Een Google Home MAC-adres vinden

Inhoudsopgave:

Een Google Home MAC-adres vinden
Een Google Home MAC-adres vinden
Anonim

Wat te weten

  • Na installatie: Tik op het tandwielpictogram van de luidspreker > Device information > en zoek het MAC-adres onder Technical information.
  • Bij installatie: Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Verbinden met Wi-Fi pagina > Toon MAC-adres.
  • Om een MAC-adres zonder wifi te vinden, maak je verbinding met een mobiele hotspot en bekijk je het MAC-adres van Verbinden met wifi > Toon MAC-adres.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het MAC-adres van een Google Home-apparaat kunt vinden. Je kunt deze informatie vinden in de Google Home-app nadat je het apparaat aan je huis hebt toegevoegd of tijdens het eerste installatieproces.

Een Google Home MAC-adres vinden bij Setup

Als u uw Google Home MAC-adres moet weten om verbinding te maken met uw netwerk vanwege MAC-adresfiltering, kunt u het met deze stappen vinden.

Je hebt een wifi-verbinding nodig om deze informatie weer te geven nadat de Google Home-app je Google Home-apparaat heeft gevonden.

  1. Tik in de stap Verbinding maken met wifi op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Toon MAC-adres.

    Op iOS verschijnt deze optie onderaan het scherm, terwijl Android-telefoons deze bovenaan het scherm tonen.

  3. Wanneer u op deze optie tikt, verschijnt een dialoogvenster met uw MAC-adres.

    Image
    Image

Een Google Home MAC-adres vinden na installatie

Als je al een Google Home-speaker hebt ingesteld en toegevoegd via de Google Home-app, kun je het MAC-adres met een paar tikken vinden.

  1. Selecteer het Google Home-apparaat van je Google Home.
  2. Tik op Instellingen (het tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek van de apparaatpagina
  3. Selecteer op de instellingenpagina van het apparaat Apparaatinformatie.
  4. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm en zoek het MAC-adres van uw apparaat onder het gedeelte met het label Technische informatie.

    Image
    Image

Hoe vind ik mijn Google Home Mini MAC-adres zonder internet?

Het is niet mogelijk om je Google Home Mini MAC-adres te vinden zonder een internetverbinding. Hoewel dit niet ideaal is, kunt u een mobiele hotspot gebruiken om toegang te krijgen tot deze informatie.

Deze aanpak zou de beste optie kunnen zijn als je je Google Home Mini MAC-adres moet weten om het toe te voegen aan de lijst met toegestane apparaten van je netwerk, maar geen wifi-verbinding hebt.

Je hebt twee apparaten nodig voor dit proces: één apparaat om de hotspot in te stellen en het andere om toegang te krijgen tot de Google Home-app via de hotspotverbinding.

  1. Stel een persoonlijke hotspot in op iPhone of de Wi-Fi-hotspot op een Android-smartphone.
  2. Volg op een apart apparaat de installatiestappen in de Google Home-app om je Google Home Mini te vinden en er verbinding mee te maken. Selecteer uw mobiele hotspot op het Verbinden met Wi-Fi scherm.
  3. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Toon MAC-adres. Zodra je het hebt, kun je het installatieproces verlaten/annuleren.

Kan Google mijn MAC-adres zien?

Het MAC-adres van je Google Home-apparaat is een identificatie die aan de hardware is gekoppeld en zorgt ervoor dat het kan communiceren met andere apparaten in je netwerk.

Wanneer je een Google Home-apparaat instelt, wordt deze informatie voor je beschikbaar in de Google Home-app. Verder is het niet gemakkelijk toegankelijk buiten je netwerk.

Hoewel het mogelijk is om een MAC-adres te traceren met een IP-adres om meer informatie te verzamelen over een apparaat op een lokaal netwerk, is het niet eenvoudig om persoonlijke gegevens te achterhalen die ermee verbonden zijn, zoals wie de eigenaar is.

FAQ

    Hoe vind ik het MAC-adres van mijn Google Nest-apparaat?

    Als je een Nest-thermostaat hebt, druk je op de ring op de thermostaat om het Quick View-menu weer te geven. Scroll naar Instellingen en druk op de ring om deze te selecteren. Selecteer Technische info > Netwerk en zoek het MAC-adres van je thermostaat. Op een Google Nest Cam-apparaat is het MAC-adres hetzelfde als het serienummer, dat op de achter- of onderkant van de camera staat afgedrukt. Voor deze en andere Google Nest-apparaten kun je het MAC-adres ook vinden in de Nest-app door naar Settings > [ your device] >te gaan Technische Info

    Hoe vind ik het MAC-adres voor mijn Chromecast?

    U kunt het MAC-adres van uw Chromecast vinden tijdens de installatie op het Verbinden met Wi-Fi scherm door More (drie stippen) > te selecteren Toon Mac-adres Open na de installatie de Google Home-app, selecteer uw Chromecast-apparaat > Instellingen en scrol naar beneden om uw MAC-adres te vinden. Als u een Chromecast met Google TV heeft, selecteert u op uw tv Instellingen > Systeem > Over > Status > MAC-adres

Aanbevolen: