegang heeft tot uw Windows-account.

In plaats van je wachtwoord volledig te verwijderen, kun je Windows configureren om automatisch in te loggen. Op deze manier heeft je account nog steeds een wachtwoord, maar wordt er nooit om gevraagd wanneer Windows start.

Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt verwijderen

U kunt het wachtwoord van uw Windows-account verwijderen via Instellingen of Configuratiescherm, afhankelijk van welk besturingssysteem u heeft. Volg de onderstaande aanwijzingen voor die methode of ga helemaal onderaan deze pagina voor hulp bij het verwijderen van het Windows-wachtwoord uit de opdrachtprompt.

In deze handleiding wordt beschreven hoe u het wachtwoord van een lokaal gebruikersaccount in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP kunt uitschakelen.

Een Windows 11-wachtwoord verwijderen

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Kies Accounts in het linkermenu en vervolgens Aanmeldopties aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Open het Password menu en selecteer Change.

    Image
    Image
  4. Typ het huidige wachtwoord, gevolgd door Volgende.

    Image
    Image

    Als je dit scherm niet ziet, gebruik je een Microsoft-account om in te loggen en kun je authenticatie voor dat account niet uitschakelen. Het beste wat u kunt doen, is een lokaal gebruikersaccount maken.

  5. Kies Volgende nog een keer, zonder iets in de tekstvakken te typen. Als u deze velden leeg laat, wordt het wachtwoord vervangen door een lege.

    Image
    Image
  6. Selecteer Finish op het laatste scherm om op te slaan. U kunt nu Instellingen afsluiten.

Een Windows 10- of Windows 8-wachtwoord verwijderen

  1. Open Configuratiescherm. Op aanraakinterfaces is de gemakkelijkste manier via de link in het menu Start (of het scherm Apps in Windows 8), maar het hoofdgebruikersmenu is waarschijnlijk sneller als je een toetsenbord of muis hebt.

    Image
    Image
  2. Selecteer in Windows 10 Gebruikersaccounts (het heet Gebruikersaccounts en Family Safety in Windows 8).

    Als de instelling Weergeven op op Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen staat, ziet u deze link niet. Kies in plaats daarvan Gebruikersaccounts en ga verder met stap 4.

  3. Selecteer Gebruikersaccounts.
  4. Kies Wijzigingen aanbrengen in mijn account in pc-instellingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Aanmeldopties aan de linkerkant.

    Image
    Image
  6. Selecteer Change in de Password sectie.

    Image
    Image
  7. Typ uw huidige wachtwoord in het tekstvak op het volgende scherm en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  8. Kies Next nogmaals op de volgende pagina, maar vul geen informatie in. Als u een leeg wachtwoord invoert, wordt het oude wachtwoord vervangen door een leeg wachtwoord.

    Image
    Image
  9. U kunt het geopende venster sluiten met de Finish-knop en het venster Instellingen verlaten.

Een Windows 7-, Vista- of XP-wachtwoord verwijderen

  1. Ga naar Start > Configuratiescherm.
  2. Kies in Windows 7 User Accounts and Family Safety (het heet User Accounts in Vista en XP).

    Als u de weergave Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen van het Configuratiescherm in Windows 7 bekijkt, of als u Vista of XP gebruikt en de klassieke weergave hebt ingeschakeld, opent u gewoon Gebruikersaccountsen ga verder met stap 4.

  3. Open Gebruikersaccounts.
  4. In het gebied Wijzigingen aanbrengen in uw gebruikersaccount van het venster Gebruikersaccounts selecteert u Uw wachtwoord verwijderen In Windows XP heet het venster Gebruikersaccounts en is er een extra stap: Selecteer in het gedeelte of kies een account om te wijzigen uw gebruikersnaam voor Windows XP en kies Verwijder mijn wachtwoord
  5. Voer in het tekstvak op het volgende scherm uw huidige Windows-wachtwoord in.
  6. Selecteer Remove Password om te bevestigen dat u uw Windows-wachtwoord wilt verwijderen.
  7. U kunt nu alle geopende vensters sluiten die verband houden met gebruikersaccounts.

Het Windows-wachtwoord verwijderen met de opdrachtprompt

De bovenstaande instructies zijn de "juiste" manier om het Windows-wachtwoord uit te schakelen, maar u kunt ook de opdracht net user gebruiken via de opdrachtprompt.

Open een verhoogde opdrachtprompt in elke versie van Windows (Windows 11 tot en met XP) en typ het volgende, waarbij u gebruikersnaam (aanhalingstekens zijn nodig als er spaties zijn) vervangt door de juiste voor uw computer:


net gebruiker "gebruikersnaam" ""

Na het indrukken van Enter zou u een succesbericht moeten zien. U kunt de opdrachtprompt op dat moment afsluiten.

Image
Image

Er is geen spatie tussen de laatste twee aanhalingstekens. Schrijf ze een voor een op om de gebruiker een leeg wachtwoord te geven. Als u daar een spatie plaatst, moet de gebruiker een spatie invoeren om in te loggen.

Aanbevolen: