De 8 beste laser-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste laser-tv's van 2022
De 8 beste laser-tv's van 2022
Anonim

The Rundown

Beste algemeen: Hisense 100-inch Smart Laser TV bij Amazon

"De tv is gemodelleerd naar bioscoopprojectoren om u een echt theatrale kijkervaring te bieden in het comfort van uw eigen huis."

Runner-Up Beste algemeen: VAVA 4K UHD laser-tv bij Amazon

"De Vava Laser Projection TV geeft de gemiddelde persoon een iets meer betaalbare optie bij het kiezen van een laser-tv."

Beste met spraakbediening: Optomoa CinemaX P1 bij Amazon

"Je kunt je compatibele Amazon Echo- of Google Assistant-apparaten aansluiten voor handsfree browsen en instellingennavigatie, evenals een soepelere integratie van je nieuwe tv in je slimme thuisnetwerk."

Beste compact: LG HG85LA CineBeam-projector bij Amazon

"Het hebben van een laserprojectie-tv betekent niet dat je een omvangrijk, zwaar apparaat nodig hebt."

Runner-Up Best Compact: LG HF65LA bij Amazon

"Dit apparaat is iets kleiner dan zijn neef en weegt iets meer dan vier pond."

Beste draagbare: LG HU80KA 4K UHD Cinebeam-projector bij Amazon

"De lamp levert 2.500 lumen helderheid en is geschikt voor maximaal 20.000 gebruiksuren."

Beste 4K: LG HU85LA CineBeam met ThinkQ bij Amazon

"Dit model brengt al het beste dat LG te bieden heeft van hun UHD-tv's met HDR10-ondersteuning en een contrastverhouding van 2 miljoen:1, wat garant staat voor een fantastisch beeld."

Beste 1080p: Epson LS100 Home Cinema bij Amazon

"Deze tv geeft je een kristalhelder beeld, de diepst mogelijke zwarttinten en tonnen kleur voor levensechte beelden."

Beste algemeen: Hisense 100-inch Smart Laser TV

Image
Image

Laser-tv's zijn de volgende generatie home-entertainment en Hisense heeft het voortouw genomen met hun 100L10E-model. Hoewel het prijskaartje voor de meeste mensen buiten bereik is, bevat het apparaat serieuze technologie. De tv is gemodelleerd naar bioscoopprojectoren om u een echt theatrale kijkervaring te bieden in het comfort van uw eigen huis. Het scherm is gebouwd met Ambient Light Rejection-technologie, dus bij elke verlichting krijg je heldere kleuren, diep zwart en superieure details. Het scherm is verkrijgbaar in de formaten 100 en 120 inch, zodat u de ultieme thuisbioscoop kunt bouwen.

De projectie-eenheid maakt gebruik van lasertechnologie om verbluffende kleuren, contrast en details te produceren op een ultrakorte projectieafstand van slechts 20 cm. Dit betekent dat je je zorgen maakt dat mensen de film verpesten of naar een feestje kijken door voor de projector te lopen. Het beschikt over een ingebouwd Harman Kardon-audiosysteem en een draadloze subwoofer, zodat u de beste, meest meeslepende luisterervaring kunt krijgen. Het beschikt ook over slimme functionaliteit voor het downloaden en browsen van je favoriete streaming-apps en een Alexa-afstandsbediening voor handsfree spraakbediening zonder dat je extra apparaten nodig hebt.

Bottom Line

De Vava Laser Projection TV geeft de gemiddelde persoon een iets meer betaalbare optie bij het kiezen van een laser-tv. De projectie-eenheid heeft een ultrakorte projectieafstand van slechts 7,2 inch en kan je een schermgrootte geven van 80 inch tot maximaal 150 inch. Het is gebouwd rond Vava's gepatenteerde ALPD 3.0-lasertechnologie voor 4K UHD-resolutie voor levensechte beelden en vollere kleurverzadiging. Het beschikt ook over een contrastverhouding van 3.000:1 en HDR10-ondersteuning voor verbeterde beeldscherpte en veel details. De lamp heeft een levensduur van 25.000 uur, wat betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het vervangen van onderdelen en meer tijd aan het genieten van shows en films met familie en vrienden. Net als de Hisense 100L10E heeft de Vava een geïntegreerde 60 watt Harmon Kardon-soundbar met Dolby Audio-ondersteuning voor meer meeslepende audio. De projector draait op het Android 7.1-besturingssysteem, zodat u uw favoriete streaming-apps rechtstreeks naar de machine kunt downloaden.

Beste met spraakbediening: Optomoa CinemaX P1

Handsfree spraakbediening wordt snel de standaard voor thuisentertainment, en de Optomoa CinemaX P1 laser-tv is een van de beste keuzes voor integratie van spraakopdrachten. U kunt uw compatibele Amazon Echo- of Google Assistant-apparaten aansluiten voor handsfree browsen en instellingennavigatie, evenals een soepelere integratie van uw nieuwe tv in uw slimme thuisnetwerk.

Deze tv heeft een bijbehorende app voor je smartphone of tablet waarmee je snel en eenvoudig je schermgrootte, hoekuitlijning en focus kunt instellen. Je kunt de schermgrootte aanpassen van minimaal 85 inch tot maximaal 120 inch; het heeft ook een superkorte projectieafstand van slechts 15 inch, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat iets of iemand de projector blokkeert en de filmavond verpest. De projectie-eenheid is voorzien van een geïntegreerde NuForce-soundbar met twee luidsprekers en twee subwoofers voor een verbeterde luisterervaring. De lamp geeft je tot 3.000 lumen aan helderheid en heeft een levensduur van 30.000 uur.

Beste compact: LG HG85LA CineBeam-projector

Het hebben van een laserprojectie-tv betekent niet dat je een omvangrijke, zware unit nodig hebt. De LG HG85LA CineBeam-projector is de perfecte keuze voor kleinere ruimtes. De projectie-eenheid meet 13,9 x 4,7 x 7,5 inch, waardoor hij geweldig is om op een tafel, bureau of mediacentrum te plaatsen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Hij weegt ook slechts 6,6 kilo, dus hij is gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen als je je thuisbioscoop wilt herschikken.

De lamp biedt tot 1.500 lumen helderheid en heeft een levensduur tot 20.000 uur; dit betekent dat u uw favoriete programma's en films in bijna elke omgeving kunt bekijken en dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het vervangen van de lamp. De projector geeft je een schermgrootte van 85 tot 120 inch met een projectieafstand van slechts 8 inch. Ook krijg je een prachtig beeld in full 1080p HD. Het is voorzien van LG's TruMotion-technologie om haperend beeld en bevriezing te voorkomen, zodat je nooit meer een actie hoeft te missen. Als je graag media streamt, kun je je favoriete apps rechtstreeks naar het apparaat downloaden dankzij LG's WebOS dat in de projector is ingebouwd.

Runner-Up Beste Compact: LG HF65LA

De LG HF65LA is een andere geweldige keuze voor een compacte laserprojectie-tv. Dit apparaat is iets kleiner dan zijn neef, meet 12,2 x 7,1 x 10,8 inch en weegt iets meer dan vier pond. De LED-lamp biedt tot 1.000 lumen helderheid en heeft een levensduur tot 30.000 uur. Net als zijn neef heeft dit apparaat LG's WebOS ingebouwd, waardoor je je favoriete streaming-apps rechtstreeks naar het apparaat kunt downloaden.

Met een projectieafstand van slechts zes inch kun je een schermgrootte tot 60-inch krijgen; op een worpafstand van 15 inch haal je een scherm tot 100 inch. Dit betekent dat je, waar je ook bent, de beste stoel in huis hebt. Het apparaat heeft een ingebouwde luidspreker, maar heeft Bluetooth-connectiviteit als u een externe soundbar wilt instellen. Met de ingebouwde Wi-Fi kun je je Android- of Windows-apparaten aansluiten om video's, foto's en muziek rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet te streamen.

Beste draagbare: LG HU80KA 4K UHD Cinebeam-projector

Als je op zoek bent naar een laser-tv die je mee kunt nemen naar een filmavond of een bingewatch-feestje bij een vriend, kijk dan eens naar de LG HU80KA. Deze laser-tv heeft een 4K UHD-resolutie met HDR10-ondersteuning en een contrastverhouding van 150.000:1 voor superscherpe en zuivere beelden en een betere kleurverzadiging. Het beschikt over slimme functionaliteit, zodat u uw favoriete apps zoals Netflix, Hulu of HBONow kunt downloaden. Met LG's TruMotion-technologie worden actiescènes gladgestreken om scheuren en haperingen van het beeld te voorkomen.

De lamp biedt een helderheid van 2.500 lumen en is geschikt voor maximaal 20.000 gebruiksuren. Het apparaat heeft een handige draagbeugel, waardoor u de tv snel en gemakkelijk door het huis of door de stad kunt verplaatsen. U kunt uw Bluetooth-soundbars aansluiten voor de ultieme thuisbioscoopopstelling en uw smartphone of tablet aansluiten om het scherm te delen. Het tv-meubel heeft een schermgrootte van 40 tot 150 inch en kan zowel horizontaal als verticaal worden opgesteld voor een geweldige kijkervaring in vrijwel elke ruimte.

Beste 4K: LG HU85LA CineBeam met ThinkQ

Bekijk de LG HU85LA CineBeam voor een geweldige 4K UHD-resolutie in een laser-tv. Dit model brengt al het beste dat LG te bieden heeft van hun UHD-tv's met HDR10-ondersteuning en een contrastverhouding van 2 miljoen:1, wat garant staat voor een geweldig beeld. De lamp biedt tot 2.700 lumen helderheid en is geschikt voor maximaal 20.000 gebruiksuren. Het maakt ook gebruik van zowel rode als blauwe lasers voor een breder kleurengamma om meer levensechte beelden te leveren. De tv heeft LG's ThinQ AI ingebouwd, waardoor je zowel slimme functionaliteit als spraakopdrachten krijgt met Google Assistant ingebouwd in de afstandsbediening.

U kunt uw iOS- of Android-apparaten aansluiten om muziek, films, foto's en meer rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet te streamen met Miracast-connectiviteit. De tv ondersteunt ook Bluetooth-soundbars en luidsprekers om u te helpen bij het opzetten van de perfecte thuisbioscoop. Met een ultrakorte projectieafstand van slechts 2,2 inch kun je een scherm van maximaal 40 inch krijgen. Op een werpafstand van 7,2 inch kunt u uw zichtbare schermformaat maximaal 120 inch maximaliseren. Het moderne, minimalistische ontwerp van de projector zorgt ervoor dat hij in bijna elk interieur past.

Beste 1080p: Epson LS100 Home Cinema

Als u op zoek bent naar een laser-tv die zich thuis voelt in zowel persoonlijke als professionele ruimtes, bekijk dan de Epson LS100 Home Cinema. Deze laser-tv heeft een volledige 1080p HD-resolutie met een contrastverhouding van 2,5 miljoen:1 voor een kristalhelder beeld, de diepst mogelijke zwarttinten en tonnen kleur voor levensechte beelden. De lamp levert tot 4.000 lumen, wat betekent dat je op kantoor videopresentaties kunt geven of thuis je favoriete programma's en films kunt bekijken, behalve in de helderste lichtomgevingen.

Met een superkorte projectieafstand van slechts vier inch kun je een schermgrootte tot 80 inch krijgen. Op een worpafstand van 15 inch krijg je een schermgrootte tot 120 inch; dit maakt het een uitstekende keuze voor het kijken naar de grote game of de nieuwste blockbuster-films. Met drie HDMI-poorten, drie USB-ingangen, een VGA-ingang en composietvideo is het snel en probleemloos aansluiten van al je media-apparaten, soundbars en luidsprekers en gameconsoles. Het tv-meubel is direct AAN/UIT zodat u niet hoeft te wachten tot de lamp is opgewarmd voordat u geniet van een filmavond met familie en vrienden.

Bottom Line

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

De ultieme koopgids voor laser-tv

Laser-tv's zijn de nieuwste versie van projectietelevisies, waarbij een optische laser wordt gebruikt in plaats van een spiegel- en lampconfiguratie om beelden te produceren. Andere verschillen tussen laser-tv's en traditionele projectie-eenheden zijn dat de gloeilampen veel langer meegaan in laser-eenheden; tot 25.000 uur in vergelijking met 10.000 uur van een traditionele lamp. Laser-tv's produceren ook een breder kleurengamma en hebben minder kans om hun beeldkwaliteit na verloop van tijd te dimmen of te verslechteren. Met in sommige gevallen ultrakorte projectieafstanden van slechts enkele centimeters, hoeft u geen gigantische woonkamer of thuisbioscoopruimte te hebben om volledig te profiteren van een laser-tv. Sommige apparaten, zoals het Hisense-model, worden geleverd met speciale schermen die zijn ontworpen om omgevingslicht te weren en helder wit licht te verspreiden voor een beter beeld en om vermoeidheid van de ogen te verminderen.

Laser-tv's kunnen veel van dezelfde slimme functies bieden als hun led-tegenhangers; sommige units hebben geïntegreerde spraakbediening en compatibiliteit met virtuele assistenten zoals Alexa en Google Assistant, Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit en vooraf geladen streaming-apps. Ze kunnen ook een geweldige 1080p Full HD- of 4K-resolutie produceren voor een uitstekende beeldkwaliteit. Helaas brengen al deze geweldige functies, net als alle nieuwe technologie, hoge kosten met zich mee; sommige modellen verkopen voor bijna $ 10.000, waardoor ze ver buiten het bereik van de meeste klanten vallen. Als u overweegt een laser-tv voor thuis te kopen, zullen we enkele van de belangrijkste factoren op een rijtje zetten waarmee u rekening moet houden bij het winkelen, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

Image
Image

Technologie

Lasertelevisies gebruiken een DLP-chipset (Digital Light Processing) in configuraties met één of drie chipset. Deze chips gebruiken duizenden microscopisch kleine spiegels die in een rechthoekige reeks zijn gerangschikt, en elke spiegel vertegenwoordigt een pixel op het scherm; deze spiegels reflecteren wit en gekleurd licht van de laserlamp om afbeeldingen te maken, en gaan snel aan en uit om grijswaardenafbeeldingen te maken. Deze technologie is te vinden in de meeste projectoren die worden gebruikt in commerciële bioscopen en kan tot 35 biljoen kleuren produceren. Enkele DLP-chips gebruiken een kleurenwiel dat snel voor de lamp ronddraait voordat het licht de microspiegelconfiguratie raakt om een breed kleurengamma van maximaal 16 miljoen kleuren te produceren. Het nadeel van deze opstelling is dat het beelden kan creëren die bekend staan als het regenboogeffect; enkele frames van specifieke kleuren, zoals rood of blauw, kunnen kort worden gezien als het beeld beweegt, waardoor een aureool van verschuivende kleuren ontstaat die afleidt en de beeldkwaliteit verslechtert.

Triple-chipsetconfiguraties gebruiken een prisma om het witte licht dat door de laser wordt uitgezonden te splitsen en elke primaire kleur wordt naar zijn eigen microspiegelchip gestuurd. Dit elimineert het regenboogeffect. Deze configuratie is te vinden in high-end laser-tv's, projectoren en commerciële bioscoopprojectoren voor thuisgebruik en is in staat tot een groter aantal kleuren voor meer levensechte beelden. Door een laser te gebruiken in plaats van een ultrahoge prestatielamp, kunnen fabrikanten de noodzaak om lampen met een buitengewoon lange levensduur van de lamp te vervangen, effectief elimineren; een laser kan tot 25.000 uur of bijna vier jaar meegaan, vergeleken met 10.000 uur van een UHP-lamp (iets meer dan een jaar). Het elimineert ook de gevaren van de kwikdamp van een UHP-lamp. UHP-lampen van lage kwaliteit en namaak zijn te vinden op de websites van verkopers van onderdelen van de aftermarket en kunnen letsel veroorzaken door oververhitting en barsten, waarbij gevaarlijke kwikdampen vrijkomen.

Image
Image

Resolutie

Bij het kopen van een laser-tv zijn er twee opties voor schermresolutie: 1080p full HD en 4K UHD. Televisies die laserprojectietechnologie gebruiken, zijn in staat om verbluffende, levensechte beelden in beide resoluties te produceren, maar net als hun led-tv-tegenhangers is het verschil tussen 1080p en 4K zeer merkbaar. Laser-tv's die een 4K-resolutie produceren, ondersteunen ook HDR-technologie voor scherpere details, verbeterd contrast en rijkere kleuren. Sommige hebben ook high-end audiosystemen zoals Hisense's geïntegreerde Harman Kardon-soundbars voor virtueel surround-geluid en een meer meeslepende, filmische kijkervaring. Beeldhaperingen kunnen een probleem zijn met 4K-compatibele laser-tv's, omdat de verticale en horizontale verversingstechnologie soms moeite heeft om snel veranderende beelden bij te houden, wat een schokkerige projectie veroorzaakt. Dit kan worden tegengegaan door periodiek handmatig de lens, het kleurenwiel of het prisma van uw laser-tv te kalibreren, en de horizontale en verticale verversingsinstellingen voor een consistent vloeiend beeld. Modellen die 1080p HD-resolutie produceren, hebben dit probleem niet, omdat er minder pixels op het scherm hoeven te worden gemaakt en dus minder details, waardoor vloeiendere bewegingen mogelijk zijn.

Image
Image

Merken

Nu je weet hoe laser-tv's werken en welke schermresoluties beschikbaar zijn, is het tijd om te kijken uit welke merken je kunt kiezen. Traditionele projectorbedrijven zoals Epson en Optoma zijn begonnen met home entertainment met hun eigen laser-tv-projectoren. Deze fabrikanten zijn begonnen met het toevoegen van slimme functies zoals handsfree spraakbediening met Alexa of Google Assistant en de mogelijkheid om je favoriete streaming-apps te downloaden, zodat hun modellen thuis zijn in zowel vergaderruimten als thuisbioscopen. Epson's LS100 Home Cinema biedt u volledige 1080p HD en een uitstekende contrastverhouding voor keer op keer kristalhelder beeld. De Optoma CinemaX P1 is compatibel met slimme luidsprekers van derden zoals de Amazon Echo en Google Home voor spraakbediening. Het maakt ook gebruik van een speciale smartphone- of tablet-app waarmee je snel en eenvoudig de schermgrootte, focusdiepte en schermgrootte kunt aanpassen.

Televisiefabrikanten zoals Hisense, LG en Sony hebben ook hun hoed in de ring gegooid met hun eigen laserprojectoren. Het 100 en 120-inch slimme laser-tv-systeem van Hisense is absoluut het beste model dat momenteel beschikbaar is, met een geïntegreerd Harman Kardon-geluidssysteem, 4K-resolutie en een ultrakorte 8-inch projectieafstand. Sony's SXRD-laserprojector-tv's zijn een goede tweede met native 4K-resolutie, HDR-ondersteuning en superheldere laserlampen. Helaas, omdat dit soort televisies en projectoren zulke geavanceerde technologie gebruiken, hebben ze vaak een prijskaartje waardoor ze ver buiten het bereik van de gemiddelde koper zijn. De Hisense laser-tv is te koop voor meer dan $ 10.000, en het vlaggenschipmodel van Sony kost je een coole $ 60.000. Dus tenzij je geld hebt om te verbranden, of bereid bent een grote hoeveelheid geld te investeren om je huis toekomstbestendig te maken theater, zal het waarschijnlijk enkele jaren duren voordat dit soort tv's een prijs bereiken die past bij meer bescheiden budgetten.

Aanbevolen: