SOHO routers en netwerken uitgelegd

Inhoudsopgave:

SOHO routers en netwerken uitgelegd
SOHO routers en netwerken uitgelegd
Anonim

Een SOHO-router is een breedbandrouter die is gebouwd en op de markt wordt gebracht voor kleine kantoren en thuiskantoren. Aangezien de werklast voor deze bedrijven voornamelijk op internet ligt, hebben ze een lokaal netwerk (LAN) nodig, wat betekent dat hun netwerkhardware voor dat doel is gestructureerd.

Een SOHO-netwerk kan een gemengd netwerk zijn van bekabelde en draadloze computers. Aangezien deze netwerken bedoeld zijn voor bedrijven, kunnen ze ook printers en soms voice over IP (VoIP) en fax over IP-technologie bevatten.

Image
Image

SOHO-routers versus thuisrouters

Terwijl thuisnetwerken jaren geleden zijn verschoven naar voornamelijk wifi-configuraties, blijven SOHO-routers voorzien van bekabeld Ethernet. Typische voorbeelden van veelgebruikte Ethernet SOHO-routers zijn de Ubiquiti EdgeRouter, de Asus BRT-AC828 (8 poorten) en de Netgear Orbi Pro (4 poorten).

Moderne SOHO-routers vereisen bijna dezelfde functies als breedbandrouters voor thuisgebruik, en kleine bedrijven gebruiken dezelfde modellen. Sommige leveranciers verkopen ook routers met geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties, zoals de ZyXEL P-661HNU-Fx Security Gateway, een DSL-breedbandrouter met SNMP-ondersteuning. Een ander voorbeeld van een populaire SOHO-router is de Cisco SOHO 90-serie, die is bedoeld voor maximaal 5 werknemers en is voorzien van firewallbescherming en VPN-codering.

Andere soorten SOHO-netwerkapparatuur

Printers die de functies van een basisprinter combineren met kopieer-, scan- en faxmogelijkheden zijn populair bij thuiskantoorprofessionals. Deze all-in-one printers hebben Wi-Fi-ondersteuning om verbinding te maken met een thuisnetwerk.

SOHO-netwerken gebruiken soms een intranet-web-, e-mail- en bestandsserver. Deze servers kunnen high-end pc's zijn met extra opslagcapaciteit (multi-drive disk arrays).

Problemen met Soho Networking

Veiligheidsuitdagingen hebben meer invloed op SOHO-netwerken dan op andere soorten netwerken. In tegenstelling tot grotere bedrijven, kunnen kleine bedrijven het zich over het algemeen niet veroorloven om professioneel personeel in te huren om hun netwerken te beheren. Kleine bedrijven zijn ook waarschijnlijker doelwit van beveiligingsaanvallen dan huishoudens vanwege hun financiële en gemeenschapspositie.

Als een bedrijf groeit, kan het moeilijk zijn om te weten hoeveel te investeren in de netwerkinfrastructuur om aan de toekomstige behoeften te voldoen. Te snel te veel investeren verspilt geld, terwijl te weinig investeren de bedrijfsproductiviteit kan beïnvloeden.

Het bewaken van de netwerkbelasting en het reactievermogen van de belangrijkste bedrijfsapplicaties van het bedrijf kan helpen knelpunten te identificeren voordat ze kritiek worden.

Hoe klein is de 'S' in SOHO?

De standaarddefinitie beperkt SOHO-netwerken tot netwerken die tussen de 1 en 10 mensen ondersteunen, maar er is geen magie die plaatsvindt wanneer de 11e persoon of het apparaat lid wordt van het netwerk. De term SOHO wordt alleen gebruikt om een klein netwerk te identificeren, dus het nummer is niet zo relevant. In de praktijk kunnen SOHO-routers iets grotere netwerken ondersteunen.

Aanbevolen: