Hoe het Nvidia-configuratiescherm te openen

Inhoudsopgave:

Hoe het Nvidia-configuratiescherm te openen
Hoe het Nvidia-configuratiescherm te openen
Anonim

Dit artikel bevat instructies voor het openen van het Nvidia-configuratiescherm.

Hoe het Nvidia-configuratiescherm te openen

Nvidia's Configuratiescherm is een hulpprogramma dat te vinden is op bijna alle desktops en veel laptops waarop Nvidia grafische hardware is geïnstalleerd. Het kan de resolutie, verversingssnelheid, kleurinstellingen en Nvidia-specifieke functies zoals G-Sync aanpassen.

Het Nvidia-configuratiescherm is gemakkelijk toegankelijk op de meeste Windows-pc's met grafische Nvidia-hardware. Zo open je het.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het Windows-bureaublad.
  2. Klik op NVIDIA-configuratiescherm.

    Image
    Image
  3. Het Nvidia-configuratiescherm wordt nu geopend.

Een alternatieve methode om het Nvidia-configuratiescherm te openen

Kunt u het Nvidia-configuratiescherm niet vinden door met de rechtermuisknop op uw bureaublad te klikken? Dit iets complexere alternatief kan helpen.

  1. Zoek naar Configuratiescherm in Windows Search. Klik op Configuratiescherm in de zoekresultaten. U kunt ook zoeken naar Configuratiescherm in Windows-instellingen.
  2. Het Configuratiescherm wordt geopend. Klik op Hardware en geluid.
  3. NVIDIA-configuratiescherm zou aan het einde van de vermelde opties moeten verschijnen. Klik erop.

    Image
    Image

Waarom kan ik het Nvidia-configuratiescherm niet openen?

Problemen met de installatie van een Nvidia-stuurprogramma kunnen ertoe leiden dat het Nvidia-configuratiescherm verdwijnt of weigert te openen.

Dit probleem is meestal het gevolg van een ontbrekend, onvolledig of onjuist geïnstalleerd Nvidia-stuurprogramma. U kunt het probleem oplossen door de nieuwste Nvidia-stuurprogramma's te installeren. Lees onze handleiding voor het installeren van Nvidia's grafische stuurprogramma's voor meer informatie en downloadlocaties.

Het installeren van de nieuwste Nvidia-stuurprogramma's werkt met de meeste Windows-pc's, maar het kan mislukken als de fabrikant van uw pc een eigen versie van de Nvidia-stuurprogramma's gebruikt.

Als dit waar is, zal de installatie van het Nvidia-stuurprogramma een foutmelding weergeven waarin wordt gewaarschuwd dat het downloaden van het stuurprogramma niet compatibel is met uw apparaat. U moet nieuwe stuurprogramma's downloaden van de ondersteuningswebsite van uw pc-fabrikant in plaats van van Nvidia.

Wat is het verschil tussen Nvidia-configuratiescherm en Nvidia GeForce Experience?

Je kunt de meeste Nvidia-videokaartinstellingen aanpassen via een van de twee apps: Nvidia-configuratiescherm en Nvidia GeForce Experience. Beide worden naast de stuurprogramma's van Nvidia geïnstalleerd. Het kan verwarrend zijn omdat het niet altijd duidelijk is wanneer je elke app moet gebruiken.

Nvidia-configuratiescherm wordt voornamelijk gebruikt om systeembrede instellingen te beheren, inclusief de volgende functies:

  • Resolutie
  • Helderheid, contrast, gamma en kleur
  • Toon rotatie
  • HDCP en digitale audio
  • Nvidia G-Sync
  • Meerdere schermen
  • Globale 3D-kwaliteitsinstellingen

Er is enige overlap tussen het Nvidia-configuratiescherm en de Windows-instellingen. U kunt beide gebruiken om de resolutie, helderheid, schermrotatie te wijzigen en meerdere schermen te configureren.

Nvidia GeForce Experience wordt gebruikt voor game-specifieke instellingen. Het bevat een bibliotheek met games die op uw pc zijn geïnstalleerd en een overlay met instellingen die u op elk moment (zelfs in de game) kunt oproepen door op Alt+Z te drukken. Functies gevonden in Nvidia GeForce Experience zijn onder meer:

  • Gamebibliotheek met geoptimaliseerde instellingen
  • Installatie van stuurprogramma-update.
  • Multi-frame gesamplede anti-aliasing
  • Nvidia Ansel
  • Nvidia Gamestream
  • Nvidia Freestyle
  • Prestatiemonitor

Als uw computer een Nvidia-configuratiescherm heeft maar Nvidia GeForce Experience mist, kunt u GeForce Experience downloaden van de Nvidia-website.

FAQ

    Hoe open ik het Nvidia-configuratiescherm als ik Windows 7 gebruik?

    Voor pc's met Windows 7 kunt u ook met de rechtermuisknop op een open plek op het bureaublad klikken en vervolgens Nvidia-configuratiescherm selecteren. U kunt ook naar het Configuratiescherm navigeren, Extra opties selecteren en vervolgens Nvidia-configuratiescherm. selecteren

    Hoe open ik het Nvidia-configuratiescherm op een Mac?

    Schakel je Mac in en selecteer vervolgens het Nvidia-pictogram (lijkt op een oog) in de menubalk op het startscherm. Selecteer Nvidia Web Driver of Open Nvidia Driver Manager-voorkeuren.

    Hoe beperk ik FPS (frames per seconde) in het Nvidia-configuratiescherm?

    Nadat u met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad hebt geklikt en Nvidia-configuratiescherm hebt geselecteerd, selecteert u 3D-instellingen beheren en selecteert u de Algemene instellingen tabblad. Schakel Maximum Frame Rate in en selecteer vervolgens uw maximale frames per seconde.

Aanbevolen: