Het wachtwoord opnieuw instellen op een HP-laptop

Inhoudsopgave:

Het wachtwoord opnieuw instellen op een HP-laptop
Het wachtwoord opnieuw instellen op een HP-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de wachtwoordherstelstappen van Microsoft om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Laat iemand anders inloggen die een beheerdersaccount heeft (dat accounttype kan wachtwoorden opnieuw instellen).
  • Commerciële wachtwoordherstelsleutels zijn een haalbaar alternatief.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw Windows 10-wachtwoord kunt resetten of herstellen, zodat u het kunt ontgrendelen, en hoe u het inlogscherm helemaal kunt omzeilen.

Hoe ontgrendel je een HP-laptop als je het wachtwoord bent vergeten?

Microsoft-account

Het vergeten van je Windows 10-wachtwoord is niet het einde van de wereld, en het is relatief eenvoudig te herstellen als je een Microsoft-account gebruikt. Zolang je toegang hebt tot het e-mailadres van je Microsoft-account en, indien nodig, een authenticatiesysteem met twee factoren, kun je deze stappen gebruiken om je wachtwoord te herstellen met behulp van de herstelservice voor Microsoft-accounts.

Lokale Windows-account

Als je een lokaal Windows-account gebruikt, hebben Windows 10 versie 1803 en nieuwer ook de mogelijkheid om herstelvragen te stellen, dus gebruik die als ze beschikbaar zijn. Als u deze niet hebt of een oudere versie van Windows gebruikt, zijn er nog enkele opties die u kunt gebruiken om het wachtwoord te herstellen of te wijzigen. Het gemakkelijkst is om een eerder gemaakte wachtwoordhersteldiskette of USB-drive te gebruiken. Als je er nu een wilt maken, volg dan de instructies van Microsoft om een resetdiskette te maken.

  1. Probeer in te loggen met een willekeurig wachtwoord, en wanneer u wordt verteld dat het onjuist is, selecteert u OK.
  2. Plaats de wachtwoordherstelschijf of het USB-station. De wizard Wachtwoord opnieuw instellen wordt dan gestart.
  3. Selecteer desgevraagd de USB-schijf met de wizard Wachtwoord opnieuw instellen erop geïnstalleerd in het vervolgkeuzemenu.
  4. Volg de instructies op het scherm om een nieuw wachtwoord en wachtwoordhint te maken.

Hoe ontgrendel je een HP-laptop als je het wachtwoord bent vergeten zonder schijf?

Je hebt geen schijf nodig om het wachtwoord van je HP-laptop te herstellen als je een Microsoft-account of een lokaal Windows-account met beveiligingsvragen hebt. Gebruik gewoon de optie voor wachtwoordherstel op het scherm om uw wachtwoord te herstellen of opnieuw in te stellen.

Als u een lokaal account gebruikt en geen opties voor wachtwoordherstel of een wachtwoordhersteldiskette of USB hebt, is de volgende beste methode om een alternatief beheerdersaccount te gebruiken. Als een andere gebruiker kan inloggen met beheerderstoegang, laat dan een andere gebruiker uw wachtwoordinformatie wijzigen.

Als dat geen optie blijkt te zijn, zijn er commerciële USB-drives met wachtwoordherstel die het overwegen waard zijn. Met deze tools krijgt u toegang tot beheertools waarmee u het wachtwoord van uw HP-laptop opnieuw kunt instellen zonder de lokale installatie of persoonlijke bestanden te beïnvloeden.

Als geen van de bovenstaande opties voor u werkt, of als u de laptop gewoon opnieuw wilt gebruiken en u niet geïnteresseerd bent in het Windows-account, kunt u de laptop altijd opnieuw instellen en opnieuw beginnen.

Hoe omzeil ik het vergrendelscherm op mijn HP-laptop?

De enige manier om permanent een inlogscherm te omzeilen, is door vanuit je account wijzigingen aan te brengen in je Windows-instellingen. Voordat u dat doet, moet u toegang krijgen tot het account zelf. Gebruik de bovenstaande methoden om toegang te krijgen en volg deze stappen:

  1. Zoek naar netplwiz in Windows Search en selecteer het bijbehorende resultaat.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw Windows-account en verwijder het vinkje bij Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken. Selecteer Toepassen en vervolgens OK.

    Image
    Image

    Je kunt dan het inlogscherm in de toekomst omzeilen.

FAQ

    Hoe reset ik het beheerderswachtwoord op mijn HP laptop?

    Als je je beheerderswachtwoord bent vergeten, probeer dan in te loggen op de computer met een geldig account, ga dan naar de opdrachtprompt en typ net user Je ziet een lijst met accounts. Typ vervolgens net user administrator Typ vervolgens net user [ elk account op de vorige lijst]. Voer desgevraagd een wachtwoord in en voer het opnieuw in wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen. Probeer in te loggen met uw nieuwe beheerderswachtwoord.

    Hoe reset ik mijn wachtwoord op een HP laptop met Windows 7?

    Navigeer naar het Configuratiescherm en selecteer Gebruikersaccounts en vervolgens Gebruikersaccounts > Gebruikersaccounts beherenMogelijk wordt u om een beheerderswachtwoord of bevestiging gevraagd. Ga naar Gebruikers > Gebruikers voor deze computer en selecteer de accountnaam. Selecteer Wachtwoord resetten en voer vervolgens opnieuw in om te bevestigen. Een andere optie: Selecteer Control + "Image" + Delete alt=", voer uw oude wachtwoord in en voer vervolgens een nieuw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd</strong" />.

    Hoe reset ik mijn wachtwoord op een HP laptop met Windows 8?

    U moet een beheerder uw wachtwoord laten resetten als uw pc zich in een domein bevindt. Als u een Microsoft-account hebt, stelt u uw wachtwoord online opnieuw in. Als uw account lokaal is, moet u uw wachtwoordhint openen. Als je nog steeds problemen hebt met inloggen, moet je Windows mogelijk opnieuw installeren.

Aanbevolen: