12 Beste gratis websites voor het leren van talen van 2022

Inhoudsopgave:

12 Beste gratis websites voor het leren van talen van 2022
12 Beste gratis websites voor het leren van talen van 2022
Anonim

Waarom betalen voor dure taalsoftware als je tientallen websites voor het leren van talen gratis kunt gebruiken? Deze websites gebruiken lessen, video's, afbeeldingen, spelletjes en interacties om u te helpen een nieuwe taal te leren of een bestaande taal op te frissen, net zoals dure programma's dat doen.

Je kunt tientallen talen gratis leren, waaronder Spaans, Engels, Duits, Grieks, Frans, Italiaans, Hebreeuws, Chinees en vele andere, zelfs gebarentaal.

Naast deze websites zijn er gratis mobiele apps voor het leren van talen, die geweldig zijn om een nieuwe taal te leren terwijl je niet achter je computer zit. Sommige van de onderstaande websites hebben hun eigen gratis app.

Als je op zoek bent naar een meer interactieve manier om een nieuwe taal te leren, kun je met gratis taaluitwisselingsprogramma's oefenen met iemand die de taal echt kent. Vertaalsites zijn daarentegen goed voor eenmalige vertalingen.

Duolingo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldig visueel ontwerp en kwaliteit.
  • Veel beschikbare talen.
  • Lessen bevatten verbale reacties om de uitspraak te trainen.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet veel te kopen met de aangepaste valuta.

  • Als je dagelijkse streep kapot is, kost het repareren ervan.

Duolingo is een van de beste plaatsen om gratis een nieuwe taal te leren. De website is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, er zijn talloze talen om uit te kiezen en je wordt gestimuleerd om te leren via een valse valuta.

Deze gratis site voor het leren van talen heeft verschillende functies. Er is een gedeelte Leren om met de basis te beginnen, Verhalen om uw lees- en luistervaardigheid op de proef te stellen, Bespreken voor interactie met het gebruikersforum, Evenementen om taalstudenten bij u in de buurt te vinden, Woordenboek voor on-demand vertalingen en voorbeeldzinnen, en Winkelen om dingen te kopen met de credits die je op de hele site verdient.

Je kunt op elk moment overschakelen naar een andere taal om die cursus te beginnen zonder je plaats in je huidige te verliezen.

Talen die u kunt leren: Chinees, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Esperanto, Frans, Duits, Grieks, Hawaïaans, Hebreeuws, High Valyrian, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Iers, Italiaans, Japans, Klingon, Koreaans, Latijn, Navajo, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Swahili, Zweeds, Turks, Oekraïens, Vietnamees, Welsh

Busuu

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Abonnementen voor langdurig leren met een goede prijs.
  • Initiële plaatsingstests die uw beste startniveau meten.
  • Lessen zijn gevarieerd, goed gestructureerd en uitdagend.

Wat we niet leuk vinden

  • Kleinere selectie van talen in vergelijking met vergelijkbare sites.
  • Gratis account biedt geen geavanceerde grammaticalessen of interactie met natuurlijke sprekers van de taal.

Busuu biedt lessen voor het leren van talen voor beginners, elementaire en intermediaire talen. Je kunt naar elke gewenste les gaan en eenvoudig de voortgang van alle lessen volgen vanaf één pagina.

Er is ook een sociale tool op Busuu waarmee je kunt chatten met natuurlijke sprekers van de taal die je aan het leren bent. Dit type taaluitwisseling stelt zowel u als de andere persoon in staat om een andere taal te leren door middel van normale gesprekken.

Er zijn veel gratis taallessen, maar je kunt ook voor Busuu betalen voor meer functies; er is een Premium- en Premium Plus-abonnement.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Turks

Memrise

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Door gebruikers gegenereerde inhoud naast officiële leerhulpmiddelen.
  • De meeste functies zijn gratis beschikbaar.

Wat we niet leuk vinden

  • Voor sommige functies is een premium lidmaatschap vereist.
  • Gebruikersinhoud is mogelijk niet van constante kwaliteit.

Memrise is een andere gratis site voor het leren van talen die technieken biedt om elk concept dat je tegenkomt te onthouden. Sommige van deze cursussen worden verzorgd door Memrise en andere zijn gemaakt door gebruikers zoals jij.

Er is een flink aantal talen om uit te kiezen en je kunt naar elke gewenste cursus springen; u hoeft geen standaard start-to-finish-volgorde te volgen. Je verzamelt punten terwijl je cursussen voltooit, en er is een scorebord dat je kunt gebruiken als inspiratie om te blijven leren en te concurreren met andere leden.

Je kunt ook groepen maken op Memrise om te studeren met vrienden, klasgenoten of andere mensen die je kent.

Sommige opties vereisen een betaald lidmaatschap. Je kunt een maandelijkse, jaarlijkse of levenslange prijs betalen, afhankelijk van hoe lang je van plan bent het te gebruiken en hoeveel je wilt uitgeven.

Talen die u kunt leren: Engels, Frans, Spaans, Nederlands, Portugees, Noors, Deens, Japans, Koreaans, IJslands, Sloveens, Arabisch, Turks, Duits, Zweeds, Pools, Italiaans, Chinees, Russisch en Mongools

123TeachMe

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Registratie is niet vereist om te beginnen met leren.
  • Verscheidenheid aan Spaanse lessen specifiek voor situaties of beroepen.
  • Lessen en spelletjes voor kinderen.

Wat we niet leuk vinden

  • Laat je alleen Spaans leren.
  • Verouderde site die niet super gebruiksvriendelijk is.
  • Veel advertenties.

123TeamMe laat je gratis Spaans leren met spelletjes, quizzen, lessen en audiobestanden. Er is ook een zinsmaker, werkwoordvervoeger en Spaans-Engels vertaler.

Een Spaanse plaatsingstest kan je vertellen waar je moet beginnen met leren als je het niet zeker weet.

Er zijn hier veel gratis bronnen voor het leren van talen, maar als u geen advertenties en extra functies wilt, kunt u zich abonneren op het Premium Content-pakket.

Talen die je kunt leren: Spaans

Mangotalen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis in bibliotheken die het programma aanbieden.
  • Nuttige culturele notities met betrekking tot de huidige lessen die worden geleerd.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen leuke, game-achtige elementen.
  • Lessen kunnen na een tijdje saai lijken.
  • Gemeenschappelijke talen kosten.

Met Mango Languages kun je gratis een handvol talen leren, maar om toegang te krijgen tot meer talen, kun je je aanmelden via je plaatselijke bibliotheek (als ze een abonnement op de website hebben, lees hier) of betalen.

De website en mobiele apps zijn eenvoudig te gebruiken en bieden interactieve lessen waarbij je steeds weer naar bepaalde woorden van een zin kunt luisteren totdat je het goed hebt. Met een microfoon kun je je uitspraak testen door je stem naast elkaar te vergelijken met de stem die in de les wordt gesproken.

Talen die u kunt leren: Cherokee, Chaldeeuws Aramees, Piraat, Dzongkha, Engels, Oudgrieks, Hawaïaans, Iers, Potawatomi, Schots-Gaelisch, Tuvan en Jiddisch (andere zijn verkrijgbaar via bibliotheken of tegen een prijs)

Internet Polyglot

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Spelgericht.
  • De stijl van het lesspel kan worden gewijzigd voor herspeelbaarheid.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen traditioneel taalleerprogramma.
  • Beperkte speltypes beschikbaar.

Internet Polyglot is meer een enorm flashcard-spel. Nadat je de taal hebt geselecteerd die je wilt leren, kun je bladeren door een aantal lessen die je een handvol woorden en zinsdelen leren.

Om te testen wat je hebt geleerd, kun je de lessen opnieuw doorlopen, maar deze keer in de vorm van beeldspellen, raadspellen, typespellen en koppelspellen.

Talen die u kunt leren: Amhaars, Arabisch, Wit-Russisch, Bulgaars, Chinees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Esperanto, Farsi, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Latijn, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Swahili, Zweeds, Tagalog, Tamil, Thai, Turks, Oekraïens

LearnALanguage.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sommige lessen zijn ongebruikelijk en leuk.
  • Goed voor het verbeteren van een taal waarmee je al kennis hebt gemaakt.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo uitgebreid als veel taalsites.
  • De inhoud van de les is inconsistent van taal tot taal.
  • Site-ontwerp is verouderd.

Deze website voor het leren van talen ondersteunt een flink aantal talen, maar is lang niet zo uitgebreid als sommige andere websites hier. Sommige talen hebben alleen een lijst met basiswoorden en -zinnen met hulp bij de uitspraak, terwijl andere volledige cursussen hebben met flashcards, straattaal, begroetingen en meer.

LearnALanguage.com is het beste voor het opfrissen van basis- en gewone woorden pas nadat je een goed inleidend gevoel voor de taal hebt.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Chinees, Deens, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Italiaans, Japans, Koreaans, Latijn, Noors, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks

FSI-talencursussen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Cursussen werden door de Amerikaanse overheid gebruikt voor training.
  • Talen worden grondig behandeld.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige inhoud is verouderd.
  • Cursussen zijn vaak droog en weinig inspirerend.

De bronnen bij Foreign Services Institute (FSI) Languages Courses zijn ontwikkeld door de Amerikaanse overheid en zijn nu vrij beschikbaar in het publieke domein. Er zijn hier 73 taalcursussen.

Alles op de website is geordend per eenheid, met een MP3-bestand voor elke tape in elke eenheid. U kunt de geluidsbanden volgen met behulp van de bijgevoegde PDF-bestanden, en sommige eenheden bevatten ook een werkboek om te oefenen.

Talen die u kunt leren: Frans, Spaans, Arabisch, Duits, Italiaans, Koreaans, Cambodjaans, Japans, Portugees, Amhaars, Arabisch, Bengaals en verschillende andere

Levende taal

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede hulpbron als je de taalvaardigheden die je al hebt, wilt opfrissen.
  • Inclusief zakgidsen voor reizigers.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen basislessen en pdf's zijn gratis.
  • Flashcard-gebaseerde lessen worden na een tijdje saai.

Living Language heeft geen gratis lessen die je door verschillende vaardigheden leiden. In plaats daarvan krijg je gratis pdf's met duizenden essentiële woorden en zinnen.

Alle PDF-bestanden zijn bedoeld voor beginners en kunnen zonder gebruikersaccount worden gedownload.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Spaans

Spreek7

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed voor referenties en voor het opfrissen van vaardigheden.
  • Handige voorbeelden van alledaagse situaties.

Wat we niet leuk vinden

  • Site is verouderd.
  • Geen interactieve lessen of video's.
  • Bronnen verschillen per taal.

Speak7 is volledig op tekst gebaseerd, dus er zijn geen video's of interactieve lessen, maar de zeer bruikbare voorbeelden helpen bij veelvoorkomende zinnen, zoals de weg vragen, brieven schrijven, een telefoongesprek voeren, een reservering, omgaan met wetshandhaving en medische hulp zoeken.

Niet alle bronnen zijn hetzelfde voor elke taal, maar sommige hebben ook vocabulairelijsten, hulp bij de uitspraak en grammatica-instructies.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Spaans

MIT's Global Languages

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Breder aanbod van taalgerelateerde cursussen.
  • Handig als je je kennis verder wilt uitbreiden dan de basis.

Wat we niet leuk vinden

  • De inhoud van de site is wat moeilijk te navigeren.
  • Taalbronnen zijn inconsistent.

MIT's lijst met taalcursussen is niet goed georganiseerd, waardoor het nogal moeilijk is om bronnen te identificeren. De website heeft ook geen consistente reeks lessen, wat betekent dat sommige talen alleen audiobestanden hebben, andere alleen pdf's, voor sommigen alleen video's en misschien zelfs opdrachten zonder antwoorden.

Overweeg dit gratis hulpmiddel voor het leren van talen als je alle andere websites in deze lijst hebt uitgeput en nog steeds op zoek bent naar meer informatie over de weinige talen die het ondersteunt.

Talen die u kunt leren: Chinees, Frans, Spaans, Japans en andere

StudyStack

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Door de community gemaakte flashcards.
  • Verscheidenheid aan spellen en puzzels.

Wat we niet leuk vinden

  • Door gebruikers gegenereerde inhoud is mogelijk niet altijd nauwkeurig.
  • Voornamelijk gebaseerd op flashcards.

StudyStack is een eenvoudige website voor het leren van talen die flashcards en andere spellen biedt om je te helpen een nieuwe taal te leren.

Je kunt ook een reeks woorden leren door middel van kruiswoordpuzzels, quizzen, matchen, woordscrambles en andere spellen. Omdat elk spel dezelfde reeks woorden gebruikt, kun je jezelf op verschillende manieren testen.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Bisaya, Kantonees, Chinees, Tsjechisch, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Iers, Italiaans, Japans, Kazachs, Koreaans, Latijn, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Turks, Jiddisch en andere

Aanbevolen: